Tort Lilik

de lilik in Torturi, 21 Oct 2010 | 3874 vizualizari

 

Auguri lilik...

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 6 oua
  • 180 gr zahar
  • 180 gr faina
  • 6 linguri de apa calduta
  • vanilie
  • pt crema:
  • 4 galbenusuri
  • 100 gr zahar
  • 50 gr faina
  • 500 ml lapte rece
  • 1 vanilie
  • 200 gr fructe de padure
  • 300 ml frisca lichida
  • pt ornat:
  • frisca,fructe de padure
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Lilik:

Blatul:

punem ouale,zaharul,vanilia si apa intr-un vas mai mare si batem cu mixerul timp de cca 15-20 de min pana se umfla bine, apoi adaugam faina cernuta si amestecam cu o lingura de lemn de sus in jos sa nu se desumfle. Ungem cu unt si tapetam cu faina o tava si punem compozitia obtinuta,dam la cuptorul preancalzit la 180° timp de 25-30 de min.

Crema:

batem galbenusurile cu zaharul pana devin ca o crema, apoi adaugam faina cernuta, amestecand mereu. cand compozitia devine omogena varsam incet laptele si amestecam ,apoi punem vanilia. punem compozitia intr-o oala si punem pe foc mic. lasam sa fiarba minim 2 minute amestecand mereu sa nu faca cocoloase. cand crema s-a racit adaugam fructele de padure zdrobite putin inainte,le omogenizam,apoi adaugam frisca batuta.

facem un sirop din 250-300 ml apa,100 gr zahar si 1 paharel de martini.il lasam pe foc pana se topeste zaharul.

taiem blatul si il umezim cu siropul obtinut,punem pe o bucata crema,o intindem uniform si acoperim cu cealalta bucata pe care o vom umezi. punem frisca deasupra si o intindem pe toata suprafata tortului,apoi fiecare decoreaza dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Lilik" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

La Ancuta 1

22.10.2010, 01:17

La multi ani si multa sanatate.

RuxyRux 1

14.11.2010, 20:30

La multi ani fericiti Lilik...dar acest tortulet e chiar minunat!

alba_zori 1

20.11.2012, 19:30

ce bun tort,am vazut toate retetele tale,bune,sti sa gatesti bine draga mea,te pup

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de Dragobete, cu doua creme si inimioare