Tort Panda

de Kadia80 in Torturi, 5 Ian 2012 | 4862 vizualizari

 

un tort de ciocolata … mai cu mot

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 250 g faina alba
  • 50g praf de ciocolata
  • 15 g praf de copt
  • 5 g sare
  • 300 g zahar
  • 100g de unt
  • 235 de ml de lapte
  • 3 albusuri batute spuma
  • pentru glazura:
  • 200g zahar praf
  • 4 linguri de apa
  • pentru scut:
  • 100g unt
  • 1 lingura de lapte fierbinte
  • 1 ou
  • 3 linguri de miere
  • 200 g faina
  • o lingura de praf de ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Panda:

Pentru blat: se amesteca intai prafurile 250 g faina alba, 15 g praf de copt, 5 g sare, 300 g zahar. Se topesc 100 g de unt in 235 de ml de lapte, in care se adauga prafurile treptat, in ploaie. Se bat spuma 3 albusuri si se adauga la compozitie. Compozitia asta (800 ml de aluat lichid) se toarna in forma de ursulet din silicon si se coace la 175°C cam 40 de minute, pana cand iese scobitoarea curata.

Se lasa sa se raceasca peste noapte si a doua zi se glazureaza cu amestecul proaspat de zahar praf si apa. Deasupra se aplica desenele, hainutele si decoratiile, care sunt facute manual din martipan colorat comercial.

Pentru scut: Se freaca spuma 100g de unt cu o lingura de lapte fierbinte. Separat se bate un ou cu trei linguri de miere si apoi se omogenizeaza cu spuma de unt si 200g de faina. Se formeaza o bila de aluat care se lasa 30 de minute la frigider, apoi se modeleaza in forma dorita si se coace in cuptor la 180°C pentru 30 de minute. Ca si ursuletul, scutul, dupa racire, se imbraca in martipan si se ataseaza pe labuta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Panda" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (24)

Cris2711 1

28.01.2012, 12:28

La multi ani

Kadia80 1

28.01.2012, 21:01

Multumesc mult tuturor O surpriza foarte placuta :*

gaby_duceag 1

28.01.2012, 22:43

La multi ani!!!!Te pup, fata draga! Sa fii sanatoasa si fericita!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si crema de branza