Tort pentru mama

de laylalala in Torturi, 1 Mar 2011 | 5380 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 3 oua
  • 80 gr zahar
  • 20 gr zahar bourbon
  • 50 gr unt, topit
  • 2 linguri smantana
  • 100 gr faina
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru crema
  • 1 plic crema de prajituri cu lamaie, preparata conform intructiunilor de pe ambalaj
  • 1 lingura dulceata de trandafiri
  • colorant rosu (optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort pentru mama:

Incinge cuptorul la 180˚C. Unge cu grasiem si tapeteaza cu faina o forma de copt dorita.

Pentru blat, bate ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Incorporeaza untul topit urmat de smantana si faina amestecata cu praful de copt si scortisoara.Toarna aluatul in forma pregatita si da-l la copt pana la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata. Lasa-l sa se raceasca commplet.

Pentru crema, imparte jumatate din ea iar  intr-una din jumatati adauga dulceata de trandafiri.

Taie blatul in 2-4, pe orizontala. Umple blaturile intre ele cu crema apoi decoreaza totul dupa imaginatie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort pentru mama" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de mere caramelizate