Blat :
Crema :
Pentru blat : spalam o sfecla mai mare si o punem la fiert in apa. Cand furculita intra usor in sfecla, inseamna ca este fiarta. O lasam sa se raceasca, o curatam de coaja, apoi cantarim 350 g si o facem piure cu blenderul vertical. Piureul il amestecam cu sucul de lamaie stors si cu otetul.
Separat, mixam untul spuma cu crema de branza, zaharul, ouale pe rand si extractul de vanilie.
In alt vas amestecam faina, sarea si praful de copt. Peste faina incorporam compozitia cu sfecla rosie si omogenizam. aceasta compozitie o impartim in 3 si coacem 3 blaturi (d=24 cm). Fiecare blat il lasam la copt pana se coace frumos. Verificam cu scobitoarea daca s-a copt.
Pentru crema : amestecam toate ingredientele bine, lasam putin crema la frigider sa se intareasca daca e prea moale , apoi putem umple cele 3 foi cu aceasta crema pufoasa si delicioasa.Cine doreste o crema mai dulce, poate adauga in plus 100 g zahar pudra.
Spor la gatit !
Sursa mea de inspiratie : Bucatar sub acoperire.