Tort Snickers

de jolygina in Torturi, 10 Sep 2014 | 6323 vizualizari

 

o bomba caloric asa cum imi place mie sa-i spun ,e o reteta pentru ocazii mai speciale

 

INGREDIENTE

Blat
  • 9 albusuri
  • 300g nuca
  • 300g zahar
  • 5 linguri faina
  • un praf de copt
  • caramel
  • 8 linguri zahar pentru caramelizat
  • 300g alune de padure
  • 9 galbenusuri
  • 250g unt sau margarina prajituri
  • 7 linguri zahar
  • o lingurita esenta vanilie
Pentru ornat
  • 200g ciocolata neagra
  • 50g ciocolata alba
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Snickers:

Pregatim mai intai blatul astfel-batem albusurile spuma dupa care adaugam zaharul treptat ,nuca si faina cu praful de copt.

Punem blatul la cuptor timp de 30-45 min.

Intre timp pregatim caramelul astfel -topim cele 8 linguri de zahar fara a se arde, apoi punem peste ele margarina dar nu inainte de a lua oala de pe foc ,cand margarina s-a incorporat bine adaugam esenta de vanilie si alunele taiate la cutit mai mari sau mai mici cum doreste fiecare.

Eu am folosit o forma rotunda pentru a modela tortul mai bine ,asezam caramelul peste blatul de tort racit apoi punem totul la frigider iar cand s-a racit topim ciocolata neagra si o punem peste caramel o nivelam bine si punem iar tortul la frigider

La sfarsit taiem ciocolata alba cu cutitul foarte subtire si o punem peste tort .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Snickers" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]