Tort "snow"

de MotanLaOale in Torturi, 8 Noi 2011 | 4690 vizualizari

 

Tort facut de ziua fiului meu care sambata a implinit frumoasa varsta de 25 ani.
"Snow" este nick name-ul lui, si bineinteles tortul trebuia sa fie alb.
Cu scrisul am dat gres. Dupa ce am scris S si N mi-am dat seama ca nu am loc si a iesit doar indicativul.
Poze putine ca nu am avut aparat foto bun (se cere inlocuit).

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 6 oua
  • 1 cana zahar tos
  • 1 cana faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf sare
  • CREMA CARAMEL
  • 250g zahar
  • 200g unt
  • 400ml lapte
  • 3 linguri amidon alimentar
  • CREMA CIOCOLATA
  • 200g ciocolata cu lapte
  • 400ml frisca lichida
  • 1 plic intaritor frisca
  • SIROP
  • 400ml apa
  • 6 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • o fiola esenta rom
  • ORNAT
  • 300ml frisca lichida
  • 2 lingurite nes
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "snow":

Se separa ouale.

Albusurile cu un praf de sare se bat tare.

Se adauga zaharul tos si zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtine un amestec tare si lucios.

Se adauga galbenusurile si se omogenizeaza bine.

Se adauga faina si se omogenizeaza cu o lingura amestecand de sus in jos.

Compozitia se toarna intr-o forma de tort sau intr-o cratita, daca nu ai ca mine, unsa bine cu unt.

Se niveleaza si se introduce in cuptorul preincalzit pentru 30 de minute.

Se face proba cu scobitoarea si cand este gata se scoate din cuptor, se scoate din forma si se pune la racit.

Siropul se fierbe si dupa ce da in clocot se ia de pe foc si se pun zaharul vanilat si esentza de rom.

Se lasa la racit.

Pentru crema de caramel se amesteca amidonul cu 100ml lapte.

Zaharul se pune la caramelizat intr-o cratita.

Cand este auriu se adauga untul amestecand repede.

Se adauga restul de lapte amestecand in continuare.

Cand incepe sa fiarba adaugam laptele amestecat cu amidonul si se amesteca in continuare pana devine densa si incepe sa faca bule.

Se lasa la racit.

Pentru crema de ciocolata se topeste ciocolata in 50ml frisca lichida si se lasa la racit.

Restul de frisca se bate bine cu un plic de intaritor pentru frisca.

Ciocolata topita se toarna peste frisca si se bate bine bine.pana devine o crema pufoasa.

Se pune la racit.

Frisca pentru ornat se bate bine bine.

30ml frisca se amesteca cu 2 lingurite de nes si se bate bine.

Blatul se taie in trei si se insiropeaza fiecare parte separat pe cate un platou (noua ne place insiropat bine bine).

Se asambleaza blat, crema de ciocolata, blat, crema de caramel, blat.

Se imbraca in frisca si se scrie (mai frumos si mai corect decat mine) si se orneaza cu frisca colorata.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "snow"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu jeleu de portocale