Tortilla de patatas

de lacrimioara in Aperitive / Garnituri, 19 Ian 2013 | 5201 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 cartofi mari,
  • 1 ceapa,
  • 4-5 oua,
  • sare
  • ulei de masline cam jumatate de pahar.

 

 

 

Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortilla de patatas:

Taiem cartofii rondele subtiri, la fel si ceapa o taiem in doua si dupa aia rondele fine.

Punem intai tigaia la incins,uleiul,  dupa care punem cartofii.

Peste cartofi punem ceapa , punem si sarea si acoperim cu un capac.

Lasam pana cartofii incep  sa se imoaie .

Cu o lingura de lemn  presam cartofii  bine.

Cand s-au imuiat bine ii punem intr-o stracuratoare si apasam cu lingura de lemn sa se scurga bine de ulei si ii introducem in oule batute bine cu putina sare.

Amestecam  cu oule si aceasta compozitie o punem din nou in tigaie la prajit aranjand pe margini cu o lingura incat sa iasa ca o tarta.

Lasam 5 minute la foc nu prea tare dupa care o intoarcem in urmatorul fel  - punem o farfurie mai lata decat  tigaia deasupra si intoarcem cu o miscare fermă in farfurie,  dupa care  o punem din nou in tigaie pe partea cealalta si mai lasam 5 minute.

 

TIPS-URI

1

OUA,CARTOFI,ULEI DE MASLINE

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortilla de patatas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tortilla cu bacon şi ouă de prepeliţă