Tortilla mexicana

de Brindusa in Piine, 7 Mai 2010 | 13053 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 450 g faina pentru paine
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 5 linguri ulei de porumb
  • 240 ml apa fierbinte
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortilla mexicana:

Amesteca ingredientele uscate, apoi pune uleiul, amesteca putin , si 3/4 din apa. Amesteca cu mana pana ce se formeaza coca. Daca coca nu se formeaza, mai adauga apa. Framanta cam 3 minute. Va rezulta o coca elastica. Pune in castron, acopera si lasa 15 minute.

Imparte coca in 12 bilute. Din fiecare fa cate o placintica rotunda. Pune-le cu foi de aluminiu intre..

Incalzeste bine o tigaie plata. Pune cate o tortilla. Cand incepe sa se umfle, intoarce-o pe cealalta parte. Continua pana ce le termini pe toate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortilla mexicana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Brindusa 1

08.05.2010, 16:25

ionela, tortilla inseamna de fapt turta mica.

Sylvia 1

09.05.2010, 11:48

Super , multumim de reteta , 5 furcu de la mine si am salvat-o o sa ma prezint si eu cu shaorma mea imediat

Mitinita 1

11.12.2010, 15:09

am facut si eu si mi-a iesit!tot fara drojdie fac si eu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine Challah- painica evreiasca