Trandafiri cu mere

de adnia in Prajituri, 11 Ian 2013 | 6817 vizualizari

 

M-au fascinat acesti trandafiri de cand i-am vazut si am tot amanat sa-i prepar, in ciuda faptului ca se realizeaza extrem de simplu. Insa cum mi-au ramas in minte, nu m-am lasat pana nu i-am scos din cuptor!

 

INGREDIENTE

  • -1 aluat foietaj decongelat
  • -5-6 mere
  • -zahar
  • -scortisoara macinata (eu am pus amestec de vin fiert macinat)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trandafiri cu mere:

Se taie merele pe sferturi, se scot semintele si cotoarele, apoi se taie in felii foarte subtiri si se plonjeaza intr-o craticioara cu apa si zeama de lamaie, sa nu se oxideze. Se pun pe foc 10 min, atat cat sa se inmoaie merele, apoi se scug bine.

Intre timp se pudreaza aluatul cu zahar si amestec de vin fiert macinat si se taie fasii late de cca 3 degete. Pe fiecare fasie se pozitioneaza felii de mar, una langa alta, pe una din margini, in asa fel incat merele sa iasa pe lateral (acestea vor fi petalele), apoi se incepe rularea fasiilor de aluat, cu mere cu tot, de la un capat la altul. In final vom obtine trandafirii, care se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se coc la foc mediu.

Se pudreaza cu zahar.Nu-i asa ca e simplu si de efect?

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Trandafiri cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

pe 27.05 la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

pe 27.05 la 13:19

Salată de ouă - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 27.05 la 08:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Trigoane cu mere si crema de vanilie.