Trigoane cu mere

de MotanLaOale in Prajituri, 7 Ian 2017 | 8011 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi placinta
  • 1 kg mere
  • 100 g zahar
  • 2 lingurite scortisoara
  • 100 ml ulei
  • 1 galbenus pentru uns
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trigoane cu mere:

Foile de placinta se lasa la decongelat.

Merele se spala, se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare.

Se pun intr-o cratita, se adauga zaharul si se fierb 15-20 minute, amestecand continuu pana se evapora toata zeama lasata de mere.

Se amesteca cu scortisoara si se lasa la racit.

Se intinde o foaie de placinta, se unge cu ulei cu pensula, iar deasupra se pune a doua foaie care se unge si ea cu ulei.

Se taie foile suprapuse in 3 fasii pe lungime (8-10cm/35-40cm).

In coltul unei fasii, se pune o lingura de mere si se indoaie fasia pe diagonala si in continuare se indoaie pe conturul triunghiului format pana se termina fasia (vezi foto).

Se preseaza cu mana pentru repartizarea uniforma a compozitiei si se pune in tava tapetata cu hartie de copt.

Cand sunt gata toate, se ung cu ulei si se introduc in cuptorul preincalzit 10 minute.

Se scot, se ung cu galbenusul de ou si se reintroduc in cuptor pentru 25-30 minute, pana se rumenesc frumos.

Se scot si se lasa la racit.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Trigoane cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

ieri la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

ieri la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

ieri la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu urda, mere si crusta crocanta