Trigoane cu mere si crema de vanilie.

de lilik in Prajituri, 4 Oct 2012 | 12951 vizualizari

 

am pregatit aceste bunatati de aseara pentru micul dejun...am numai cuvinte de lauda pentru ele,dar ca sa va convinceti trebuie sa le incercati ;).

 

INGREDIENTE

  • 1 foaie dreptunghiulara de aluat de foietaj
  • Pentru crema de vanilie:
  • 250 ml lapte
  • 30 gr faina
  • 2-3 linguri de zahar
  • 2 galbenusuri
  • 1 zahar vanilat
  • Pentru mere:
  • 2 mere
  • 1-2 linguri de zahar
  • scortisoara
  • 2 linguri de apa
  • Pentru uns:
  • 1 lingura de miere
  • 2 linguri lapte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trigoane cu mere si crema de vanilie.:

Prima data pregatim crema:

amestecam galbenusurile cu zaharul,apoi adaugam faina si zaharul vanilat,dupa care subtiem cu lapte.

Punem pe foc mic si lasam sa fiarba pana se ingroasa,apoi punem in alt vas sa se raceasca.

Curatam merele si le taiem cubulete,apoi le punem cu zaharul si cele 2 linguri de apa pe foc,iar cand scade toata apa punem scortisoara dupa plac si dam deoparte.

Adaugam merele peste crema de vanilie si amestecam,apoi lasam sa se raceasca.

Scoatem foaia de aluat din frigider si o taiem in 6-8 patrate.

Pe jumatate din patrat,pe diagonala punem 1-2 linguri de crema cu mere,apoi inchidem in forma de triunghi si sigilam la capete cu o furculita.

Procedam astfel pana terminam aluatul.

Amestecam mierea cu laptele pana obtinem o compozitie omogena,apoi cu o pensula ungem fiecare trigon in parte.

Punem trigoanele in tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptorul incins la 200° timp de 15-17 minute.

Le coacem in 2 ture pt ca aluatul are nevoie de spatiu sa se umfle.

Servim trigoanele delicioase presarate cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Trigoane cu mere si crema de vanilie." nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brânză camembert cu struguri la cuptor - Aperitivul plin de savoare care te va cuceri

ieri la 08:21

Prăjitura Ora 12 - Un deliciu ciocolatos de zile mari

pe 07.10 la 11:00

Ostropel cu carne de porc și gogoșari - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 06.10 la 07:57

Prajitura '' pofta ce-am poftit-o''

pe 05.10 la 17:54

Crochete italiene - Aperitivul gustos din cartofi

de RODIMUR 8

pe 04.10 la 00:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]