Trunchi de copac

de elena1988 in Prajituri, 4 Noi 2010 | 8781 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 plic de budinca de vanilie
  • 400 ml de lapte dulce
  • 4 linguri de zahar
  • 50 gr de unt
  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 2 linguri de cacao
  • 300 gr de zahar
  • esenta de vanilie
  • coaja de lamaie
  • 300gr faina
  • Glazura:
  • ciocolata finetti
  • o portocala
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trunchi de copac:

Blatul: se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma, galbenusurile se amesteca cu zaharul, coaja de lamaie,esenta de vanilie, se amesteca bine pana nu se mai simte zaharul la lingura, se adauga cacaoa, si faina.

Se toarna compozitia intr-o tava intinsa( tava cuptorului) si tapetata cu hartie de copt, se pune in cuptorul incins timp de 10 minute, s-au se face testul cu scobitoarea, cand s-a facut blatul se ruleaza cu tot cu hartia de copt si se lasa sa se raceasca.

Budinca se prepara conform instructiunilor de pe plic, cand s-a racit se adauga untul si se amesteca bine, cand blatul sa racit se desface si se adauga crema racita bine se ruleaza usor si in acelasi timp desprindeti si hartia de copt.

Se taie o bucata de rulada dintr-un capat si se pune langa rulada dandui forma de trunchi de copac, se imbraca in ciocolata si se fac striuri cu furculita, se orneaza cu felii de portocala, si se baga la frigider 2 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Trunchi de copac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Marius