Turte cu telemea, ceapa verde si marar

de lucy2002 in Aperitive / Garnituri, 2 Iul 2019 | 7067 vizualizari

 

La noi se numesc turte, in alte zone ale tarii placinte, scoverze asa ca indiferent cum s-or numi sunt DELICIOASE. De obicei la fac doar cu telemea acum am testat in aceasta combinatie cu ceapa si marar, sunt SUPER BUNE chiar si simple fara nici o umplutura. Asa de bune au fost ca nu am apucat sa fac poze mai multe :)) daca am reusit sa va fac pofta va invit sa le probati.
Pofta buna!
 
 

 

INGREDIENTE

  • Coca:
  • 500 gr faina alba
  • 300 ml lapte
  • 1 ou
  • 10 gr drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 4 linguri ulei
  • 50 ml ulei pentru prajit turtele
  • Umplutura
  • 500 gr telemea
  • 2 fire ceapa verde
  • marar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turte cu telemea, ceapa verde si marar:

Intr-un bol cernem faina. Dizolvam drojdia in laptele caldut, facem o gropita in mijlocul fainii si incepem a adauga cate un pic din lapte si framantam ...adaugam oul si zaharul framantam, incorporam tot laptele in faina, la urma se pune sarea si uleiul framantand foarte bine... pana se desprinde aluatul de maini. Se lasa aluatul la crescut pentru 30 minute.

Branza telemea data pe razatoare o amestecam cu ceapa verde si mararul( dupa ce au fost spalate si tocate fin)

Impartim aluatul 6 bucati pe blatul infainat, luam o bucata de aluat si cu ajutorul sucitorului intindem o foaie rotunda pe care o vom umple cu compozitia de branza, ceapa si marar, ridicam capetele pe mijloc si cu ajutorul sucitorului incepem a nivela usor pastrand forma rotunda a turtei. Intr-o tigaie ferbinte pe care am pus foarte putin ulei am prajit turta la foc potrivit , cand s-a rumenit  frumos am intors o pe cealalta partesa se prajeasca. Dupa ce s-au racorit le servim simple sau cu o cana de lapte.

Pofta buna!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Turte cu telemea, ceapa verde si marar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]