Udon picanți cu carne de crab, mentă și lămâie

de Satisfyyourcravings in Paste, 20 Ian 2013 | 3753 vizualizari

 

Un preparat foarte parfumat, cu influențe asiatice ce încântă papilele gustative!

 

INGREDIENTE

  • 180 grame tăiței japonezi Udon
  • 1 kg clești de crab proaspeți
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 2 linguri coajă de lămâie
  • 3 crenguțe de mentă proaspătă fără tulpină
  • 1 ardei roșu picant, fără semințe și tăiat rondele
  • 1 ceapă roșie mică tocată mărunt
  • 3 căței de usturoi tocați
  • puțin piper proaspăt măcinat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Udon picanți cu carne de crab, mentă și lămâie:

Cleștii de crab se fierb timp de 20 de minute, apoi se scot și se lasă la răcit. Se spag cu un clește special sau prin lovituri ferme de cuțit și se îndepărtează carnea.

Se fierb tăițeii în apă cu sare pentru 10 minute. Se scurg, păstrând apa în care au fiert.

Într-un wok se încălzește 1 lingură de ulei de măsline și se adaugă ceapa. Se gătește până când se înmoaie, apoi se adaugă usturoiul și jumătate din cantitatea de ardei iute. Se gătesc la foc mediu pentru 1 minut, adăugând 1 lingură de suc de lămâie și piperul. 

Se adaugă 3 linguri din cantitatea de apă în care au fiert tăițeii și se gătesc legumele până se evaporă toată apa. 

Se adaugă tăițeii  și jumătate din cantitatea de apă rămasă. Se gătesc până se evaporă  tot lichidul. 

Se adaugă uleiul rămas, sucul de lămâie, 1 lingură de coajă de lămâie, carnea de crab, jumătate din cantitatea de mentă și ardeiul iute rămas. Se amestecă până când tăițeii sunt acoperiți complet. 

Se porționează și se adaugă deasupra coajă de lămâie rămasă și mentă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Udon picanți cu carne de crab, mentă și lămâie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Taitei de casa