Varza a la Cluj

de vickyduta in Pui, 20 Dec 2010 | 12050 vizualizari

 

Am tot cautat m-am tot inspirat pana la urma am ajuns sa fac propria mea varianta de varza a la cluj ce sa dovedit a fi o mancare excelenta, exact pe gustul nostru.

 

INGREDIENTE

  • 1-2 verze mai mici
  • 1 pahar smantana
  • un piept de pui (sau pulpe dezosate)
  • 1 ceapa potrivita
  • condimente de pui
  • 2 rosii sau putin bulion
  • ceva afumatura (eu am avut coaste afumate)
  • sare, piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza a la Cluj:

Tocam varza pe care o frecam bine cu sare, o lasam sa se inmoaie putin intre timp ceapa tocata solzisori o calim in putin ulei, cand sa inmuiat se pune intr-o oala varza adaugam ceapa calita, amestecam bine pana se inmoaie varza punem putin piper. Separat se taie fasiute carnea de pui se condimenteaza dupa gust si se prajeste putin in ulei, am adaugat si putina carene afumata.

In vasul roman am pus un strat de varza calita, punem rosii taiate cubulete, am adaugat carnea prajita, punem jumatate din paharul cu smantana apoi restul de varza mai adaugam rosii , smantana si  costitele afumate deasupra. Se da la cuptorul preincalzit pentru 1 ora la foc potrivit.

Se serveste calda alaturi de mamaliga.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza a la Cluj" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Snitel milanez