Varza a la Cluj- varianta Bihoreana

de Sidy in Porc, 8 Noi 2010 | 9616 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1kg varza murata
  • 5-600 g carne porc mai grasa( costita sau carne tocata)
  • 130 g orez
  • 100 g carnati afumat
  • 100 g kaizer
  • 3-4 catei usturoi
  • 1 lingura untura
  • cimbru
  • marar
  • 1 ceapa mare
  • 200 g smantana
  • piper
  • boia
  • ulei
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza a la Cluj- varianta Bihoreana:

Varza murata taiata fideluta se spala bine in apa rece apoi se stoarce bine in pumni.

Intr-o tigaie se pune la incins ulei in care punem varza la calit, impreuna cu mararul , cimbrul si piperul.Amestecam bine sa se caleasca varza, adaugam 1/2 cana apa si lasam sa fiarba varza 20 minute.

Orezul spalat bine se pune la fiert intr-o oala cu apa cu sare sau cu supa. Dupa ce a fiert il lasam in apa (supa) se se raceasca.
Costitele le punem la prajit in putin ulei si le lasam pina se calesc putin apoi adaugam ceapa taiata marunt, usturoiul presat, boia, cimbru, piper si sare daca este nevoie.Stingem focul.

Daca avem carnea tocata, dupa ce am calit ceapa adaugam carmea, amestecam si o lasam pe fac pina isi schimba culoarea. In continuare procedam la fel.

Carnatul si kaizerul le taiem subtire.

Intr-un vas termorezistent , uns cu untura , vom cladi varza a la Cluj.

Prima data punem 1/3 varza apoi, in straturi, 1/2 carne(costita), 1/2 orez, 1/2 carnati si kaizer.In continuare punem iar 1/3 varza , 1/2 costita,1/2 orez,1/2 carnati si kaizer si deasupra varza ce a mai ramas peste care punem smantana.

In cuptorul dinainte incalzit punem vasul pentru aproximativ o ora. Cand este gata varza se poate servi cu smantana langa ea...
Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza a la Cluj- varianta Bihoreana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

onuta 1

08.11.2010, 11:52

sydi foarte bun

nadina73 1

08.11.2010, 12:39

si eu vreau ,dupa cat dulce am mancat azi de la voi vreau si varza

kamy 1

08.11.2010, 18:15

buna rau 5f

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piure de cartofi cu carne de porc marinata