Varza a la Cluj- varianta Bihoreana

de Sidy in Porc, 8 Noi 2010 | 9823 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1kg varza murata
  • 5-600 g carne porc mai grasa( costita sau carne tocata)
  • 130 g orez
  • 100 g carnati afumat
  • 100 g kaizer
  • 3-4 catei usturoi
  • 1 lingura untura
  • cimbru
  • marar
  • 1 ceapa mare
  • 200 g smantana
  • piper
  • boia
  • ulei
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza a la Cluj- varianta Bihoreana:

Varza murata taiata fideluta se spala bine in apa rece apoi se stoarce bine in pumni.

Intr-o tigaie se pune la incins ulei in care punem varza la calit, impreuna cu mararul , cimbrul si piperul.Amestecam bine sa se caleasca varza, adaugam 1/2 cana apa si lasam sa fiarba varza 20 minute.

Orezul spalat bine se pune la fiert intr-o oala cu apa cu sare sau cu supa. Dupa ce a fiert il lasam in apa (supa) se se raceasca.
Costitele le punem la prajit in putin ulei si le lasam pina se calesc putin apoi adaugam ceapa taiata marunt, usturoiul presat, boia, cimbru, piper si sare daca este nevoie.Stingem focul.

Daca avem carnea tocata, dupa ce am calit ceapa adaugam carmea, amestecam si o lasam pe fac pina isi schimba culoarea. In continuare procedam la fel.

Carnatul si kaizerul le taiem subtire.

Intr-un vas termorezistent , uns cu untura , vom cladi varza a la Cluj.

Prima data punem 1/3 varza apoi, in straturi, 1/2 carne(costita), 1/2 orez, 1/2 carnati si kaizer.In continuare punem iar 1/3 varza , 1/2 costita,1/2 orez,1/2 carnati si kaizer si deasupra varza ce a mai ramas peste care punem smantana.

In cuptorul dinainte incalzit punem vasul pentru aproximativ o ora. Cand este gata varza se poate servi cu smantana langa ea...
Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza a la Cluj- varianta Bihoreana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute in foi de varza acra