Varza de Bruxelles gratinata

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 17 Feb 2011 | 7938 vizualizari

 

Am facut o cantitate mica deoarece nu am mancat pana acum si nu stiam daca ne place. A iesit foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • 250g varza de Bruxelles
  • 50g unt
  • 100g smantana
  • 100g lapte
  • 150g cascaval
  • 1 ou
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza de Bruxelles gratinata:

Varza de Bruxelles se curata si se pune la fiert in apa cu sare 15 minute.

Eu am avut varza congelata si am pus-o la fiert asa in apa clocotita si am curatat-o dupa aceea.

Se unge un vas termorezistent cu unt si se pune varza de preferat intr-un singur strat. Se pun bucatele de unt intre ele.

Se amesteca oul cu smantana, laptele si jumatate din cascaval. Se pune sare si piper si se toarna peste varza.

Deasupra se presara restul de cascaval si cateva bucatele de unt.

Se introduce in cuptor 15-20 minute pana se rumeneste.

Se poate servi ca atare sau garnitura si se poate orna cu patrunjel sau marar tocat.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza de Bruxelles gratinata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Mihaela11_jo 1

23.02.2011, 00:14

O delicatesa

adasev12 1

23.02.2011, 00:30

nici eu nu am mancat niciodata varza de bruxelles...tre s aincerc neaparat

MotanLaOale 1

23.02.2011, 08:33

Nu o sa regreti

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu cascaval Sofia,carnati afumati si susan