Retete de post creative
Pentru inceput, curatam cartoful dulce de coaja si il taiem bastonase.
Intr-un bol amestecam 2 linguri ulei de cocos topit, sare, piper si boia dupa gust.
Adaugam cartofii in compozitia de mai sus si amestecam cu mana dupa care punem cartofii intr-o tava pe hartie de copt.
Tofu il stergem bine cu servetele de bucatarie pentru a iesi excesul de lichid si il taiem feliute de 1,5 cm grosime.
Intr-un bol amestecam 1 lingura ulei de cocos topit, 1 lingurita mustar dulce, 1 lingurita mustar boabe, 1 lingurita miere, 2-3 catei de usturoi pisati, sare si piper dupa gust.
Dam feliile de tofu prin compozitia de mai sus si le asezam in tava langa cartofi.
Dam tava la cuptor pentru cca. 40 de minute, pana cartofii sunt "prajiti" iar tofu devine usor crocant.
*Dupa 20 de minute, intoarcem cartofii si tofu pe cealalta parte.*
Punem la fiert 150 ml apa cu sare si amestec de legume de la Sano Vita iar cand a fiert turnam apa peste cus cus, acoperim cu un Capac si lasam deoparte 10 minute, pana este gata cus-cus-ul.
La sfarsit adaugam 1 legatura de patrunjel verde tocat marunt.
Taiem morcovul si ardeii bastonase iar feniculul feliute de marime potrivita.
Le punem intr-o tigaie cu o lingurita ulei de cocos, 1 lingurita amestec de legume si le lasam la calit.
Amestecam din cand in cand iar cand sunt aproape gata adaugam putin ghimbir ras si mai lasam pe foc 2-3 minute.
Asezam intr-un bol felii de tofu, cartofi dulci, legume la tigaie, 1 lingura cus-cus si servim cu sos tzatziki.
Acest preparat este bun si cald dar si a doua zi.
Pofta buna !