Vinete cu maioneză şi usturoi

de botcrina in Aperitive / Garnituri, 6 Aug 2015 | 3889 vizualizari

 

Dacă tot este sezonul vinetelor, haideţi să le savurăm împreună!

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete de aproximativ 600 g
  • 2 gălbenuşuri
  • 100 g ulei
  • 1 lingură muştar
  • sare şi piper după gust
  • pătrunjel verde pentru decor
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete cu maioneză şi usturoi:

Coacem vinetele pe plită, apoi le curăţăm de coajă şi le punem la răcit. Punem la fiert un ou, iar după ce a fiert îl decojim şi punem gălbenuşul într-un bol.

Când s-a răcit gălbenuşul, îl zdrobim cu o lingură de lemn, apoi punem câteva picături de ulei şi începem să facem maioneza. Adugăm celălat gălbenuş crud şi o lingurăde muştar.

Amestecăm bine gălbenuşurile cu muştarul şi cu uleiul până obţinem o maioneză cremoasă.

Tocăm vinetele mărunt şi le punem peste maioneză, apoi răzuim căţelul de usturoi pe răzătoarea fină şi îl punem peste vinete.

Potrivim după gust cu sare şi piper, amestecăm bine, iar la final decorăm cu pătrunjel verde tocat.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

pătrunjelul pentru decor este opţional;

2

usturoiul poate fi înlocuit cu ceapă tocată cubuleţe;

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete cu maioneză şi usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vinete in otet balsamic si usturoi