Vinete evantai

de Tabita _ in Mancaruri de legume, 28 Mar 2014 | 8879 vizualizari

 

Au fost foarte gustoase!

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete (500g)
  • 1-2 catei de usturoi
  • mozzarella (125 g)
  • sunca
  • 3 rosii
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • busuioc
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete evantai:

Vinetele se spala si se feliaza fara a se taia codita. Se sareaza putin. Se aseaza pe tava.

Se umplu cu felii de rosii, mozzarella si sunca. 

Se leaga sau se prind cu o scobitoare pentru a nu se imprastia umplutura.

Se pregateste un balsam din usturoi, busuioc, sare, piper si ulei de masline si se adauga pe deasupra.

Vinetele se dau la cuptorul preincalzit la 180-190°C pentru aproape 1 ora.

Se acopera cu o folie de aluminiu sau hartie de copt si dupa 45 de minute se scoate folia si se mai lasa tava inca 15 minute.

 

TIPS-URI

1

Se condimenteaza dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete evantai" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vinete albe evantai cu sos Bechamel