Vinete pane umplute cu brânză sarată

de botcrina in Aperitive / Garnituri, 6 Aug 2015 | 8762 vizualizari

 

Am mâncat ceva asemănător în vremea studenţiei, de la o colegă şi mi-au rămas în gănd, asa că am zis să încerc şi eu.

 

INGREDIENTE

  • o vânătă de aproximativ 600 g
  • 100 g brânză sărată
  • 2 ouă
  • 100 g făină
  • sare, piper după gust
  • 200 ml ulei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete pane umplute cu brânză sarată:

Avem nevoie de o vânătă, pe care o spălăm, apoi o uscăm şi o tăiem rondele.

Presărăm sare deasupra şi lăsăm să strea aşa 10 minute.

Batem cele două ouă cu sare şi piper după gust. Pe o farfurie punem făina.

Luăm câte o felie de vânătă punem brânză şi o acoperim cu o alătă felie, presăm puţin ca să se lipească şi să nu curgă brânza.

Trecem vinetele prin făină, apoi prin ou şi le prăjim în uleiul încins dinainte.

Scoatem vinetele pe un şerveţel absorbant.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

se poate îndepărta excesul de sare prin spălarea vinetelor înainte de a fi umplute;

2

sunt bune pentru a fi servite atât calduţe cât şi reci;

3

atentie la cantitatea de sarepe care opuneţi, deoarece atât vinetele cât şi brânza sunt sărate;

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete pane umplute cu brânză sarată" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

botcrina 1

07.08.2015, 10:17

Multumesc Mirela!

Gherca Daniela 1

08.08.2015, 22:55

Gicuta 1

10.08.2015, 09:50

stiu cat sunt de gustoase!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si kefir

de oanapl 8

ieri la 18:32

Somon cu orez cremos, cu parmenzan

de oanapl 8

ieri la 17:47

Dorada cu roșii, ardei și brocoli

pe 28.03 la 19:49

Șnițele de pui - Rețeta clasică gustoasă

pe 28.03 la 15:53

Ficăței cu ceapă la tigaie - Buni de te lingi pe degete

pe 28.03 la 13:17

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vinete pane