Vinete umplute

de Ina in Aperitive / Garnituri, 15 Aug 2010 | 10699 vizualizari

 

Cand am preparat vinetele umplute, Costel se uita neincrezator, spunandu-mi ca el nu va putea servi o "mancare asa grea" . Cand le-am scos din cuptor....surpriza: a mancat portia cea mai mare, felicitandu-ma :)) . Chiar nu e o mancare atat de grea pe cat pare. Incercati-o! ;)
Principala sursa de inspiratie a fost Oana :)

 

INGREDIENTE

  • 3 vinete  ( depinde cat  de mare ai tava)
  • 300 g kaizer
  • o ceapa
  • 3-4 catei de usturoi
  • un ardei capia
  • ciuperci ( un borcan)
  • ulei de masline ( 2-3 linguri)
  • 4 rosii
  • 3 oua
  • branza rasa sau cascaval
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • busuioc
  • marar

     Sos de usturoi cu iaurt:  

  • 200 g iaurt
  • 5-6 catei de usturoi
  • marar tocat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute:

 

           Taiem vinetele  transversal, scoatem miezul  cu un cutit , presaram cu sare si  lasam  deoparte 20 minute.   Tocam miezul cubulete mici ,  presaram sare si  lasam  intr-o strecuratoare mare 20 minute.

           Ceapa, usturoiul,  ardeiul capia si  kaizerul se taie marunt .

        Intr-o tigaie incapatoare se pune putin ulei de masline, se adauga ceapa si usturoiul, apoi putina apa si se lasa cateva minute sa se inmoaie. Se adauga ardeiul rosu, se mai lasa cateva minute pe foc, apoi se pun  ciupercile si kaizerul. Miezul de la vinete se spala foarte bine sub jet de apa rece, apoi se stoarce in pumni.  Punem in tigaie si miezul de la vinete, o cescuta cu apa, condimentam dupa gust si lasam sa scada tot lichidul, amestecand din cand in cand .  Dupa ce oprim focul lasam sa se racoreasca 10 minute, apoi adaugam oul batut si mararul tocat.

       Vinetele scobite le scurgem de zeama lasata si le spalam foarte bine cu apa fierbinte.

       Asezam vinetele intr-o tava termorezistenta, le umplem cu amestecul de carne si legume, apoi asezam deasupra felii de rosii. Punem in vas o cana cu apa, apoi lasam la cuptor 20- 30 minute, la foc potrivit.

       Punem peste feliile de rosii bucati de cascaval ( eu am avut buric ) si putin busuioc maruntit   si mai dam 5 minute la cuptor.

         Servim cu sos de usturoi si iaurt :  Se amesteca iaurtul cu usturoiul maruntit si mararul tocat.

         Sunt bune calde, dar si reci.

         Pofta mare!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute cu arome mediteraneene.