Vinete umplute

de cristeena20 in Mancaruri de legume, 11 Oct 2012 | 9500 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras mediu
  • 1 rosie mare sau doua mici
  • 1 morcov razuit
  • carnati afumat sau bacon
  • sos bechamel (4 linguri)
  • cascaval razuit
  • sare, piper, ulei d emasline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute:

- spalam vinetele si le stergem, le taiem pe lungime in jumatate si scobim interiorul . Mijlocul il taiem cubulete marunte.

- curatam si tocam marunt ceapa, ardeiul gras, si adaugam morcovul razuit si rosia taiata cubulete marunte. Intr-o tigaie larga punem la calit cu ulei de masline, adaugand si vinetele taiate marunt. Carnatul afumat de taie cubulete (sau puteti folosi bacon/ sunca/ carne tocata- eu am avut carnat in frigider).si ila daugam in tigaia cu legume. Se calesc cca 10 min. 

- umplem vinetele si deasupra punem cate o lingurA de sos bechamel (exista gata facut in comert) si deasupra presaram cu cascaval razuit (sau mozarella). Dam la cuptor cca 30 min. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Rulouri de vinete cu sos grecesc de rosii