Andra Mihail ne aduce azi o rețetă gustoasă și rapidă de vinete umplute cu legume și brânzeturi. Un preparat sănătos și delicios, perfect pentru zilele călduroase. Află secretele unei combinații savuroase și ușor de pregătit.
Pentru aceste Vinete umplute cu legume și brânzeturi - Rețeta gustoasă de vară, ai nevoie de următoarele ingrediente: vânătă, feta, mozzarella, roșii chery, usturoi și cimbrișor.
Cum se prepara Vinete umplute cu legume și brânzeturi - Rețeta gustoasă de vară:
Taie vânăta în jumătăți, pe lungime. Scobește miezul, lăsând coaja cât mai subțire. Așază jumătățile de vânătă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Condimentează cu puțină sare și piper.
Toacă mărunt miezul de vânătă. Taie roșiile cherry în jumătăți.
Pune pe foc o tigaie cu puțin ulei de măsline. Așteaptă până se încinge uleiul, apoi pune la rumenit roșiile cherry, miezul de vânătă tocat și usturoiul mărunțit. Adaugă puțin cimbrișor pentru aromă.
Lasă legumele să se înmoaie puțin, apoi adaugă cubulețe de brânză feta. Lasă 1-2 minute pe foc, apoi dă deoparte tigaia.
Umple fiecare jumătate de vânătă cu compoziția pregătită. Rade peste umplutură multă mozzarella.
Coace vinetele umplute, la 190 grade C, pentru 15-20 minute sau până se gratinează frumos.
După coacere, scoate tava din cuptor și presară puțin cimbrișor peste vinetele gratinate.
O mâncare gustoasa, ușor de făcut cu ingrediente puține.
Încearcă și rețeta de Vinete umplute cu carne sau varianta de Evantai de vinete.
Îți recomandăm și rețeta de Vinete pane cu sos de roșii.
Poftă bună!