Vită Wellington

de elucubratiiculinare in Vita, 4 Aug 2013 | 4611 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1200-1400 g file de vită,
  • 800 g aluat foietaj,
  • 100 g unt,
  • 1 ou,
  • 250 g ciuperci,
  • 2 buc ceapă roșie,
  • 2 căței de usturoi
  • 1 linguriță salvie,
  • sare, piper.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vită Wellington:

Carnea de vită se curăță de eventualele pielițe și grăsime, apoi se condimentează cu sare și piper.
Se încinge 50 g unt într-o tigaie și se rumenește bine bucata de carne pe toate părțile pentru aproximativ 5 minute. Când este gata se scoate pe un platou.
Ceapa tocată mărunt se călește în 50 g unt, când devine aurie se adaugă ciupercile tăiate feliuțe. Se lasă pe foc pentru 5 minute după care adăugăm usturoiul tocat mărunt și condimentăm cu salvie.
Se presară puțină făină pe suprafața de lucru, se întinde aluatul foietaj care trebuie ținut la frigider pînă în momentul utilizării.
Se răspîndește jumătate din amestecul de ciuperci pe aluat (pe jumătate din aluat), lăsînd o margine de 10 cm liberă. Se așează bucata de carne de vită, se pune peste, amestecul de ciuperci și se acoperă cu cealaltă jumătate de aluat. Se presează marginile.
Se mută ușor de pe suprafața de lucru într-o tavă unsă cu unt și se unge cu ou bătut.
Se dă la cuptor la o temperatură de 250 grade pentru 25-30 minute dacă preferați carnea în sânge, 35-40 minute dacă o preferați mediu. Expresia "bine făcută" nu are ce căuta la friptura de vită. Se servește după 10 minute după ce se scoate din cuptor. Se taie în felii groase de  ~ 2 cm și câte 2 felii la porție.
Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Vită Wellington" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (11)

FlaviaD 1

04.08.2013, 20:51

Foarte elegant

nilgun 1

04.08.2013, 21:27

f bunaaa

Sidy 1

06.08.2013, 08:15

Mie asa imi place cel mai mult vita facuta E minunat !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]