Wrap ca la tara

de portiadelumina in Porc, 17 Mai 2017 | 11322 vizualizari

 

De bună seamă că ţăranul român nu este obişnuit cu picnicul, în cel mai bun caz, când are timp, iese "la iarbă verde", nu că n-ar fi sătul de iarbă de la cosit ori de la alte activităţi agricole. Şi apoi, când iese la iarbă verde nu se duce la mall pentru cumpărături, dă o raită în cămară şi îşi face ceva la repezeală, de preferinţă săţios, cu care să facă faţă înaintea celorlalţi comeseni. 
Ei, eu am încercat o combinaţie ce s-a dovedit fericită, gust bun, saţietate maximă, o ţâră de aspect şi un pic de imaginaţie. 
 

 

INGREDIENTE

  • carne de la untură (cazan, garniţă, oală).
  • 1 roşie
  • castravete
  • ceapă verde
  • usturoi
  • sare
  • 20 gr smântână
  • sare
  • piper
  • 1 lipie wrap
  • mărar verde
  • pătrunjel verde
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Wrap ca la tara:

Totul este foarte simplu. Se scot de la cazan (de la untură) cel puţin două bucăţi de carne şi se pun la foc până se topeşte bine untura. Se scot pe hârtie absorbantă. Una din bucăţi se poate mânca, să nu rabzi de foame şi poftă până pregăteşti wrap-ul.

Roşia, castravetele (curăţat de coajă ori bine spălat), ceapa şi usturoiul se taie cubuleţe şi se amestecă într-un bol cu pătrunjelul şi mărarul tocate, apoi  se încorporează şi smântâna.

Lipia de wrap se aşază pe o tavă, se pune carnea tocată cubuuleţe mai mari (să simţi că mănânci) şi peste ele se pune sosul gros cu ingredientele menţionate anterior. 

Se rulează lipia ca la shaorma, se presară (după gust) un pic de piper şi se serveşte cu mare poftă. 

Aşadar, plec la picnic. :))

TIPS-URI

1

Ingredientele şi sosul pot fi schimbate şi combinate, eventual cu murături, că la casa ţăranului gospodar se găsesc în orice vreme.

Daca ti-a placut reteta noastra "Wrap ca la tara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura mixta de porc la cuptor