Zacusca cu fasole

de Criss in Zacusca, 19 Oct 2011 | 6565 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -3 kg gogosari
  • -2 kg ceapa
  • -800 g fasole boabe
  • -3 morcovi
  • -1/2 l ulei
  • -1 l suc de rosii
  • -sare, piper
  • -1 foaie de dafin                                         
  • -1 lingurita zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca cu fasole:

Se curata toate legumele si se spala. Fasolea si morcovii se fierb. Daca fasolea e uscata, se lasa peste noapte la inmuiat in apa rece, apoi se fierbe.
Gogosarii si ceapa se dau prin masina de tocat si se calest separat in ulei.

Se pun apoi intr-un vas mai mare si se adauga morcovii si fasolea, fierte in prealabil apoi date prin masina de tocat, sucul de rosii si restul de ulei. Se pune zacusca la fiert pe foc mic amestecand in continuu.

Un mic secret, daca nu vreti sa pierdeti cateva ore langa aragaz si sa faceti febra musculara la maini tot amestecand in oala, :), puneti vasul in cuptor, pe treapta a doua, lasati si tava de la aragaz in cuptor si lasati sa fiarba la foc mic cateva ore. Cam din 30 in 30 minute scoateti vasul si amestecati, adaugati sare si piper dupa gust si o foaie de dafin. Frunza de dafin se scoate apoi, nu se fierbe prea mult pentru ca lasa un gust amar.

Se pune zacusca in borcane spalate si sterilizate iar deasupra se pune un varf de cutit de salicil, apoi se capseaza borcanele si se pun in paturi pana a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca cu fasole" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zacusca