Zacusca picanta de ciuperci

de elucubratiiculinare in Zacusca, 28 Sep 2017 | 5155 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g ceapă
  • 1 kg ciuperci champignon
  • 1 kg ardei kapia copt (aprox. 3 kg ardei kapia crud)
  • 500 ml suc de roșii
  • 1 căpățână usturoi
  • 3 frunze dafin
  • 1 ardei iute
  • 250 ml ulei
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca picanta de ciuperci:

Ardeiul kapia se poate coace cu o zi înainte. Eu îi coc pe o tavă în cuptor. Îi las aproximativ o oră la 180 grade C, la jumătatea timpului întorcându-i. Se scot într-o oală și se presară 1-2 linguri sare. Se acoperă și se lasă minim o oră. Apoi se curăță de cotor, semințe și coajă. Se lasă la scurs.

  Ceapa se curăță și se taie julienne. Ciupercile se curăță și se taie feliuțe. Ardeiul kapia se dă prin mașina de tocat. Se călește ceapa în uleiul încins până devine sticloasă. Se adaugă ciupercile și se amestecă ușor. După 10 minute, adăugăm bulionul, ardeiul kapia, usturoiul tocat mărunt, foile de dafin și ardeiul iute tocat mărunt.
Pentru mine a fost destul unul - a fost foarte foarte iute. În funcție de preferințe, el se poate suplimenta sau elimina. Lăsăm la foc mic alte 20 minute sau până scade sosul, amestecând constant.
Se oprește focul, se condimentează cu sare și piper după gust.
Se îndepărtează foile de dafin.
Pregătim din timp 6 borcane de 400 grame, adică le spălăm și le sterilizăm, la fel și capacele, care ar fi de preferat să fie noi.
Se pune zacusca fierbinte în borcane.
Pentru a se păstra mai bine în cămară, eu întotdeauna le fierb și în bain-marie pentru minim 20 minute. Se scot și se țin până a doua zi acoperite cu o pătură sau un prosop mai gros.
Se pun etichete și se dau la cămară.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca picanta de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zacusca cu morcovi