Zarangollo

de Sidy in Mancaruri de legume, 24 Aug 2011 | 10880 vizualizari

 

Zarangollo este o garnitura usurica, sosita din Spania, in care legumele sunt bine ascunse sub un strat de oua.
Se poate consuma calda ca atare sau alaturi de o bucata de friptura, asa cum am facut si eu....

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei mici
  • 2 cepe
  • 4-5 cartofi
  • 4 oua
  • 50 ml ulei de masline
  • 25 g unt
  • 1/2 ardei gras rosu
  • sare
  • piper
  • oregano proaspat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zarangollo:

Cartofii si dovleceii se spala bine si se sterg cu un servet absorbant. Cartofii se curata si se taie rondele. Dovleceii se taie si ei rondele, cu seminte cu tot. Ardeiul il taiem fasii subtiri.

Punem uleiul la incins in care calim ceapa tocata pina ce se sticleste. O scoatem cu o paleta si o punem pe un servet absorbant. In uleiul ramas prajim putin pe ambele parti cartofii si ardeiul , la foc mic sa se patrunda bine. Cand sunt gata ii scoatem si pe ei pe servet absorbant.

In uleiul ramas( daca este necesar, mai adaugam) prajim si dovleceii pe care ii vom aseza apoi pe servet absorbant. Intr-o cratita topim untul si asezam in straturi cartofii , ardeiul ,ceapa si dovleceii; ii condimentam.

Batem bine ouale , le condimentam si adaugam oregano taiat marunt. Rasturnam compozitia peste legume, acoperim cratita cu capac si lasam pe foc mic 5-10 minute pina se coaguleaza ouale pe legume. Cand ouale s-au intarit , portionam garnitura si se poate servi.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Zarangollo" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]