Zmeurica

de Constelatialeu in Prajituri, 21 Ian 2013 | 6103 vizualizari

 

Pentru ca sunt idragostita de zmeura si-mi place sa o mananc atat in stare naturala,cat si in diverse prajituri sau in dulceata,atunci cand am la indemana ,trebuie sa ''mesteresc'' ceva.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • Crema
  • 300 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 2 linguri amidon
  • 100 g unt
  • fructe:
  • zmeura( capsuni,mure,caise,piersici,visine,cirese)
  • un plic de top gel rosu
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zmeurica:

Blatul:

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se bate in continuare pana se intareste. Se adauga galbenusurile, pe rand si la final faina. Se coace intr-o forma de tarta dar un pic mai inalta. Este gata cand trece testul scobitorii. Se lasa la racit

Crema:

Ouale cu zaharul se freaca bine, se adauga zaharul vanilat si amidonul, apoi laptele, putin cate putin, sa nu facem cocoloase. Se fierbe pe baie de abur pana se ingroasa. Se da de pe foc, se lasa sa se raceasca un pic, apoi se adauga untul frecat.

Asamblare:

Se scobeste blatul la mijloc, iar parte de blat care am scobit-o o punem in crema si amestecam bine. Se toarna crema, desupra se orneaza cu zmeura si se adauga plicul de gel top, care se prepara conform instructiunilor de pe plic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zmeurica" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

Cornulețe cu alune de pădure, cremă de fistic și ciocolată - Fragede și delicioase

pe 08.12 la 10:44

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]