Cum se prepara Reteta simpla si rapida de Pulpe de pui in Punga Magica de la Knorr:
Pas u l 1. C urăță m pulpele de pui de tuleie și d acă este cazul , p ârlim penele și puful, la flacăra aragazului. D upă aceea l e spălăm bine...
Pasul 1. Curățăm puiul de tuleie, iar dacă este cazul, pârlim penele și puful, la flacăra aragazului. După aceea îl spălăm bine în mai multe ape, îl scurgem iar apoi îl ștergem cu șervețele de hârtie, atât în interior cât și...
Pasul 1. Deoarece carnea trebuie să stea la marinat, ne vom ocupa mai întâi de pregătirea ei.
Spălăm bine carnea și o tăiem cubulețe ceva mai mari și mai groase, de cca 2 cm. Punem carnea într-un vas (nu din metal!) și asezonăm cu sare, piper și boia de ardei...
Pasul 1. Curățăm cartofii, ceapa, morcovul și pătrunjelul și le spălăm bine. Eu am folosit o legătură de ceapă verde, atât pentru chifteluțe cât și pentru salată. Ceapa o tocatăm mărunt iar morcovul și pătrunjelul le dăm prin răzătoarea mare (sau prin cea mică...
Pregătire carne de miel: Spălăm foarte bine carnea, din mai multe ape. Separăm pulpa de restul cărnii iar cu un cuțit ascuțit, îndepărtăm pielițele mai groase și grăsimea în exces. Nu îndepărtăm chiar toată grăsimea deoarece aceasta dă o savoare excelentă...
Preparare copănele:
Pregătim vasul în care vom găti pulpele. Îl tapetăm cu hârtie de copt și ungem cu ulei de măsline sau de floarea soarelui.
Spălăm bine copănelele (pulpe inferioare) și îndepărtăm pielea de pe ele. Condimentăm cu sare și piper,...
Se separă frunzele de varză și se pun în apă rece, se lasă la desărat cam 1/2 oră ca să nu fie prea acre. Se alege orezul, se spală bine, după care se pune într-o sită la scurs. La fel și frunzele de varză, se pun la scurs, într-o sită.
Între timp se...
Cu o seară înainte curățăm pulpele de eventuale pene sau puf și le spălăm bine. Dacă sunt prea mari, putem să le tăiem în două.
Pregătire marinadă. Punem într-un vas (nu din metal!): 4-5 linguri suc de roșii (sau pastă de roșii diluată cu apă!), 4 linguri...
Dacă dorim, putem să pregătim o marinadă, la fel ca și pentru rețeta https://www.bucataras.ro/retete/ceafa-de-porc-la-gratar-cu-cartofi-pai-si-muraturi-89136.html dar o cantitate mult mai mică.
Pregătire marinadă Punem într-un vas (nu din metal!): 2 linguri suc de roșii...
Pasul 1. Mai întâi tăiem carnea felii, nu mai groase de un deget (1-2 cm), o spălăm bine după care o ștergem cu prosoape de hârtie (pentru a îndepărta gustul pe care este posibil să-l ia stând în ambalaj). Eu prefer ceafa (carnea este mai grasă)...
La r ă cituri le din porc este de preferat carnea mai pu ț in gras ă pentru ca aspicul să nu fie tulbure . Oricum gr ă simea se va solidifica la suprafa ță și se va î ndep ă rta , dup ă r ă cire . Picioru ș ele de porc ( adida ș i i )...
Mai întâi se pregătesc frunzele de varză dulce, pentru sarmale. Într-un vas potivit, se pune apă la fiert cu 3-4 linguri de sare de bucătărie. Se îndepărtează cotorul la varză și eventual un rând de frunze și se scufundă în apa fierbinte, cu ajutorul...
Alegem orezul, îl spălăm bine și-l punem la scurs, într-o sită. Curățăm și spălăm ceapa, după care o tocăm mărunt.
Într-o tigaie, călim ceapa împreună cu orezul și puțin suc de roșii (sau pastă de roșii), în uleiul încins, nu...
Prepararea foilor de viță de vie
Foile de viță de vie se aleg cât mai fragede și mai rotunjite pentru a înveli mai ușor sarmalele.
Dacă aveți frunze proaspete este suficient să le spălati cu apa rece, să le tăiați codițele și apoi să le opăriți în apă...
Pregătirea verzei
Varza murată se desface foaie cu foaie și se spală în apă rece, după care se pune la scurs, într-o sită. Varza se toacă fâșii subțiri, sau cum vă place și se pune la călit într-o cratiță sau tigaie încăpătoare, în care am...
Pregătire pulpe:
Spălăm bine pu lpele și l e tăiem în două, dacă sunt prea mari . De data aceasta am folosit grătarul pe ochi de aragaz, deoarece pulpele se fac mult mai rumene și mai crocante decât pe grătarul electric. T urnăm apă în...
Se curăță și se spală bine legumele. Morcovul și pătrunjelul se dau prin răzătoarea mare. Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt, la fel și usturoiul. Se încinge uleiul și se pune ceapa la prăjit până ce devine aurie. Când s-a înmuiat se pune...
Pregătire pui:
Spălăm bine puiul și-l condimentăm cu de toate, inclusiv în interior. Punem puiul într-un vas, p unem o frunză de dafin și o parte din usturoi, zdrobit precum și c â teva picături de oțet balsamic. T urnăm apă cât să-l cuprindă...
Slănina trebuie fiartă într-o zeamă de varză, aromată, pentru ca să-şi piardă din conţinutul de grăsime şi să devină foarte fragedă.
Se pun la fiert 2 litri de zeamă de varză, într-o oală potrivită, ca să încapă toate ingredientele. Adăugăm foile...
Se curăță și se spală bine ceapa și ardeii. Se taie fideluțe nu prea mari, ca să aibă aspect plăcut.
Slănina de porc se taie felii nu prea subțiri și se crestează, ca un pieptene. Se toarnă foarte puțin ulei într-o tigaie și se pune slănina la prăjit 2-3...
Se separă frunzele de varză și se pun în apă rece, se lasă la desărat cam 1/2 oră ca să nu fie prea acre. Se alege orezul, se spală bine, după care se pune într-o sită la scurs....
Se spală bine creierul în apă rece după care se pune la scurs într-o strecurătoare.
Se bat ouăle și se încorporează făina. Se amestecă bine și se lasă 5-10 minute, ca să se omogenizeze. În compoziție se poate pune sare, piper și boia de ardei...
Se curăță morcovii, cartofii și țelina și se spală bine (dacă aveți, puteți pune și pătrunjel, păstârnac sau gulie). Morcovul se taie rondele de grosime potrivită, iar țelina și cartoful, felii de grosime potrivită. Dacă cartofii sunt mai mari, îi tăiem...
Preparare Reteta simpla si economica de Pipote de pui, in sos de ceapa si usturoi
Se spală bine pipotele, se lasă în apă rece 15 minute, după care se pun la scurs într-o strecurătoare.
Se curăță ceapa și usturoiul și se spală. Se taie ceapa mărunt, la fel și...
Se curăță ceapa și se spală bine, la fel și roșia. Se taie ceapa mărunt, se toarnă ulei într-o tigaie și se pune ceapa la prăjit. După ce se inmoaie ceapa, se pune și roșia tăiată mărunt și se lasă să fiarbă împreună 10 – 15 minute, amestecând ca să...
Se spală copănelele, se scurg bine de apă și se șterg cu un prosop de bucătărie sau cu prosoape de hârtie.
Se bat ouăle și se încorporează făina. Se amestecă bine și se lasă 5-10 minute, ca să se omogenizeze.
Se toarnă ulei într-o cratiță și se...
Se spală bine pulpele. Se curăță ceapa și usturoiul și se spală.
Se taie ceapa mărunt, la fel și usturoiul.
Se toarnă ulei într-o cratiță, se pune ceapa la prăjit, până ce se înmoaie, moment în care se adaugă usturoiul. Se omogenizează și se pun...
Reteta simpla si rapida de Pulpe de pui in Punga Magica de la Knorr
Cum se prepara Reteta simpla si rapida de Pulpe de pui in Punga Magica de la Knorr: Pas u l 1. C urăță m pulpele de pui de tuleie și d acă este cazul , p ârlim penele și puful, la flacăra aragazului. D upă aceea l e spălăm bine...
Pui in punga, la cuptor
Pasul 1. Curățăm puiul de tuleie, iar dacă este cazul, pârlim penele și puful, la flacăra aragazului. După aceea îl spălăm bine în mai multe ape, îl scurgem iar apoi îl ștergem cu șervețele de hârtie, atât în interior cât și...
Frigarui de porc la gratar, cu legume asortate
Pasul 1. Deoarece carnea trebuie să stea la marinat, ne vom ocupa mai întâi de pregătirea ei. Spălăm bine carnea și o tăiem cubulețe ceva mai mari și mai groase, de cca 2 cm. Punem carnea într-un vas (nu din metal!) și asezonăm cu sare, piper și boia de ardei...
Cartofi noi la cuptor, cu chiftelute si cascaval
Pasul 1. Curățăm cartofii, ceapa, morcovul și pătrunjelul și le spălăm bine. Eu am folosit o legătură de ceapă verde, atât pentru chifteluțe cât și pentru salată. Ceapa o tocatăm mărunt iar morcovul și pătrunjelul le dăm prin răzătoarea mare (sau prin cea mică...
Friptura de miel, la cuptor.
Pregătire carne de miel: Spălăm foarte bine carnea, din mai multe ape. Separăm pulpa de restul cărnii iar cu un cuțit ascuțit, îndepărtăm pielițele mai groase și grăsimea în exces. Nu îndepărtăm chiar toată grăsimea deoarece aceasta dă o savoare excelentă...
Copanele de pui invelite in bacon, la cuptor
Preparare copănele: Pregătim vasul în care vom găti pulpele. Îl tapetăm cu hârtie de copt și ungem cu ulei de măsline sau de floarea soarelui. Spălăm bine copănelele (pulpe inferioare) și îndepărtăm pielea de pe ele. Condimentăm cu sare și piper,...
Sarmalute in cuib
Se separă frunzele de varză și se pun în apă rece, se lasă la desărat cam 1/2 oră ca să nu fie prea acre. Se alege orezul, se spală bine, după care se pune într-o sită la scurs. La fel și frunzele de varză, se pun la scurs, într-o sită. Între timp se...
Pulpe de pui pe pat de ciuperci si cartofi, la cuptor
Cu o seară înainte curățăm pulpele de eventuale pene sau puf și le spălăm bine. Dacă sunt prea mari, putem să le tăiem în două. Pregătire marinadă. Punem într-un vas (nu din metal!): 4-5 linguri suc de roșii (sau pastă de roșii diluată cu apă!), 4 linguri...
Carnati de porc la gratar, cu piure de cartofi si muraturi
Dacă dorim, putem să pregătim o marinadă, la fel ca și pentru rețeta https://www.bucataras.ro/retete/ceafa-de-porc-la-gratar-cu-cartofi-pai-si-muraturi-89136.html dar o cantitate mult mai mică. Pregătire marinadă Punem într-un vas (nu din metal!): 2 linguri suc de roșii...
Ceafa de porc la gratar, cu cartofi pai si muraturi
Pasul 1. Mai întâi tăiem carnea felii, nu mai groase de un deget (1-2 cm), o spălăm bine după care o ștergem cu prosoape de hârtie (pentru a îndepărta gustul pe care este posibil să-l ia stând în ambalaj). Eu prefer ceafa (carnea este mai grasă)...
Racituri de porc
La r ă cituri le din porc este de preferat carnea mai pu ț in gras ă pentru ca aspicul să nu fie tulbure . Oricum gr ă simea se va solidifica la suprafa ță și se va î ndep ă rta , dup ă r ă cire . Picioru ș ele de porc ( adida ș i i )...
Sarmalute in foi de varza dulce, fierte in suc de rosii
Mai întâi se pregătesc frunzele de varză dulce, pentru sarmale. Într-un vas potivit, se pune apă la fiert cu 3-4 linguri de sare de bucătărie. Se îndepărtează cotorul la varză și eventual un rând de frunze și se scufundă în apa fierbinte, cu ajutorul...
Ardei umpluti, in sos de rosii
Alegem orezul, îl spălăm bine și-l punem la scurs, într-o sită. Curățăm și spălăm ceapa, după care o tocăm mărunt. Într-o tigaie, călim ceapa împreună cu orezul și puțin suc de roșii (sau pastă de roșii), în uleiul încins, nu...
Sarmalute in foi de vita
Prepararea foilor de viță de vie Foile de viță de vie se aleg cât mai fragede și mai rotunjite pentru a înveli mai ușor sarmalele. Dacă aveți frunze proaspete este suficient să le spălati cu apa rece, să le tăiați codițele și apoi să le opăriți în apă...
Varza a la Cluj
Pregătirea verzei Varza murată se desface foaie cu foaie și se spală în apă rece, după care se pune la scurs, într-o sită. Varza se toacă fâșii subțiri, sau cum vă place și se pune la călit într-o cratiță sau tigaie încăpătoare, în care am...
Pulpe de pui la gratar, cu ciuperci si smantana
Pregătire pulpe: Spălăm bine pu lpele și l e tăiem în două, dacă sunt prea mari . De data aceasta am folosit grătarul pe ochi de aragaz, deoarece pulpele se fac mult mai rumene și mai crocante decât pe grătarul electric. T urnăm apă în...
Varza murata calita, cu ciolan de porc afumat, in sos de rosii
Se curăță și se spală bine legumele. Morcovul și pătrunjelul se dau prin răzătoarea mare. Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt, la fel și usturoiul. Se încinge uleiul și se pune ceapa la prăjit până ce devine aurie. Când s-a înmuiat se pune...
Pui la rotisor, cu cartofi, ciuperci si usturoi
Pregătire pui: Spălăm bine puiul și-l condimentăm cu de toate, inclusiv în interior. Punem puiul într-un vas, p unem o frunză de dafin și o parte din usturoi, zdrobit precum și c â teva picături de oțet balsamic. T urnăm apă cât să-l cuprindă...
Slaninuta fiarta in zeama de varza, cu usturoi si boia
Slănina trebuie fiartă într-o zeamă de varză, aromată, pentru ca să-şi piardă din conţinutul de grăsime şi să devină foarte fragedă. Se pun la fiert 2 litri de zeamă de varză, într-o oală potrivită, ca să încapă toate ingredientele. Adăugăm foile...
Omleta cu slanina si ceapa
Se curăță și se spală bine ceapa și ardeii. Se taie fideluțe nu prea mari, ca să aibă aspect plăcut. Slănina de porc se taie felii nu prea subțiri și se crestează, ca un pieptene. Se toarnă foarte puțin ulei într-o tigaie și se pune slănina la prăjit 2-3...
Sarmale, in foi de varza murata, ca-n Ardeal
Se separă frunzele de varză și se pun în apă rece, se lasă la desărat cam 1/2 oră ca să nu fie prea acre. Se alege orezul, se spală bine, după care se pune într-o sită la scurs....
Piept de porc la cuptor, cu varza dulce, in sos de rosii
Se curăță și se spală bine legumele. M orcovul și pătrunjelul se taie rondele iar țelina, cubulețe...
Creier pane, cu pesmet
Se spală bine creierul în apă rece după care se pune la scurs într-o strecurătoare. Se bat ouăle și se încorporează făina. Se amestecă bine și se lasă 5-10 minute, ca să se omogenizeze. În compoziție se poate pune sare, piper și boia de ardei...
Cotlet de porc (vrabioara) la tigaia grill, cu legume gatite la abur si salata de varza dulce
Se curăță morcovii, cartofii și țelina și se spală bine (dacă aveți, puteți pune și pătrunjel, păstârnac sau gulie). Morcovul se taie rondele de grosime potrivită, iar țelina și cartoful, felii de grosime potrivită. Dacă cartofii sunt mai mari, îi tăiem...
Reteta simpla si economica de Pipote de pui, in sos de ceapa si usturoi
Preparare Reteta simpla si economica de Pipote de pui, in sos de ceapa si usturoi Se spală bine pipotele, se lasă în apă rece 15 minute, după care se pun la scurs într-o strecurătoare. Se curăță ceapa și usturoiul și se spală. Se taie ceapa mărunt, la fel și...
Ardei umpluti
Se curăță ceapa și se spală bine, la fel și roșia. Se taie ceapa mărunt, se toarnă ulei într-o tigaie și se pune ceapa la prăjit. După ce se inmoaie ceapa, se pune și roșia tăiată mărunt și se lasă să fiarbă împreună 10 – 15 minute, amestecând ca să...
Copanele pane, cu pesmet
Se spală copănelele, se scurg bine de apă și se șterg cu un prosop de bucătărie sau cu prosoape de hârtie. Se bat ouăle și se încorporează făina. Se amestecă bine și se lasă 5-10 minute, ca să se omogenizeze. Se toarnă ulei într-o cratiță și se...
Pulpe superioare de pui in sos de ceapa, cu cartofi natur si castraveti murati
Se spală bine pulpele. Se curăță ceapa și usturoiul și se spală. Se taie ceapa mărunt, la fel și usturoiul. Se toarnă ulei într-o cratiță, se pune ceapa la prăjit, până ce se înmoaie, moment în care se adaugă usturoiul. Se omogenizează și se pun...