Piept de porc la cuptor, cu varza dulce, in sos de rosii

de vasimur in Porc, 11 Dec 2017 | 4535 vizualizari

 

Este o mâncare gustoasă, ușor de făcut și dietetică.
Din ingredientele de mai jos au rezultat 8 porții.
 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg piept de porc
  • 1 varză mică de cca 1 kg
  • 1-2 cepe medii
  • 5-6 căței de usturoi
  • 1-2 rădăcini de morcov
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1/2 țelină mică
  • 1-2 roșii mari
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 500 ml suc de roșii
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de porc la cuptor, cu varza dulce, in sos de rosii:

Se curăță și se spală bine legumele. Morcovul și pătrunjelul se taie rondele iar țelina, cubulețe. Se curăță ceapa, se spală și se taie rondele iar usturoiul, feliuțe subțiri. Varza se taie fâșii subțiri și lungi. Se așează varza într-o tavă și se ornează cu legumele. Deasupra se pun bucățile de piept de porc porționate, roșia tăiată felii, se condimentează, se toarnă uleiul, sucul de roșii și apă, ca să le cuprindă. Se dă la cuptor și se lasă până ce scade și se rumenește, cca 30-45 minute. Se scoate din cuptor și se lasă să se răcorească puțin. Se servește cu murături, dacă se dorește.

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Gătiți pieptul de porc la foc mediu.

2

Nu lăsați carnea prea mult la cuptor, deoarece se usucă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de porc la cuptor, cu varza dulce, in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]