publicat la 19.08.2018
publicat la 19.08.2018
publicat la 29.07.2018
De data asta nu mai scapi fiindca cineva o sa nimereasca. Dupa doar doua incercari, cifrul de la centura de castitate. Desi te temi de ce va urma, la final esti chiar incantat/ a sa-ti schimbi statusul pe facebook in “It’s complicated”.
Bucataras.ro
[email protected]
Desert prajitura cu prune plate
Intr-un bol se adauga albusurile si praful de sare si se mixeaza cateva minute, pana cand albusurile devin spuma, treptat se adauga cate o lingura de zahar si mixam. Vom proceda astfel pana cand vom termina tot zaharul. Adaugam galbenusurile si mixam, apoi se adauga uleiul si se mixeaza, dupa...
Ciorba taraneasca cu pui si smantana
Se curata si se pregatesc legumele pentru ciorba: ceapa, morcovii, telina si ardeiul capia se taie cubulete, cartofii se taie in cubulete mai mari, iar leusteanul si patrunjelul se toaca marunt. Se spala ciocanelele si se pun la fiert intr-o oala de aproximativ 5 litri pe jumatate umpluta cu...
Desert pancakes cu fineti si afine
Pentru a pregati pancakes, avem nevoie in primul rand nevoie de trei boluri. In primul bol amestecam faina cu praful de copt si il lasam deoparte. In al doilea bol adaugam laptele caldut, cele 4 galbenusuri si untul topit si amestecam energic cu un tel. In treilea bol adaugam cele 4...
Impletitura de porc si cartofi la cuptor cu otet balsamic, rozmarin si usturoi
Carnea se transeaza in 10 felii aproximativ egale si “batem” cirma 1 minut cele10 felii cu un batator de snitele. Curatam usturoiul si jumatate din cateii de usturoi ii taiem in felii subtiri pentru carnea de porc, iar restul de cateti de usturoi ii taiem pe jumatate pentru...
Tocanita de cartofi
Se curata legumele si se pregatesc pentru tocanita: cartofii, ceapa si ardeiul kapia se taie cubulete, (cartofii cubulete mai mari), morcovii, telina si dovlecelul se dau pe razatoare, iar patrunjelul se toaca marunt. Intr-o oala se pune ceapa la prajit, cand ceapa este aproape prajita, se...
Desert salam de biscuiti
Se rup biscuitii in bucati mai mici. Se pregateste mixul de lapte, zahar si cacao: Se incalzestele laptele, in care se adauga untul taiat cubulete si se topeste, amestecand usor. Se adauga zaharul si se amesteca din nou, pentru a se topi si acesta. Se adauga pudra de cacao si se amesteca. Cand...
Prajitura Dobos
Foile: Intr-un bol se adauga oul, zaharul si sarea si cu ajutorul unui mixer se mixeaza foarte bine pana cand compozitia isi tripleaza volumul. Se adauga in compozitie untul topit si racit impreuna cu faina cernuta iar apoi cu miscari largi se incorporeaza usor untul si faina....
Eclere cu glazura de ciocolata amaruie
Coji: Intr-o cratita se adauga apa, sarea, laptele si untul si se pun la fiert, amestecand usor pana cand untul se topeste si laptele se incalzeste. Se adauga toata cantitatea de faina si se amesteca energic pentru a scoate cat mai multa apa din compozitie. Cand aluatul pripit...
Ghiveci de legume cu orez
Se curata legumele si se pregatesc pentru tocana: ceapa si ardeiul capia se taie cubulete, morcovii si dovlecelul se dau pe razatoare, iar mararul se toaca marunt. Intr-o oala se pune ceapa la prajit, cand ceapa este aproape prajita, se adauga morcovii si ardeiul capia, se amesteca si se lasa...
Salata orientala cu sfecla
Mod de lucru: Cartofii si sfecla se curata si se taie cubulete, dupa care se pun la fiert in oale separate, cu putina sare. Periodic se verifica cu o furculita, iar atunci cand furculita patrunde bine in cartofi, cat si in sfecla, inseamna ca sunt fierte. Se scurge apa de pe cartofi...
Sandvis cu bacon, avocado si ou posat
Mod de lucru: Avocado se taie in jumatate, eu am preferat sa folosesc doar o jumatate de avocado si am curatat de coaja aceea jumatate, dupa care am taiat-o in felii, iar feliile le-am asezat pe o farfurie. Pasi de urmat pentru oul posat: Intr-o oala se pune apa la...