Lily_Musat

1

Bucataras
incepator

Oltenita

Bucataras din 03.06.2009

RETETE126
PRIETENI14
Retete

Desert prajitura inteligenta

In Prajituri la 1 Feb 2011

Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le batem cu zaharul vanilat, zaharul tos si apa, pana cand se dizolva de tot zaharul. In compozitia aceasta adaugam margarina topita 1 minut in cuptorul cu microunde (lasam la racit dinainte). Omogenizam compozitia bine, adaugam esenta de...

Trandafiri din caramele Sugus

In Torturi la 28 Ian 2011

In functie de imaginatie si talent, cu caramelele Sugus puteti sa modelati orice. Eu am facut trandafiri cu care am ornat un tort deosebit. Bavareza dulce-amaruie (cu ciocolata amaruie), am postat reteta pe bucataras acum ceva vreme http://www.bucataras.ro/retete/bavareza-dulce-amaruie-1333.html...

Trandafiri din pasta de lapte praf

In Torturi la 27 Ian 2011

Se pune pe foc apa cu zaharul si se fierbe cca 5 minute. Se ia de pe foc si se adauga energizantul apoi uleiul si se amesteca foarte bine. Se lasa sa se raceasca apoi se adauga laptele praf si se amesteca bine cu o lingura, pana cand o sa fie nevoie sa se framante cu mana. Se obtine o pasta...

Tort Kinder Pingui

In Torturi la 27 Ian 2011

BLATUL: Galbenusurile le frecam cu zaharul si zaharul vanilat pana devin ca o crema, adaugam faina, praful de copt stins cu putin otet, cacao, si mixam bine. Apoi adaugam uleiul, mierea, laptele condensat si la sfarsit aceasta compozitie o amestecam cu albusurile de ou pe care le-am batut...

Salata de vinete cu gargarite

In Salate la 26 Ian 2011

Dupa ce coacem vinetele si rosiile le curatam de coaja si le punem la scurs intr-o strecuratoare cu gauri mici, apoi le mixam impreuna cu ceapa, sarea si uleiul. Gargaritele le-am facut dintr-o rosie taiata in 4, boabe de piper si masline.

Tochitura cu mamaliguta si ou

In Mancaruri cu carne la 26 Ian 2011

Organele impreuna cu carnaciorii se pun la calit intr-un ceaun.Dupa ce s-au calit se adauga ceapa si usturoiul, apoi pulpa de rosii, vinul, foaia de dafin, sarea si piperul si se mai lasa 10 minute pe foc. Tochitura se serveste cu mamaliguta si ou prajit, iar pe desupra se razuie branza.

Tort Kiss

In Torturi la 24 Ian 2011

Cum se fac foile de cacao: (3 foi) Zaharul se freaca cu galbenusurile pana se dizolva complet si se adauga uleiul treptat. Cacaua se amesteca cu faina si cu praful de copt. Se va forma un aluat care se imparte in 3 si fiecare parte se intinde cu facaletul in diametrul formei pe care o avem (cea...

Spagetti Neapolitana

In Spaghete la 24 Ian 2011

Intr-o tigaie punem ceapa cu putina apa cu ulei sa se inabuse pana devine translucida.Adaugam sucul de rosii peste ceapa. Lasam la foc mic sa fiarba putin amestecand din cand in cand. Spaghetele le punem in apa care clocoteste cu putina sare si ulei. Le lasam sa fiarba cca 10 minute.Scoatem...

Desert prajitura Egipteana

In Prajituri la 18 Ian 2011

Se fac patru foi si doua creme. Budinca de vanilie si crema de frisca cu zahar ars si nuci. Foi: Preparam pe rand cate 2 foi. Batem albusurile spuma, impreuna cu zaharul pentru cele 2 foi, nucile le amestecam cu faina si le adaugam cu lingura in compozitie. Intr-o tava tapetata cu hartie de...

Salata Italiana

In Paste la 18 Ian 2011

Pastele le fierbem cca 15 minute, le punem apoi in apa rece si le lasam 10 minute sa se mai unfle, apoi le punem la scurs in strecuratoare. Amestecam pastele cu ingredientele pe care le taiem cum vrem. Punem sosul de maioneza peste ingrediente si amestecam totul. Asezonam cu sare si piper si...

Coronita glazurata cu ciocolata

In Prajituri la 18 Ian 2011

Blatul: Batem cu mixerul ouale si zaharul pana se face ca o crema. Adaugam uleiul putin cate putin, apoi adaugam visinata.Faina o amestecam cu praful de copt si o punem in compozitie. Amestecam bine. Ungem cu unt forma si o tapetam cu faina, dupa care turnam compozitia. Incingem cuptorul la 180...

Biscuiti cu mac si portocala

In Prajituri la 18 Ian 2011

Amestecam intr-un castron faina, praful de copt si sarea. Separat batem oul cu zaharul pana se face ca o crema, adaugam uleiul, apa, coaja de portocala, sucul de portocala si macul. Compozitia o amestecam cu compozitia de faina care a fost pregatita dinainte. Rezulta un aluat moale care trebuie...

Prajitura Kinder Pingui

In Prajituri la 14 Ian 2011

BLATUL Galbenusurile le frecam cu zaharul tos si zaharul vanilat pana devin ca o crema, adaugam faina, grisul, praful de copt stins cu putin otet, cacao, si mixam bine. Apoi adaugam uleiul, mierea, laptele condensat si la sfarsit aceasta compozitie o amestecam cu albusurile de ou pe care...

Tort Watermelon

In Torturi la 14 Ian 2011

Ouale le separam si batem spuma albusurile frecate cu un pic de sare (secretul albusurilor batute bine), adaugam apoi zaharul, continuam sa batem pana se dizolva complet, adaugam galbenusurile, faina si uleiul. Punem compozitia intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si bagam...

Painica Iepuras

In Piine la 14 Ian 2011

Coca am facut-o la masina de paine, care a fost framantata si dospita de masina de paine timp de 1:30 h. Am facut 2 iepurasi. Am impartit aluatul in 2 jumatati ca sa fac 2 iepurasi mai mici. Se unge cu ulei blatul pe care framantam coca. Se imparte coca in 3, pentru nasuc o bila mica,...

Ciulama cu ciuperci si mamaliguta

In Mancaruri de legume la 13 Ian 2011

Punem sare in tigaie si putin pe ele si le astupam cu un capac sa se friga bine.  Intr-o tigaie punem uleiul.Adaugam faina.  Amestecam uleiul cu faina fara sa dam pe foc. La rece.  Punem pe foc cratita si lasam sa se caleasca putin. Dam tigaia putin la o parte de pe foc si adaugam...

Rulada aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 13 Ian 2011

Pieptul de pui il dezosam si il curatam de pielita, il presaram cu sare si piper. il tocam la robot si il amestecam cu 2 oua. Pregatim staniolul pe care il ungem cu ulei si punem susan pe el. Pregatim restul ingredientelor. Prazul il calim putin, adaugam si mararul, morcovii ii fierbem si ii...

Tort Claudia

In Torturi la 13 Ian 2011

Preparam blatul in felul urmator: Albusurile le batem spuma, apoi adaugam zaharul in ploaie si batem ca la bezele pana se intareste. Dupa ce adaugam apa putin cate putin, adaugam si galbenusurile frecate cu uleiul si amestecam cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza. Adaugam si faina...

Placinta boiereasca

In Aperitive / Garnituri la 11 Ian 2011

Batem ouale si le amestecam cu branza maruntita, adaugam zaharul vanilat, impartim in 3 parti egale foile de placinta, intindem cate o foaie de placinta si o ungem cu ulei cu o pensula, punem umplutura si repetam operatiunea pana cand teminam foile. Dupa ce terminam de umplut foile, le facem sul...

Deliciu cu ciocolata si visine

In Prajituri la 11 Ian 2011

Visinele se pun in cratita pe foc cu zaharul si zeama de lamaie ,se lasa 1 minut sa fiarba si se pune gelatina. Se lasa sa se raceasca. Ouale impreuna cu zaharul se bat pe baie de abur pana isi dubleaza volumul si se ingroasa,apoi se lasa sa se raceasca. Frisca se bate bine pana se intarit,...

Tort exotic

In Torturi la 11 Ian 2011

BLATUL: Se amesteca cu mixerul albusurile cu zaharul pana se fac spuma, se adauga galbenusurile pe rand, faina in ploaie, si dupa ce se bat bine la sfarsit se pune uleiul, apoi se mai bat putin. Se pune compozitia in forma tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul bine...

Varza de Bruxelles gratinata

In Mancaruri de legume la 11 Ian 2011

Punem varza in apa fierbinte sa se opareasca pt cca 10 minute, apoi o lasam la scurs intr-o strecuratoare. Intr-un ibric punem untul la topit si adaugam amidonul, stingem cu lapte si smantana. Condimentam cu oregano, piper si sare. Cascavalul il radem marunt si il amestecam cu ouale. Intr-un...

Aperitiv placinta sarata creata

In Aperitive / Garnituri la 11 Ian 2011

Am facut aluatul la masina de paine la programul 8 Dough 1:30h, program de framantat si dospit. Dam pe razatoare branza si o amestecam cu ouale batute. Dupa ce aluatul este gata, il scoatem din cuva aparatului si il framantam putin. Impartim aluatul in 3 si incepem sa il intindem intr-o foaie...

Piersici

In Prajituri la 7 Ian 2011

Uleiul, zaharul, zaharul vanilat, sarea si amoniacul stins se amesteca pana se dizolva zaharul de tot, se adauga apa calduta, esenta de vanilie si se incorporeaza faina. Se obtine un aluat nelipicios.Eu nu am folosit mixerul. Am amestecat cu telul. Din aluatul obtinut se fac bilute care se...

Tort Dobos

In Torturi la 7 Ian 2011

Albusurile de ou le batem bine spuma, adaugam zaharul si batem pana se face ca la bezele, adaugam galbenusurile, mixam bine apoi adaugam faina si este gata compozitia pentru blat. Intr-o tava rotunda, tapetata cu hartie de copt, punem cu un polonic din compozitia obtinuta atat cat sa fie de...

Tort Tom

In Torturi la 6 Ian 2011

Piscoturile le taiem bucatele cu cutitul. Le aranjam in forma de tort (cu pereti detasabili) pe fundul formei. Punem gelatina la inmuiat in 200 ml apa intr-o cratita si adaugam si coaja de portocala tocata marunt. Amestecam si lasam cam 10 minute la inmuiat, adaugam 1 cana de lapte, zaharul si...

Tort Ganache

In Torturi la 6 Ian 2011

Prepararea blatului de cacao Albusurile se bat bine cu zahar si un praf de sare, se incorporeaza pe rand si galbenusurile, dupa care se pun si nucile macinate.Faina, cacaoa și praful de copt amestecate in prealabil se adauga la compozitia pregatita. Intr-o tava de tort cu diametrul de 26 cm,...

Scovergi balon

In Dulciuri la 7 Sep 2009

Am facut coca la masina de paine. Programul 8 dough 1:30 h. Am pus apa, in care am dizolvat drojdia, uleiul, faina, sarea si zaharul in cuva la MP. Iata cum a crescut dupa 1:30 h si lasata 10 minute acoperita afara dupa aceea.Se ia coca si se fac bile care se intind, sa nu fie subtiri, chiar...

Tort Amandina

In Torturi la 3 Aug 2009

Preparam blatul in felul urmator: Albusurile le batem spuma, apoi adaugam zaharul in ploaie si batem ca la bezele pana se intareste. Dupa ce adaugam apa putin cate putin, adaugam si galbenusurile frecate cu uleiul si amestecam cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza. Adaugam si faina...

Inele de ceapa

In Aperitive / Garnituri la 23 Iul 2009

Se amesteca ingredientele solide intr-un castronel, cele lichide la fel, apoi se amesteca intre ele. Se obtine o pasta ca o ciulama. Ceapa se taie rondele si se tine la frigider cam 1 ora, inainte sa ne apucam sa preparam compozitia prin care dam rondelele de ceapa. Se incinge uleiul si se...

Afisate 31 - 60 din 126 retete    
 
Camara Bucatarasilor

In cont 15

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]