Lily_Musat

1

Bucataras
incepator

Oltenita

Bucataras din 03.06.2009

RETETE126
PRIETENI14
Retete

Gogosele pufoase

In Dulciuri la 21 Iul 2009

Punem in cuva de la masina de paine ingredientele lichide mai intai. Apa si zaharul le punem la fiert pe aragaz pana da in clocot, apoi racim la 40 de grade. Batem galbenusurile si oul intreg cu putina sare si le amestecam cu apa cu zaharul, dizolvam drojdia, adaugam si uleiul. Punem si faina...

Gogosele cu crema de vanilie

In Prajituri la 17 Iul 2009

Se pune intr-o cratita apa cu untul si se lasa sa se topeasca. Se ia de pe foc si se adauga faiana, se amesteca bine cu lingura de lemn sau cu telul. Se mai pune putin pe foc, mestecanduse intruna pana cand se desprinde de pe cratita (mai putin de un minut). Se lasa la racit, dupa care se adauga...

Lasagna

In Lasagna la 15 Iul 2009

Prima data facem sosul Bechamel . Untul il topim pana devine lichid, adaugam faina, laptele treptat treptat, omogenizam, asezonam cu sare, piper si nucsoara. Lasam pe foc mic pana se ingroasa ca o ciulama, la sfarsit punem cascavalul si dam de-o parte sosul. Sosul Ragout ...Ceapa o...

Pizza cu ou si salam

In Pizza la 14 Iul 2009

Laptele se amesteca cu drojdia bine, cu zaharul,sarea si cu untul topit in prealabil la cuptorul cu microunde la 800w cca 30 secunde. Se pun in vasul la masina de paine si se adauga si faina. Impartim coca in 4, intindem pe masa o parte din coca si o punem in tava tapetata cu hartie de copt, o...

Sufle de ciuperci cu crutoane

In Aperitive / Garnituri la 14 Iul 2009

Se amesteca toate ingredientele si se pun intr-un vas de Jena  uns cu margarina sau unt, iar deasupra se pune oul amestecat cu cascaval si se presara marar. Se baga in cuptorul incins si se lasa 30 minute pana se rumeneste pe deasupra.

Varzari cu varza dulce

In Aperitive / Garnituri la 14 Iul 2009

Am pregatit intr-un castron ingredientele pentru paine. Am amestecat apa calduta cu ouale, zaharul, sarea, uleiul, laptele praf si drojdia pana s-au dizolvat complet, apoi am pus acest amestec in vasul de la masina de facut paine si am adaugat faiana. Am dat drumul la masina de paine la programul...

Saratele cu branza la aparatul de vaffe

In Aperitive / Garnituri la 13 Iul 2009

Dizolvam drojdia in apa calduta, ouale le batem si le amestecam cu apa, adaugam si uleiul, razuim branza pe care o amestecam cu restul ingredientelor. Cu tehnologia asta totul este mai sumplu. Am pus toate ingredientele in masina de paine, am adaugat si faina si masina a framantat perfect. Am...

Desert mini-strudele cu mere si scortisoara

In Dulciuri la 1 Iul 2009

Taiem merele si le razuim. Eu le-am razuit la robot. Punem peste mere zaharul si zaharul vanilat, scortisoara si esenta de rom. Ungem foile de placinta cu ulei si le punem una peste alta pana cand terminam tot pachetul. Dupa aceea punem pe deasupra amestecul de mere si rulam pana la jumatate...

Branza in trei culori

In Aperitive / Garnituri la 1 Iul 2009

Razuim branza si o amestecam cu untul topit la cuptorul cu microunde (20 sec/800W). Obtinem o pasta de branza.Impartim pasta de branza in parti egale. In 3 castronele. Amestecam o parte cu mararul tocat, o parte cu rosia taiata marunt si o parte cu galbenusurile de ou.Intr-o forma (eu am pus...

Vaffe cu mere si scortisoara

In Dulciuri la 1 Iul 2009

Amestecam untul, zaharul, ouale, amidonul si laptele cu mixerul. Faina o amestecam cu praful de copt si o punem in compozitie. Adaugam si marul razuit cu scrortisoara. Aparatul de vaffe se incinge la temperatura medie. Se unge cu o pensula cu putin ulei si se pun cateva linguri cu compozitie...

Bavareza dulce-amaruie

In Dulciuri la 30 Iun 2009

Galbenusurile le frecam cu zaharul, adaugam esenta, adaugam zaharul vanilat si amidonul. Adaugam laptele caldut si mixam in continuare pana se omogenizeaza bine. Punem compozitia pe foc sa se incalzeasca putin. Se va unfla. Gelatina se pune in apa la inmuiat pentru 10 minute, apoi se dizolva in...

Oua de peste frecate cu lamaie

In Peste la 29 Iun 2009

Icrele se bat cu telul impreuna cu zeama de lamaie si cu uleiul de masline. Se incinge cuptorul la 200 grade si se pun icrele intr-o tigaie de dimensiuni mici pentru 30 minute, pana se rumenesc pe deasupra si se umfla.  

Rulouri de pui cu cascaval afumat si sos tzatziky

In Pui la 29 Iun 2009

Pieptul de pui il taiem fasii si il batem cu ciocanelul de snitele si il condimentam cu sare si piper. Cascavalul il razuim, il amestecam cu untul, coriandrul si cu patrunjelul tocat. Galbenusurile de ou le batem cu uleiul, pregatim si pesmetul, taiem rosia feliute lungi.Acum ca totul este...

Rulada amaruie cu sirop de portocale

In Prajituri la 26 Iun 2009

1.Cum preparam siropul Zaharul, 4 liguri de apa si zeama de portocale se pun intr-o cratita si se fierb pana se obtine un sirop legat. Se adauga coaja de portocala si se lasa sa se raceasca. Se amesteca cu nuca macinata, untul topit si cacaoa. Se lasa putin la frigider sa se inchege (10...

Sos cu conopida si castraveti

In Mancaruri cu carne la 26 Iun 2009

Spalam conopida si o desfacem in buchetele mici, punem 2 litri de apa la fiert pe aragaz si putina sare. Cand a dat apa in fiert punem conopida. Intre timp punem intr-o tigaie putin ulei si calim rosiile, adaugan si usturoiul si lasam cratita astupata cu un capac sa se caleasca putin, dupa care...

Tarta cu mere si bezea

In Prajituri la 26 Iun 2009

Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat cu mixerul galbenusurile cu zaharul (10 linguri) pana se dizolva bine. Se opreste mixerul si se ia o lingura de lemn. Se adauga uleiul putin cate putin si se freaca cu lingura de lemn energic.. Se pune putin lapte si se amesteca cu lingura, se pune...

Tort diplomat cu capsuni si ananas

In Torturi la 26 Iun 2009

Punem gelatina la inmuiat cu 200 ml apa intr-o cratita mica. Adaugam si coaja de portocala tocata marunt. Amestecam si lasam 10 minute la inmuiat, dupa care adaugam 1 cana de lapte si zaharul. Adaugam si ouale. Punem pe baie de aburi cratita sa fiarba pana se face ca o sarlota....

Varza cu piept de rata

In Rata la 26 Iun 2009

Punem pieptul de rata la fiert in oala, sa fiarba bine 1 ora. Varza o taiem fin, o frecam cu sare sa se inmoaie si o punem intr-o oala mare. Calim ceapa cu sucul de rosii si cu bulionul, peste care adaugam 500 ml apa fierbinte si foile de dafin. Dupa aceea punem prajeala peste varza in oala...

Sos cu bame

In Mancaruri de post la 26 Iun 2009

Punem intr-o tigaie ulei, punem ceapa si usturoiul sa se caleasca putin. Punem sucul de rosii si bamele fierte peste ceapa calita cu usturoi.Dupa ce se calesc putin punem apa fierbinte si mai lasam cateva minute sa fiarba. Asezonam cu sare si cu patrunjel.

Fasolica batuta de post

In Mancaruri de post la 26 Iun 2009

Fierbem fasolea 40 minute in oala minune (oala sub presiune) impreuna cu ceapa si morcovii si 1 lingura de ulei. Scurgem fasolea de zeama dupa ce a fiert si o lasam in strecuratoare sa se raceasca. Oprim din zeama in care a fiert fasolea 1 castronel cu zeama pe care il punem in bolul de la...

Drob de miel

In Aperitive / Garnituri la 26 Iun 2009

Se fierb organele de milel si se lasa sa se raceasca.Se toaca ceapa si se caleste in ulei. Se toaca mararul marunt si organelle de mile cubulete mici, Se amesteca organelle tocate cu ceapa calita, mararul, patrunjelul si 4 oua battue cu mixerul spuma. Se adauga sare, piper si faina si se amesteca...

Cozonac impletit

In Dulciuri la 26 Iun 2009

Iata cum am facut coca: Laptele l-am fiert cu zaharul, zaharul vanilat si esenta de vanilie pana ce a dat in clocot, apoi l-am racit, nu de tot, atat cat sa fie caldut. Am facut coca la masina de paine si am folosit programul 8 Dough de 1:30h. Am pus laptele in cuva la masina, am...

Creier pane

In Aperitive / Garnituri la 26 Iun 2009

Asezonam creierul cu sare, piper, batem cele 2 oua cu faina si putina sare. Dam creierul prin pasta de ou cu faina. Intr-o tigaie incingem ulei si prajim creierul pane pe o parte si pe cealalata pana se rumeneste. Atentie focul trebuie sa fie potrivit sa aiba timp sa se faca si la mijloc....

Clatite pufoase reteta

In Dulciuri la 26 Iun 2009

Batem cu mixerul oul spuma, adaugam uleiul, apoi amestecam cu praful din plic pentru clatite. Cu o lingura luam din compozitie si punem in tigaia tefal cate o clatita. Cand incepe sa faca basicute intoarcem pe cealalta parte. Este un desert foarte rapid si foarte delicios!

Baclava

In Prajituri la 26 Iun 2009

Se lasa la decongelat foile de placinta. Foile se impart in 3 parti egale. Nucile se macina si se amesteca cu scotisoara. Nucile se impart in 2. Se topeste margarina. Se ia o foaie, se pune in tava si se unge, se pune urmatoarea foaie, se unge pana terminam cu prima parte de foi. Peste foi se...

Ardei umplut cu orez si ciuperci

In Mancaruri de post la 26 Iun 2009

Ardeiul gras il curatam de seminte, il spalam, coditele de la ciuperci le tocam marunt, ceapa o tocam marunt, orezul il spalam in cateva ape. Intr-o tigaie punem putin ulei si calim ceapa cu ciupercile, adaugam si orezul la sfarsit. Pasta de tomate o calim putin separa si o amestecam cu orezul...

Painica Iepurasi Dragalasi

In Piine la 25 Iun 2009

Se unge cu ulei blatul pe care framantam coca. Se imparte coca in 3, pentru nasuc o bila mica, celelalte doua parti inegale, una putin mai mare ca cealalta. Am pregatit tava tapetata cu hartie de copt si am pus direct in tava bucatile de coca preparate ca sa nu fie nevoie sa le mut de...

Supa cu galuste

In Supe la 25 Iun 2009

Intr-o cratita punem 2 litri de apa la fiert cu 2 linguri de ulei. Cand apa a inceput sa clocoteasca punem morcovul taiat feliute, ceapa taiata marunt, pastarnacul taiat cubulete si lasam sa fiarba bine. Dupa ce au fiert legumele pregatim rosiile cu frunzele uscate de telina.(sau...

Supa cu piept de pui si taitei

In Supe la 25 Iun 2009

Punem 2 litri de apa la fiert cu ulei si sare. Cand a dat in clocot punem legumele si lasam sa fiarba bine pana cand se farama. Adaugam delicatul cu gust de gaina si lasam sa mai fiarba putin. Intr-o cratita separat fierbem pieptul de pui,il taiem cuburi si il punem in oala peste legumele care...

Pateu din ficatei de pui

In Aperitive / Garnituri la 25 Iun 2009

Intr-o tigaie punem margarina sa se topeasca, punem ceapa taiata marunt sa se caleasca in margarina, adaugam si usturoiul pe care il pisam fin. Dupa ce se calesc adaugam ficateii de pui, sarea, piperul si ardeiul rosu, astupam cratita si lasam la foc mic sa se inabuse. Adaugam vinul alb...

Afisate 61 - 90 din 126 retete    
 
Camara Bucatarasilor

In cont 15

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]