adasev12

1

Bucataras
incepator

Huedin, Cluj

Bucataras din 09.07.2010

RETETE436
PRIETENI167
Retete / Aperitive / Garnituri

Quiche cu zucchini si ricotta

In Aperitive / Garnituri la 5 Aug 2011

Intai se face aluatul si se lasa la rece macar o ora. Intre timp se pregateste umplutura astfel: se curata putintel zucchinni ( ai mei erau mai jumuliti saracii si a trebuit sa-i curat cam de toata coaja...), se dau pe razatoarea cu ochiuri mari si se presara cu sare si putin piper si se lasa...

Clatite cu crema ricotta si marar

In Aperitive / Garnituri la 22 Iul 2011

Mai inatai am facaut clatitele...nu insist, se stie... Crema am facut-o amestecand toate ingredientele ...foarte simplu. Cu crema respectiva  am umplut clatitele...restul....savuratul pe indelete!

Tarta cu zucchini

In Aperitive / Garnituri la 12 Iul 2011

Mai inatai am facut aluatul brise: am pus toate ingredientele foarte reci in robot si le-am amestecat bine, apoi am framatat putin aluatul pe masa. L-am pus in folie si-am dat la frigider o jumatate de ora cel putin, fiindca la framantat s-a inmuiat  din cauza calduriii... L-am scos...

Salata de ton

In Aperitive / Garnituri la 19 Iun 2011

Toate ingredientele, mai putin rosia  se mixeaza foarte bine( ceapa se taie marunt, maslinele la fel), apoi se adauga si rosia taiata cubulete mici si se amesteca usor. E foarte  buna pe paine prajita, dar si proaspata.

Ciuperci marinate

In Aperitive / Garnituri la 16 Iun 2011

Ciupercile se curata de pamant si de pielita de pe capac , se sterg bine, dar nu se spala. se pune o cratita pe foc cu 250 ml apa si toate ingredientele de mai sus , se adauga ciupercile si se fierb cam 20 min bune. Se lasa sa se domoleasca nitel si se pun in borcane. Cand s-au racit se baga...

Pleurotus cu branza si smantana

In Aperitive / Garnituri la 16 Iun 2011

intr-o oala am pus la fiert apa cu sare, piper boabe, ulei de masline si foi de dafin si cand a dat in clocot am pus ciupercile sa fiarba cam 7-10 minute bune. le-am scos in strecuratoare si le-am lasat sa se scurga bine, apoi le-am pus intr-un prosop si le-am mai scurs... am pus ulei...

Sparanghel cu cascaval, la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 16 Iun 2011

Sparanghelul l-am spalat si apoi rupt de partea de jos, am lasat doar partea moale, proaspata. L-am oparit intr-o oala cu apa sarata, vreo 3 minute l-am lasat. L-am scurs apoi si asezat pe o farfurie. Am batut ouale si am adaugat cascavalul ras, sare, piper...am dat sparanghelul prin acest...

Omleta cu zuchinni si pancetta (bacon)

In Aperitive / Garnituri la 24 Mar 2011

mai intai se curata putin zuchinni si se taie in doua pe lungime( cei mai marisori se pot felia) apoi se prajesc pe ambele parti in putin ulei de masline si sescot pe o farfurie. in cratita apoi se pune ceapa feliata subtire si pancetta taiata cubulete si se calesc 2-3 minute.  ouale se...

Chec aperitiv Rococo

In Aperitive / Garnituri la 17 Mar 2011

am batut ouale cu sare ff bine cu mixerul pana s-au facut spuma, am adaugat laptele si praful de copt stins cu o lingurita de zeama de lamaie si faina cate o lg , fara sa ma opresc din mixat. am pus la calit ceapa si ciupercile taiate felii cu o lingura de ulei, am mai adaugat putina apa si...

Kebab con piadine

In Aperitive / Garnituri la 12 Mar 2011

mai intai se face aluatul pt piadine: se dizolva drojdia in apa calduta si se toarna peste faina, se pune sare, ulei si oregano, am mai pus eu,dar, era sa uit...si un catel de usturoi.... se framanta fff bine si se lasa la dospit o jumatate de ora la loc cald... se va fragezi...

Pasta ricotta

In Aperitive / Garnituri la 5 Mar 2011

am amestecat toate ingredientele ( maslinele le-am taiat marunt) si am trecut la infulecat... simplu! ( merge foarte bine pe paine prajita)

Omleta " RESTRUCTURATA"

In Aperitive / Garnituri la 5 Mar 2011

am pus sunca si slanina taiate cubulete in cratita sa se prajeasca putin, am adaugat apoi cartofii sa se reinnoiasca la gust, am batut un ou , am adaugat sare, piper si un pic de lapte si putina mozzarella tot cubulete, am turnat peste restul din cratita si am lasat la prajit ... am...

Pateuri cu ciuperci, sunca de curcan si branza

In Aperitive / Garnituri la 27 Feb 2011

mai intai  am facut aluatul...stie toata lumea cum se face...nu insist...am lasat la dospit o ora in acest  timp am pregatit umplutura de ciuperci: am taiat ceapa marunt si am pus la calit cu 2 lg de ulei, am pus ciupercile maruntite, sare , oregano si  sunca taiata cubulete......

Pasta de ton pe fette biscottate (felii de paine prajita)

In Aperitive / Garnituri la 24 Feb 2011

margarina se inmoaie putin la microunde daca e de la frigider, se adauga sare, piper si oregano si se freaca la mixer bine. Se adauga apoi tonul cu ulei cu tot, maslinele taiate rondele , salata taiata fasii subtiri, castravetii taiati cubulete mici, ceapa se rade si se stoarce de suplusul de...

Suberek cu carne

In Aperitive / Garnituri la 23 Feb 2011

mai intai am facut aluatul amestecand toate ingredientele ...se framanta bine aluatul pana nu se mai lipeste de mana. se lasa deoparte. in timpul acesta se prepara umplutura: se taie ceapa si ardeiul marunt si s epun la calit in ulei de masline, apoi s eadauga carnea, se amesteca bine, se...

Bruschetta caprese

In Aperitive / Garnituri la 20 Feb 2011

mai inatai de prajese painea pe ambele parti intr-o tigaie de teflon sau in prajitor...eu prefer prima varianta. se lasa la racit. intre timp se prepara restul ingredientelor: se taie rosiile cubulete, mozzarella la fel, foile de busuioc se taie marunt, maslinele se taie in patru...eu am...

Tarta de cartofi

In Aperitive / Garnituri la 16 Feb 2011

cartofii i-am curatat si i-am taiat cubulete. ceapa am taiat-o feliute subtiri, sunca la fel, cubulete si ciupercile in 4-6...depinde de marime.... intr-o cratita am pus cateva lg de ulei de masline si am pus impreuna la calit ceapa, sunca, ciupercile si cartofii, presarati cu oregano....

QUICHE LORRAINE

In Aperitive / Garnituri la 15 Feb 2011

daca nu aveti facut aluatul brise, va apucati intai de el...ca va ia ceva timp. apoi: se unge o tava cu diam. de 26 cm cu unt toit, se stropeste cu faina si se asaza coca intinsa , dar sa dea si peste margini. se asaza bine in forma apoi s einteapa aluatul bine cu furculita, inclusuv pe...

Aluat Brise

In Aperitive / Garnituri la 15 Feb 2011

Toate ingredientele trebuie sa fie foarte reci, apoi se pune in mixer faina impreuna cu untul taiat cubulete (atunci luate din frigider) si se mixeaza foarte bine. Se pune pe masa de lucru, de preferat una cat mai rece...faianta, gresie.... in mijlocul ei se toarna apa (eu am tinut-o in...

Mozzarella in carrozza

In Aperitive / Garnituri la 14 Feb 2011

deci. se taie painea felii ...sau franzela...ce aveti...in reteta era cu paine feliata special pt antipasto folosita de italieni...eu sincer fac reteta asa cand painea se intareste si nu mai e asa de proaspata...dar nu e nici de arucnat...cel putin al mine nu prea se arunca nimic.... ouale se...

Cornuri sarate cu branza si sunca

In Aperitive / Garnituri la 7 Feb 2011

drojdia se dizolva in apa calduta , se pune sarea si un praf de faina si se lasa la cald, sa dospeasca putin. Se pune apoi peste faina, se adauga margarina topita si laptele caldut si se framanta bine pana se dezlipeste de mana si aluatul crapa. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Se...

Sufleu de cartofi cu branza

In Aperitive / Garnituri la 1 Feb 2011

cartofii se fierb in coaja apoi se curata si se dau pe razatoare pe ochiurile mar. eu am folosit tavite mici de unica fol pt copt: se pune un putin ulei in tavita, se pune un strat de cartofi, se codimenteaza dupa gust apoi se pun felii de mozarella ( sau ce branza aveti), se acopera cu o...

Chiftelute de cartofi cu salsa boscaiola

In Aperitive / Garnituri la 20 Oct 2010

se curata cartofii si se dau pe razatoarea mica, se scurg bine de suc. se adauga un ou, usturoiul pisat , branza, pesmetul , sare, piper si s eamesteca f bine, se adauga si patrunjel verde taiat marunt. se prajesc in ulei fff bine, tot invartindu-se pe toate partile.  se servesc calde cu...

Chiftelute de dovlecel

In Aperitive / Garnituri la 15 Oct 2010

dovlecelul se da pe razatoarea mica , se sareaza si se lasa 2-3 min, apoi s e scurge bine in pumni. cartoful se da si el pe razatoarea mica si la fel se scurge in pumn, se adauga la dovlecel. se piseaza usturoiul, se adauga oul intreg si s epotriveste de sare si piper. se leaga  cu pesmet...

Polpetine di melanzane con cuore di mozzarella

In Aperitive / Garnituri la 5 Oct 2010

vinetele se curata de caoja, se taie cubulete si se pun la fiert in apa sarata, 5 min.se scurg si se storc bine de surplusul de apa. se dau prin mixer sau robot, sa se faca pasta. se adauga ouale, parmigiano , usturoiul pisat si patrunjelul verde, se potriveste de sare si daca sunt prea moi se...

Triunghiuri Adasev , inabusite in ou

In Aperitive / Garnituri la 2 Oct 2010

se curata dovlecelul usor si se taie rondele mai grosute, se presara cu sare si se lasa 10 min sa se inmoaie. in acest timp se pune la fiert broccolli cam 6-7 min. pancetta se prajeste putin intr-o tigaie cu o lingura de ulei de masline. dovlecelul se spala de sare si se scurge intr-un...

Mamaliguta cu cascaval si sunca

In Aperitive / Garnituri la 30 Sep 2010

deci...am fiert mamaliga impreuna cu 4 felii de branza topita ( de obicei pun mozzarella in mamaliguta, dar acum nu aveam...) si am pus-o in doua boluri pt a lua forma dorita. am rostogolit-o apoi in farfurie, am ras cascaval deasupra si am aranjat niste sunca imprejur ( vroiam s-o prajesc,...

Snitele rulate cu sunca si mozzarella

In Aperitive / Garnituri la 30 Sep 2010

carnea de porc se taie felii subtiri ( eu am folosit gata portionata) si se bate cu ciocanul de snitele ff fin, dar sa nu se rupa( eu cand bat carnea,  stropesc cu putina apa, asa nu se rupe si nu se leaga de fundul de lemn)., se sareaza si pipereaza dupa gust. se feliaza sunca subtire,...

Foietaj cu ricotta si mozzarella

In Aperitive / Garnituri la 16 Sep 2010

aluatul se lasa la dezghetat la temp camerei. branza se amesteca cu smantana, patrunjelul si mararul taiate fin, sare, piper si putin oregano. mozzarela se taie felii mai groase, apoi fiecare felie in doua. aluatul se intinde, se taie in bucati, cate doriti, si sub ce forma doriti...eu...

Drob de ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 29 Aug 2010

se caleste ceapa in ulei cu ciupercile taiate marunt si se dau la rece apoi. separat se amesteca galbenusurile cu smantana, gogosarul, patrunjelul taiat marunt, se adauga cascavalul dat pe razatoarea mica, se potriveste de sare si piper si se amesteca cu compozitia de ciuperci rece.se adauga...

Afisate 31 - 60 din 60 retete    

Postari recente

publicat la 07.01.2014

Tort de Sfantul Ioan

publicat la 03.01.2014

Bilute cu rom

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Azi nu prea stii pe ce lume esti si incotro mergi, dar tare te grabesti sa ajungi nicaieri.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]