publicat la 11.02.2013
publicat la 11.02.2013
publicat la 11.02.2013
Că-ţi faci declaraţia de venituri în versuri n-ar fi chiar o problemă. Dar sacul de cartofi pe care încerci să-l îndeşi prin gura ghişeului de la “taxe şi impozite”, strigând în gura mare “haideţi, doamnă, o mică atenţie, că m-aţi ajutat şi trimestrul trecut…” e posibil să te bage în bucluc
Bucataras.ro
[email protected]
Tarta cu leurda
Am facut aluatul de tarta amestecand faina cu sarea, oul, laptele si untul rece,... l-am framantat bine si am obtinut o coca pe care am dat-o la rece cam 30 de minute. Dupa ce a expirat timpul de stat la rece...am luat aluatul si am intins o foaie cam de 1 cm grosime....aici am gresit tare pentru...
Pancakes cu frisca si peltea
Amestecati faina cu praful de copt si zaharul. Bateti ouale cu laptele batut si untul topit si racit, dupa care combinati cele doua amestecuri, adica cel lichid cu cel solid. Omogenizati bine. Ungeti cu ulei o tigaie pentru clatite, teflonata. Prajiti cate doua linguri de compozitie,...
Happy B-day for Miruna si un Tort (de ciocolata) cu crema de trufe
Blat Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma impreuna cu 5 linguri de zahar. Galbenusurile le mixam cu 3 linguri de zahar si esenta de rom, pana ce isi dubleaza volumul si devine ca o crema. Amestecam apoi spuma de albusuri peste crema de galbenusuri, incet si cu...
Tagliattelle cu spanac si tocanita de iepure
Astfel ca incingeti intr-o cratita uleiul de masline si puneti pulpele de iepure taiate in bucati mari si prajiti-le pe toate partile pana se rumenesc, cam 2-3 minute pe fiecare parte. Scoateti-le pe un platou cald si puneti in tigaie usturoiul, cepele si morcovul, toate tocate marunt....
Porc aromat
Carnea de porc o taiati bucatele potrivite spre mici. Azvarliti-o in uleiul incins si perpeliti-o pe o parte si pe alta pana se rumeneste frumos. Adaugati apoi putina apa, cat sa acopere carnita rumenie si puneti mierea, scortisoara, anasonul, fenicul, cuisoare, ghimbirul pudra si un...
Rulada aperitiv cu branza sarata
Blatul de rulada incepem a-l face prin a mixa galbenusurile cu apa, apoi adaugati faina, praful de copt si boiaua de ardei. Adaugati apoi untul topit si racit, incorporati-l bine, dupa care veti adauga si pasta de tomate. La sfarsit incorporati si omogenizati bine albusurile batute spuma tare cu...
Gogosi pufoase pentru ierni geroase
Intr-un castron curat se freaca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza. Adaugati apoi untul moale, galbenusurile, esenta de rom si coaja de portocala si laptele, iar la urma adaugati faina amestacata cu sare si cernuta de doua ori. Framantati bine cu mana vreo 10 minute dupa care lasati...
Ralu Cake - Prajitura Raluca - lapte condensat si nuci
Pentru blat separam ouale si batem spuma albusurile cu un praf de sare. Galbenusurile le mixam puternic cu zaharul, pana ce-si dubleaza volumul si se deschid la culoare. Adaugati uleiul, apa si mixati bine dupa fiecare. La urma adaugati faina in ploaie, amestecata in prealabil cu praful de copt...
Coaste de porc cu miere si ghimbir
Astfel ca pentru a obtine aceste coaste suculente, trebuie mai intai sa puneti coastele intr-o cratita larga si sa puneti apa cat sa le cuprinda putin si pe deasupra. Lasati pe foc pana ce da in clocot apoi reduceti flacara si fierbeti inabusit pret de 35 minute. Intr-un bol...
Prajitura Sah-Mat (for Miruna)
Asa.... mai intai procedam la fabricarea blaturilor . Astfel ca intr-un bol curat frecati spuma untul la temperatura camerei, cu zaharul pudra. Adaugati treptat ouale mixate bine cu un praf de sare, vanilia si faina cernuta si amestecata cu praful de copt. Impartiti apoi compozita astfel...
Buche de Noel
Bateti albusurile spuma, iar galbenusurile le frecati cu un praf de sare si cu zaharul+zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul si devine o crema albicios-spumoasa. Amestecati cele doua compozitii alternand cu faina in ploaie, cernuta anterior. Turnati compozitia intr-o tava intinsa, tapetata...
Fursecuri Minispirale
Mai intai si mai intai frecati untul (la temperatura camerei) cu laptele fierbinte. Intr-un bol curat bateti bine ouale cu un praf de sare si cu zaharul pudra pana obtineti o crema spumoasa. Amestecati-l apoi cu untul si frecati bine pentru a obtine o crema-aluat omogena. Impartiti compozitia...
Tort din cupcakes "Manunchi de flori"
Procedeul e foarte simplu: amestecati toate solidele, adica faina + praf copt + zahar tos + zahar vanilat, iar intr-un alt bol amestecati lichidele (lapte + cafea + coniac + unt topit si racit). Apoi turnati lichidele peste solide si amestecati cu o lingura de lemn. Nu mixati ca nu are rost....
Foietaj cu bacon si cascaval
Foietajul l-am scos din congelator si l-am lasat la dezghetat la temperatura camerei, pe un prosopel. Apooi l-am desfacut frumusel si incetiosr fara a-l rupe. Salamul si baconul le-am taiat bucatele, cubulete potrivite adica nici prea mari nici prea mici. Le-am calit in 2 linguri de ulei pret...
Nastureii lui Mos Craciun
Amestecam intr-un bol curat faina cu zaharul cu praful de copt, scortisoara si ghimbirul pudra. Peste toate adaugam untul topit pe jumatate. Amestecam totul pana obtinem o masa sfaramicioasa. apoi punem si cele doua galbenusuri si ametsecam continuu, cu mana, pana obtinem un aluat ca o plastilina...
Prajitura coca rasa cu magiun sau gem de prune
Cum se prepara Prajitura coca rasa cu magiun sau gem de prune Se pun într-un castron ouăle întregi şi se mixează împreună cu zahărul, până ce acesta se dizolvă complet. Se pune apoi uleiul, esenţa de rom, zahărul vanilat, coaja de portocale, sare şi praful de...
Pilaf cu rosii cherry si spanac
Se spală orezul şi se pune la călit în puţin ulei. Apoi se pune apă şi se dă la fiert la foc foarte foarte mic. După vreo 15 minute am adăugat spanacul tocat, roşiile cherry şi delikatul. Se lasă la fiert la foc foarte, foarte mic, încă vreo 20 minute. În timpul...
Racituri moldovenesti (sau piftie de porc )
Se spala bine picioarele, buturelul, urechile de porc si se pun intregi intr-o oala mare (de preferinta o oala inalta). Zarzavatul, cartofii, usturoiul, ceapa se curata si se pun intregi la fiert impreuna cu produsele de porc. Se pune apoi sare, piper. Se pune apa cit sa le acopere...
Prajitura cu mere glasate si frisca
Merele se spala, se curata de coaja si se taie felii grosute. Se unge bine cu unt o tava, apoi se presara 100 gr zahar. Se pun feliile de mere si pe alocuri dulceata de visine. Se pune tava in cuptorul preinncalzit pana ce se topeste zaharul si merele se inmoaie putin. In timpul...
Paste cu carne si ciuperci
Pastele se pun la fiert în apă împreună cu o lingură de ulei şi puţină sare, lăsându-se la fiert conform instrucţiunilor de pe pungă. Ciupercile se spală şi se curăţă. Se vor tăia feliuţe, iar codiţele mărunt.Carnea tocată se pune la călit în...
Pasta de zahar
Gelatina se pune la hidratat în apă cam 10 minute până se face ca buretele, după care se topeşte pe baie de aburi, având grijă să nu fiarbă. Se adaugă şi mierea şi se ţine pe baie de aburi până se dizolvă complet. Se pune apoi şi uleiul de palmier şi se...
Mancare de ficatei
Se curăţă şi se dă sub un jet de apă ficatul de pui. Se taie bucăţele potrivite. Ceapa se curăţă şi se taie mărunt. Se pune la călit în ulei, numai cât să capete o frumoasă culoare aurie. Se pune apoi şi ficatul de pui. Se lasă totul pe foc,...
Macrou in folie
Se spală bine peştele (macroul), se curăţă de tot ce are înăuntru, şi i se taie coada şi capul. Macroul se spală apoi sub jet de apă rece. Se freacă cu puţină sare, delikat, se stropeşte cu ulei de măsline şi rozmarin. Se lasă la frigider preţ de o jumătate de...
Lapte condensat
Se pune apa la înfierbântat şi apoi se adauga zahărul, mierea de albine, untul topit şi esenţa de vanilie şi se amestecă totul până se topeşte zahărul. Se amestecă apoi laptele praf şi se amestecă continuu până se omogenizează totul foarte bine. Se...
Covrigei de-ai casei
Se amestecă drojdia cu zahărul până se lichefiază. Într-un castron se toarnă puţină făină, după care se adaugă drojdia, oul, sarea şi laptele. Se amestecă bine toate ingredientele. Se mai adaugă făină pentru a forma un aluat ca pentru pâine.Se adaugă...
Chiftelute marinate
Pentru chiftelute tocati ceapa marunt si o amestecti cu ouale, carnea tocata, marar, patrunjel, sare, piper precum si cu cele 3 felii de franzela alba, inmuiate in apa rece si stoarse foarte bine. Puneti apoi faina pe un fund de lemn si modelati chiftelute, tavalindu-le pe o parte si pe alta prin...
Cupola de ciocolata
Pentru stratul de pandispan separati mai intai ouale. Galbenusurile le mixati bine cu zaharul pana ce acesta se topeste si crema capata o consistenta spumoasa, dublandu-si volumul. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare. Peste crema de galbenusuri adaugati coaja de lamaie, zeama de...
Tort "Printesa Deea"
Astfel ca de cu seara, dupa ce am adormit pe Miruna , am trecut repejor la platane (cratiti, oale, mixer) si am facut blatul de pandispan. Simplu cat ai zice "peste"... sau hapciu! mixezi albusul spuma tare cu un praf de sare. Galbenusurile le freci cu zaharul pana decins spumoase,...
Cheesecake cu crema de lapte si dulceata de cirese
Astfel ca incingeti cuptorul la treapta 6 sau la 180 pentru cei cu cuptoare, nu jucarele de aragaze ca noi, muritorii de rand. Paranteza: mi-am facut o promisiune.....la anul Electrolux 'za rules! Am inchis paranteza. Tapetati o forma rotunda, cu inel, cu o foaie de copt unsa bine cu unt....
Muffins cu banane & buttercream frosting
Astfel ca incingeti cuptorul si asezati frumusel hartiutele de muffins in tavitele speciale. Apoi ametseacti intr-un bol, faina cernuta de vreo doua ori, zaharul, cacaua si praful de copt si amestecati-le bine. Apoi intr-un vas curat terciuiti bananele curatate de...