alice_ciobanu

1

Bucataras
incepator

Iasi

Bucataras din 03.03.2011

RETETE184
PRIETENI127
Retete

Muffins cu nuci si crema de branza

In Prajituri la 16 Aug 2012

 Incalziti cuptorul. Pregatiti formitele.... Intr-un bol amestecati usor toate ingredientele si daca e nevoie adaugati si 3 linguri de lapte, dupa ce ati amestecat toate si ati omogenizat bine si vi se pare ca e o compozitie cam tare.  turnati din compozitie in formele pregatite si...

Taitei de casa

In Paste la 16 Aug 2012

Asa ca pe masa de lucru rasturnati faina, adaugati ouale intregi, praful de sare si dai si lupta pana ce  le transformati, cu manutele curate, intr-un aluat ferm si putin elastic. Apoi intindeti-l cu sicitorul si taiati-l fin. Sau ... folositi cu incredere o masina de fabricat paste....

Ciuperci cu oua la cuptor

In Mancaruri de legume la 16 Aug 2012

Asadar luati galbenusurile de ou, in cazul asta fusera 10, dar voi folositi fix cate va lasa inima si portofelul. Sau si mai bine dupa ce va delectati  cu albusurile facute spuma pentru minunatele alea de prajiturici, urmati exemplul meu si folositi-le cu ingredere pentru procedeul descris...

Clatite cu branza dulce, nuci si dulce de leche

In Dulciuri la 16 Aug 2012

Faceti clatitele amestecand ingredientele si obtinand o compozitie de consistenta unei smanatne groase. Cu ajutorul unui polonic, luati din conpozitie, turnatiu in tigaia unsa cu putin ulei si incinsa si prajiti pe ambele parti Pentru umplutura amestecati branza cu zaharul, esenta de rom,...

Pilaf de pui

In Pui la 16 Aug 2012

Intr-o cratita cu apa rece puneti puiul taiat bucati dati la fiert. Cand incepe sa dea in clocote spumuiti  si apoi adaugati sare si ceapa taiata in patru, telina, morcovul si patrunjelul curatate si taiate in bucati mari. Lasati sa fiarba putintel, cat sa se inmoaie putin carnita. Nu foarte...

Summer fruit Cheesecake

In Prajituri la 6 Iul 2012

Biscuitii bagati-i la robot si prefaceti-i in praf...sau macelariti-i bine de tot cu sucitorul....ideea e sa ii faramitati cat mai fin posibil. Pudra obtinuta o puneti intr-un bol si amestecati-i bine de tot cu untul taiat bucati. La final adaugati si migdalele rasnite fin (pudra de migdale sau...

Caramele din lapte condensat

In Dulciuri la 4 Iul 2012

Luati cutia de lapte condensat si puneti-o la foc, golind-o de continut intr-o craticioara mai maricica, pentru ca in timp ce va fierbe va da pe afara, va bolborosi ca un balaur si ii trebuie loc minunii asteia de lapte, pe care il ador fie vorba intre noi, sa se desfasoare in tihna pana la...

Inghetata (de care vreti voi) cu spuma din dulceata de zmeura

In Dulciuri la 3 Iul 2012

Pentru ingredientul inghetata: -  retete de inghetata prin bucataria albinutzei . Sau luati din supermarket  de care va place, cum va place. Pentru spuma din dulceata de zmeura.... e simplu puneti fructele la fiert cu zahar, exact ca la dulceata de zmeura si in timp ce incepe a...

Dulceata de zmeura

In Dulceata / Gem la 2 Iul 2012

Intr-o cratita puneti, in straturi, zaharul cu fructele spalate. Lasati vreo 2-3 ore asa frumos randuite pentru ca fructele sa poata lasa cat mai mult suc. Apoi puneti pe foc mic, adaugand si feliile de lamaie.  Lasati la foc mic cateva ore pana ce sucul se leaga si fructele zemoase se...

Prajiturele cu crema de branza si zmeura

In Prajituri la 26 Iun 2012

Preincalziti cuptorul la treapta 4 sau 180 grade. Ungeti cu unt si tapetati cu faina forme de minitarte, daca aveti, daca nu atunci pregatiti in acelasi mod o tava mare de tarta sau rotunda, cu inel.  Bateti spuma 10 albusuri , nu aruncati galbenusurile, ca va zic eu imediat intr-o...

Prajitura fabuloasa de vara cu fructe si bezea

In Prajituri la 19 Iun 2012

Incalziti cuptorul la treapta 3/170 grade. Tapetati o forma rotunda cu inel, de 26 cm, cu hartie pentru copt si ungeti bine cu unt.  Intr-un bol amestecati faina cu praful de copt si migdalele rasnite. Firele de sofran le puneti la infuzat in 3 linguri de apa fierbinte. Intr-un bol...

Prajiturele pentru ceai sau cafea

In Prajituri la 6 Iun 2012

Amestecati intr-un bol faina cernuta cu praful de copt. Intr-un alt bol mixati ouale cu esenta de vanilie si laptele condensat. Adaugati apoi untul topit si racit si mixati un minut.  Amestecati lichidele cu solidele, amestecand totul pana la omogenizare completa, cu un tel. Cu ajutorul...

Monkey bread with my little monkey

In Dulciuri la 30 Mai 2012

Incepeti prin a incalzi cuptorul si a captusi cu unt o forma de guguluf.  Pentru aluat e totul foarte simplu: Intr-un bol puneti faina, sare zahar. Intr-un bol mic frecati drojdia cu putin zahar, apoi adaugati apa si dizolvati. Turnati lichidul peste faina, amestecati cu lingura de cateva...

Samosa cu naut

In Aperitive / Garnituri la 17 Mai 2012

Pentru a face aluatul, amestecati intr-un bol faina cu praful de copt, sarea de mare, untul topit si 5 linguri de apa calda. Amestecati si framantati pana ce aluatul devine elastic  si ferm. Framantati-l 5-10 minute pana devine omogen si nu se mai desface in fasii. Adaugati apa calda daca...

Mazare cu pui

In Pui la 14 Mai 2012

Carnea de pui o spalati si o puneti la fiert in nitica apa rece. Dati-i apoi cateva clocote bune, pana ce carnea e tare la atingere, dar nu trebuie sa fie fiarta. Scoateti-o si lasati-o putin la racorit.  Luati fiecare bucata de carne si o inveliti in fasiile de bacon. Intr-un vas jena...

Piept de pui cu sos veloute si ciuperci

In Pui la 11 Mai 2012

Asezoneaza bine carnea de pui cu sare de mare si piper proaspat macinat, iar in cosul pieptului pune usturoiul curatat si taiat felii. Intr-o cratita incapatoare pune supa de pui, morcovul si prazul taiate mare. Zdrobeste intr-un mojar cimbrul, coriandrul si boabele de piepr apoi adauga-le in...

Varza cu carnati si afumatura

In Porc la 4 Mai 2012

Astfel luati varza, spalati-o in cateva ape pentru a mai elimina din sare, taiati-o si tocati-o marunt. Puneti varza la calit in ulei, amestecand din cand in cand pentru a nu se prinde. Adaugati apa cat s-o cuprinda si lasati la fiert, la foc molcom. Dupa ce s-a inmuiat adaugati ceapa tocata...

Tarta Simeon al II-lea

In Prajituri la 3 Mai 2012

Pentru blat puneti intr-un bol curat untul rece taiat bucatele si biscuitii faramati. Amestecati pana obtineti o masa mare de firimituri lipicioase. Ungeti cu unt o tava cu inel de 26 cm si puneti blatul in ea, niveland cu mana. Dati in cuptorul incisn pentru 5 minute. Pentru crema mixati...

Pizza home made cu Miez de lapte

In Pizza la 28 Apr 2012

Pentru blatul de pizza am pus toate alea insirate mai sus la ingrediente in cuva masinii de facut paine, setata pe programul de framantat si dospit si am plecat cu Miruna si omiduta cu 3 roti, afara, la joaca... zi splendida si insorita.  Pentru umplutura am taiat infelii subtirele...

Prajitura fantastica cu migdale si spuma de lapte condensat

In Prajituri la 25 Apr 2012

Mai intai facem blatul, tapetam o tava cu niste hartie de copt si incingem putin cuptorul.     Separam galbenusurile pe care le frecam cu un praf de sare si 3 linguri de zahar tos. Obtinem o spuma groasa. Adaugam putina esenta de migdale. Albusurile le batem spuma tare si apoi...

De-ale gurii cu Miez de lapte

In Pui la 25 Apr 2012

Am denumit reteta asta De-ale gurii cu Miez de lapte pentru ca n-am stiut cum sa-i zic. Daca-mi dati voi idei e super! Altfel, ramana asa spre eternitate.     Ce sa va zic... luati ceva carne, de pui, de tara sau de  gostat nu conteaza. Daca e de tara sa fie fiert bine...

Rulada de piept de pui cu brocoli

In Pui la 19 Apr 2012

Buchetele de brocoli le fierbeti in apa cu sare, doar cateva clocote, nu pana devin flescaite. Apoi le zdrobiti cat sa devina o pasta nu foarte fina. Amestecati cu usturoiul pisat si asezonati cu putina sare.     Pieptul de pui il taiati in doua. Fiecare jumatate din pieptul de pui...

Paine Floarea Soarelui

In Piine la 19 Apr 2012

Eu am mesterit aluatul pentru painita la masina de paine, pentru ca imi este mult mai comod asa. na, nu  fiecare suntem desavarsite :P, unele mai au si greseli :)) Astfel ca am pus in masina de paine laptele caldut, uleiul, ouale, zaharul, drojdia (puteti folosi si proaspata si uscata de la...

Coronita de coaste cu umplutura de stafide si alune

In Porc la 18 Apr 2012

 Mai intai praincalzim cuptorul la treapta 6 sau 200 grade. Coastele de porcusor, fara grasime, le razuim pe o lungime de 4 cm. pentru a le dezgoli de carne. Le intepam apoi din loc in loc si le impanam cu bucatele de usturoi. Le stropim cu ulei de masline si sare si piper proaspat...

Pasca cu branza dulce

In Dulciuri la 16 Apr 2012

Mai intai am frecat drojdia cu o lingura de zahar si am amestecat-o cu putina faina, lasand-o apoi la dospit intr-un loc caldut, ferit de curetn si acoperita un un prosopel cu rat. Cam jumatate de ora. Untul l-am topit si l-am amestcat cu laptele caldut si coaja de lamaie si portocala. Intr-un...

Prajitura Victoria

In Torturi la 10 Apr 2012

 Incingeti cuptorul la 180grade sau treapta 4. Apoi ungeti doua tavi rotunde de 20 cm, cu unt si tapetati cu ceva faina.  Untul, la temperatura camerei, il mixati cu zaharul pana cand se obtine o compozitie spumoasa si cremoasa. Adaugati apoi ouale, unul cate unul, mixand serios dupa...

Orez parfumat cu sofran si anason

In Mancaruri de post la 10 Apr 2012

Pentru a face orezul parfumat procedati cam asa: clatiti orezul in mai multe ape pentru a indeparta excesul de amidon. Pui apoi orezul intr-o cratita, pui apa rece si asezonezi cu sare si piper. Pune o priza buna de fire de sofran, si 2 flori de anason stelat. Acoperi cu un capac potrivit si lasi...

Pui Tikka Masala

In Pui la 10 Apr 2012

Intr-o tigaie incapatoare incinge uleiul de nuca/arahide si  adauga ceapa taiata julien. Caleste-o cateva minute pana ce devine moale si aurie. Adauga ardeii curatati de seminte si tocati marunt, ghimbirul ras (sau pudra) usturoiul curatat si pisat, semintele de coriandru pisate (in mojarul...

O altfel de Pavlova si un happy majorat

In Torturi la 9 Apr 2012

Bateti albusurile spuma cu un praf de sare la viteza maxima. Cand s-au intarit, va veti da seama de acest lucru atunci cand intorcand castronul, albusurile batute nu va vor cadea in cap. La propriu. Deci daca au trecut testul, sau mai bine spus daca ati trecut testul, turnati zaharul in reprize...

Spata de porc la cuptor si cartofi cu rozmarin

In Porc la 9 Apr 2012

In primul rand dai foc la cuptor. Nu o lua ad-literam, ca in cazul asta tre' sa suni la 112. Incinge cuptorul la 240grade sau treapta 9.   Carnea de porc spalata si fara grasime, o tai in doua pe lung pentru a obtine o bucata de carne de aceeasi grosime, pe care sa o poti rula mai apoi....

Afisate 31 - 60 din 184 retete    

Postari recente

publicat la 11.02.2013

Miniclatite cu telemea

publicat la 11.02.2013

Ciulama de ciuperci

publicat la 11.02.2013

Pulpe de pui pe pat de varza

Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Că-ţi faci declaraţia de venituri în versuri n-ar fi chiar o problemă. Dar sacul de cartofi pe care încerci să-l îndeşi prin gura ghişeului de la “taxe şi impozite”, strigând în gura mare “haideţi, doamnă, o mică atenţie, că m-aţi ajutat şi trimestrul trecut…” e posibil să te bage în bucluc

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 13

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]