amalia01

4

Bucataras
grozav

Cluj-Napoca

Bucataras din 27.09.2012

RETETE319
PRIETENI114
Retete / Aperitive / Garnituri

Porumb crocant cu topping de telemea

In Aperitive / Garnituri la 24 Iul 2020

Porumbul fiert l-am uscat cu un prosop și l-am așezat pe grill cca 3 minute, cât să devină puțin crocant. Am adăugat untul și l-am lăsat să se topească puțin. Am presărat fărâme de telemea și fulgi, dar și puțin praf magic de iubire. A dispărut de pe platou...

Aperitiv vafe cu parmezan si pesto

In Aperitive / Garnituri la 10 Ian 2019

Topesti untul. Bati albusul spuma impreuna cu praful de sare. Adaugi pe rand galbenusul, untul topit, zaharul si laptele. Renunti la mixer si adaugi faina in ploaie, amestecand cu un tel. Trebuie sa obtii un aluat putin mai consistent decat cel de clatite. La final adaugi parmezanul, pesto si...

Aperitiv rulada Primavara

In Aperitive / Garnituri la 19 Apr 2018

Pornesti cuptorul. Tapetezi tava de copt cu hartie pentru copt. Daca vrei, poti sa o ungi cu putina margarina sau ulei. Ouale le speli cu apa calda si detergent de vase, apoi le bati cu mixerul, impreuna cu un praf de sare, pana cand devin spumoase. In smantana dizolvi praful de copt si adaugi...

Aperitiv omleta cu dragoste...de dieta

In Aperitive / Garnituri la 18 Feb 2018

Ouale le speli si apoi le bati impreuna cu condimentele. Rucola o speli si o rupi bucatele. Mozzarella o tai in jumatati. Ardeiul il speli si il tai feliute subtiri. Adaugi totul in ouale batute. Untul il pui intr-o tigaie wok si torni amestecul. Lasi la foc mic sa se omogenizeze si sa se...

Aperitiv bulete de parmezan

In Aperitive / Garnituri la 30 Dec 2017

Albusul il bati cu furculita pana cand devine o spuma lejera. Adaugi parmezanul si framanti usor cu mana. In functie de cat de mare este oul, mai trebuie sa adaugi sau nu putin parmezan. Trebuie sa obtii un "aluat" usor de modelat pentru a forma bilute de marimea unei cirese. Uleiul...

Aperitiv pancakes de fidea cu pui si fondue de branza

In Aperitive / Garnituri la 5 Mar 2017

Pentru inceput, prepari Fideliciosul. conform instructiunilor de pe ambalaj.           Oul il bati impreuna cu sarea, piperul si oregano. Adaugi alternativ faina si apa minerala, iar la final, fideaua si pastrama de pui taiata cubulete si...

Rulada de cascaval

In Aperitive / Garnituri la 30 Dec 2016

  Cascavalul il pui la fiert intr-o oala cu apa, cu ambalajul de plastic cu tot, pentru cca. 15 minute. Desfaci ambalajul si asezi cascavalul moale pe folie alimentara, apoi il intinzi intr-o foaie de aproximativ 3 mm, cu ajutorul sucitorului sau cu mana, daca iti este mai usor (eu asa...

Saleurile lui Mos Craciun

In Aperitive / Garnituri la 20 Dec 2016

Amesteci cu degetele faina impreuna cu margarina, pana cand obtii un aluat nisipos. Adaugi sarea, iaurtul in care ai stins praful de copt si, la final, otetul. Framanti totul pana cand obtii un aluat omogen si elastic, pe care il lasi la frigider 20 de minute. Intinzi aluatul in foaie...

Aperitiv rapid cu zacusca

In Aperitive / Garnituri la 23 Sep 2016

Crema de branza  se freaca bine cu putina sare si piper, dupa gust. Se ia una bucata borcan de zacusca din camara si se incoroporeaza treptat in branza, amestecand usor, pana la omogenizare. Se serveste pe paine prajita.  

Drob aromat de pui

In Aperitive / Garnituri la 6 Mai 2016

Mai intai speli bine maruntaiele si le pui la fiert separat. Cand sunt bine fierte strecori si lasi sa se raceasca, timp in care iti pregatesti restul ingredientelor. Cureti ceapa si usturoiul si speli verdeata . Asezi hartia de copt in tava si o ungi cu putin ulei.  Aprinzi focul...

Lalele aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 3 Mai 2016

Rosiile le tai in 4,dar nu complet , astfel incat sa se deschida ca o floare. Scoti cu grija semintele si umpli rosiile cu crema de branza . Atasezi cate o scobitoare in fiecare "lalea" si o asezi intr-o frunza de ceapa verde. Simplu, frumos si gustos.

Oua "de sticla"

In Aperitive / Garnituri la 29 Apr 2016

Pui ouale le fiert in apa cu sare,la foc mic ,ca sa nu se sparga, timp de 20 minute. Intre timp tai hartia creponata in bucati. Cand ouale sunt fierte le scoti cu o lingura si le invelesti in hartie creponata, cat poti de bine. Este important ca ele sa fie calde si umede, pentru ca hartia...

CLATITE DANTELATE CU SOMON SI BRANZA DE CAPRA

In Aperitive / Garnituri la 14 Feb 2016

Pentru clatite: Oul impreuna cu praful de sare si coaja de portocala le bati cu ajutorul telului. Adaugi zaharul si apa minerala, continuand sa bati. Faina o torni in ploaie, amestecand rapid, astfel incat sa nu se formeze cocoloase. Trebuie sa obtii un aluat de consistenta unei...

MIC-DEJUN "REGAL"

In Aperitive / Garnituri la 19 Ian 2016

Felia de paine o decupezi in mijloc si o asezi pe 6 felii de bacon usor suprapuse. Spargi oul in decupaj si invelesti totul in feliile de bacon. Prajesti "sendvisul" astfel format pe ambele parti, pana cand se rumeneste. Servesti cu mare dragoste.

Briose aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 9 Ian 2016

Pieptul de pui il tai marunt. Ceapa verde o tai rondele.   Freci galbenusurile cu sarea si crema de branza. Adaugi pieptul de pui, ceapa verde , taratele si pasta de ardei si amesteci pana la omogenizare. Bati albusurile spuma si le adaugi in compozitie, putin piper macinat,iar la final...

CORONITA - APERITIV PENTRU CRACIUN

In Aperitive / Garnituri la 3 Ian 2016

Carnea tocata o amesteci cu sarea, piperul, boiaua ( toate dupa gust), ouale crude , pesmetul , patrunjelul si usturoiul pisat, framatand bine .  Lasi compozitia sa se odihneasca 30 minute. Fierbi cele 3 oua tari. Tava rotunda pentru tort( guguluf, cu pereti detasabili) o ungi cu...

MANCARICA DE DOVLECEI

In Aperitive / Garnituri la 17 Aug 2015

Dovlecelul il cureti de coaja si seminte, apoi il tai cuburi. Ceapa si usturoiul le toci marunt si le calesti putin in uleiul fierbinte. Adaugi dovlecelul si presari sare si piperul macinat. Torni apa si lasi sa fiarba la foc mic 45 minute. Dupa ce a scazut adaugi rosiile cuburi , mararul...

Chiftele de dovlecel cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 16 Aug 2015

Dovlecelul il cureti de coaja si seminte si il dai pe razatoare. Presari sare si il lasi asa cca 10 minute. Cascavalul il dai pe razatoare. Storci dovlecelul de zeama si il amesteci cu cascavalul. Adaugi oul, sare si putin piper, apoi pesmetul cate putin. Framanti usor pana cand obtii o pasta...

"Frigarui" de vara

In Aperitive / Garnituri la 11 Aug 2015

Fructele le speli / le cureti de coaja si le tai cubulete. Branza o tai cuburi. Pe betele de frigarui asezi alernativ bucati de branza si fructe, apoi servesti cu mare pofta.

SALATA DE CIUPERCI CU PUI SI MAIONEZA

In Aperitive / Garnituri la 7 Mai 2015

Pieptul de pui il fierbi in apa cu sare, piper si Magii. Dupa ce a fiert il toci marunt. Intre timp, scurgi ciupercile de zeama si le feliezi mai marunt. Catravetii ii tai cubulete si ii storci bine de zeama. Cureti usturoiul si il pisezi. Amesteci maioneza cu smantana. Ai grija ca...

Cuib de somon cu crema de branza si ton

In Aperitive / Garnituri la 9 Ian 2015

Se ia un inel pentru aranjat si se aseaza feliile de somon in interiorul lui, formand un cerc. Branza tofu se sfaramiteaza cu furculita si se amesteca cu smantana, pana devvine cremoasa si o asezi in interiorul feliilor de somon. Realizezi un spatiu gol in interiorul cremei de branza. Tonul...

Briose de legume cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 29 Dec 2014

- Legumele congelate le pui la fiert in apa si adaugi 2 linguri de baza pentru mancaruri. Lasi cat sa dea un clocot, apoi le strecori. - Tai cascavalul cubulete. - Pui gelatina la umflat in 200 ml de apa rece. - Asezi cascavalul si cateva legume in formele pentru briose. - Cand...

CARNACIORI RO-LA-LA

In Aperitive / Garnituri la 18 Aug 2014

Oul se bate bine cu telul, impreuna cu sarea si zaharul; se adauga treptat apa minerala, amestecand incontinuu; se toarna faina in ploaie si se amesteca pentru a nu se forma cocoloase; se unge tigaia cu putin ulei si se coc clatitele. Dupa ce ai copt clatitele, le ungi pe fiecare cu cate o...

Oua Faberge

In Aperitive / Garnituri la 28 Apr 2014

A tunci cand folosesti oua intregi spargi doar cat o moneda de 10 bani si golesti cu grija continutul. Speli bine cojile astfel obtinute si le pui la uscat. Legumele le pui la fiert in apa (cca 750ml ) cu sare ,pana cand dau un clocot. Pie ptul de pui il tai cubulete. G elatina o pui la...

Tort "DESENVIS"

In Aperitive / Garnituri la 9 Mar 2014

Pentru paine: Intr-un castron mic, amestecam drojdia cu lingura de miere si 3 linguri de apa calduta (din cantitatea de apa indicata mai sus) pana ce drojdia se lichefiaza; lasam amestecul 10 minute la caldura pana ce formeaza spuma si isi dubleaza volumul; In mijlocul fainii facem o...

Terina de legume cu pui

In Aperitive / Garnituri la 9 Ian 2014

Pieptul de pui se pune la fiert in apa cu zarzavatul,cartofii si sare; Intre timp,porumbul si mazarea  se storc bine de zeama; Se prepara maioneza din galbenusul de ou,laptele condensat,mustar si uleiul de masline; se amesteca maioneza cu smantana; Se fierb ouale tari,se decojesc si...

Rulouri cu Ceva fin cu hrean

In Aperitive / Garnituri la 15 Sep 2013

Aluatul se taie triunghiuri. Asezam cate o lingurita de crema de branza cu hrean. Rulam aluatul. Ungem rulourile cu ketchup. Dam la cuptor 30 minute  

Platou cu fructe si Ceva fin

In Aperitive / Garnituri la 15 Sep 2013

- nectarina se taie in 2 si se scoate samburele - se taie 2 felii de mar - se formeaza un careu din boabe de strugure insirate pe scobitori - pui cate 1 lingurita de crema de branza pe fiecare fruct

Flori cu dulceata si "Ceva fin"

In Aperitive / Garnituri la 15 Sep 2013

- aluatul de placinta il lasi la dezghetat - il intinzi pe masa de lucru si il ungi cu crema de branza,apoi il portionezi in patrate de 3*3 cm - adaugi cate o lingurita de dulceata - il impachetezi ca pe un plic,dar nu lipesti colturile prea vine astfel incat atunci cand se coc sa se...

Bastonase de dovlecel

In Aperitive / Garnituri la 15 Sep 2013

- dovlecelul se curata de coaja si se taie bastonase de cca 5cm si groase de un deget - sarezi putin dovlecelul si apoi il dai prin crema de branza - il tavalesti apoi prin pesmet - presari telemea - asezi in tava tapetata cu hartie pentru copt - dai la cuptor pentru 30 min -...

Afisate 1 - 30 din 43 retete    

Postari recente

publicat la 30.07.2020

Ratatouille de legume cu branza

Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Că-ţi faci declaraţia de venituri în versuri n-ar fi chiar o problemă. Dar sacul de cartofi pe care încerci să-l îndeşi prin gura ghişeului de la “taxe şi impozite”, strigând în gura mare “haideţi, doamnă, o mică atenţie, că m-aţi ajutat şi trimestrul trecut…” e posibil să te bage în bucluc

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]