amalia01

4

Bucataras
grozav

Cluj-Napoca

Bucataras din 27.09.2012

RETETE319
PRIETENI114
Retete / Dulciuri

Tortulete de post

In Prajituri la 16 Mar 2015

Intr-un castron se amesteca faina, cacaoa si bicarbonatul. Se adauga zaharul si zaharul vanilat. Adaugi uleiul si laptele de soia treptat, amestecand continuu cu mana, ca sa nu se formeze cocoloase. Torni compozitia in tava pentru prajituri unsa cu ulei si tapetata cu faina. Dai la...

Tort "BUCURIE IN BUCATARIE"

In Torturi la 12 Mar 2015

Iei o forma pentru tort patrata, cu pereti detasabili. Prepari solutia de cacao instant. Inmoi piscoturile in solutie si le asezi in tava. Bati 250 ml de frisca , apoi adaugi crema de branza si mixezi din nou. Adaugi 6 biscuiti Oreo sfaramati si amesteci usor, cu o lingura de lemn. Asezi...

Briose cu ciocolata si piper rosu

In Prajituri la 11 Feb 2015

Se  amestecă bine făina, zahărul, cacaua, praful de copt, un praf de sare și unul de piper roșu proaspăt zdrobit. Se adauga ouale intregi , uleiul si laptele, amestecand cu mixerul, pana obtii un aluat vascos, pe care il poti lua cu lingura. Daca este prea gros mai poti adauga...

Gogosi cu ciocolata si sos de zmeura cu piper rosu

In Dulciuri la 30 Ian 2015

1. gogosi:   Mai intai se face maiaua:intr-un bol se pune drojdia cu putin lapte cald si putin zahar;se tine la cald acoperit pana cand se umfla. Intr-un castron mare se pune faina apoi se face o adancitura in mijloc si se pun pe rand toate ingredientele mentionate mai sus si maiaua.Se...

Cremes cu frisca

In Prajituri la 26 Ian 2015

Budinca de valinile se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj( 500 ml lapte, 4 linguri de zahar, 2 plicuri zahar vanilat). Galbenusurile se freaca spuma cu praful de sare, zaharul si restul de zahar vanilat, dupa care adaugi amidonul si laptele( 750 ml). Pui la fiert pe foc mic, amestecand...

Ciocolata de casa cu musli

In Dulciuri la 22 Ian 2015

Pregatesti formele de briose si le ungi cu unt. Zaharul si apa se pun la foc intr-o oala suficient de mare, pana cand se transforma intr-un sirop care "se leaga" in fir subtire. Adaugi untul si cacaoa, amestecand cu un tel. Torni laptele praf in ploaie, amestecand energic cu...

Fursecuri cu unt si fructe glazurate

In Prajituri la 9 Ian 2015

Amestecam galbenusurile cu zaharul si adaugam praful de copt , zaharul vanilat si coaja de lamaie. Mixam la viteza medie si incorporam laptele si faina, alternativ. La final se obtine un aluat moale pe care il vom pune in pistolul de ornat,cu ajutorul caruia vom forma fursecurile in...

Foi cu miere de albine

In Prajituri la 3 Ian 2015

FOI: Zaharul, mierea, ouale, laptele, margarina si bicarbonatul le amestecam cu un tel si asezam bolul pe baie de aburi. Tinem vasul pe baie, amestecand continuu pana cand totul se transforma intr-o spuma. Luam vasul de pe foc si turnam toata faina, amestecand vartos, iar apoi framantam...

Prajitura Albinita

In Prajituri la 2 Ian 2015

FOILE: Faina si margarina se pun intr-un bol si se "freaca" intre palme pana cand se omogenizeaza. Adaugi laptele si framanti usor. Se adauga zaharul si ouale, framantand pana la omogenizare. La final adaugi coaja de lamaie, zaharul vanilat si amoniacul stins cu zeama de lamaie....

Cozonac "Stea de Craciun"

In Prajituri la 27 Dec 2014

-Din drojdie, o lingura de zahar, un pumn de faina si o cana de lapte se face o maia. -Intre timp, se cerne restul de faina intr-un castron mare si se face o gropita in mijloc, in care vei adauga maiaua. -Adaugi pe rand galbenusurile peste care presari un praf de sare (asa m-a invatat...

Cornulete fragede

In Prajituri la 23 Dec 2014

Se pune margarina intr-un bol si se lasa la temperatura camerei pentru 30 de minute. Se amesteca apoi cu zaharul . Se adauga treptat ouale, smantana, zaharul vanilat, sarea , coaja de lamaie si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se framanta un aluat consistent si fraged, care se lasa 20...

Cheesecake rapid cu fructe

In Prajituri la 22 Dec 2014

Biscuitii se sfarama si se amesteca cu margarina. In inelul metalic asezi biscuitii intr-un strat de cca 0,5 cm. Ciresele se scot din sirop si se desfac de samburi; fructul de kiwi se curata si se taie felii. Frisca se bate si se amesteca cu crema de branza. Peste biscuiti si aseaza...

Chec cu fructe confiate

In Prajituri la 21 Dec 2014

- Pornesti cuptorul si  tapetezi formele de chec cu hartie pentru copt; -  Ouale intregi le bati cu telul, impreuna cu zaharul; adaugi uleiul, apoi laptele; adaugi faina si zaharul vanilat; stingi praful de copt cu zeama de lamaie si il adaugi in compozitie; - Aluatul va fi putin...

Prajitura cu mere si nuci

In Prajituri la 7 Sep 2014

a. UMPLUTURA Radem merele cu tot cu coaja, apoi le punem la calit cu zaharul. Cand s-au inmuiat si au lasat zeama se adauga nucile maciante si se aromatizeaza cu scortisoara si se lasa la racit. b. ALUATUL - Punem faina intr-un vas, adaugam untul taiat cubulete, zaharul, zaharul...

Coronita de iaurt cu capsuni

In Prajituri la 2 Iun 2014

Capsunile le speli sub jet de apa rece, le cureti de codite si le tai in sferturi sau jumatati, in functie de cat sunt de mari. Bati 250 ml de frisca si o amesteci cu iaurtul, cu ajutorul mixerului si adaugi zaharul pudra. Gelatina o pui la inmuiat, in 300 ml de apa rece. Intre timp, tapetezi...

Dulceata de capsuni reteta

In Dulceata / Gem la 27 Mai 2014

Dulceata de capsuni reteta Fructele le speli repede, sub jet de apa ( ca sa nu isi piarda aroma) si le cureti de frunzulite; Intr-o oala de 8 litri asezi fructele,alternativ cu zaharul si le lasi asa de seara pana dimineata(sau invers- cca 12 ore), astfel incat zaharul sa se topeasca...

Prajitura copilariei

In Prajituri la 12 Apr 2014

Zaharul se caramelizeaza la foc mic. Cand are o culoare frumoasa, aramie, adaugi margarina si amesteci pana cand se topeste. Adaugi apoi cacaoa si mierea, amestecand cu grija. La final torni fulgii de ovaz si ii incorporezi. La final pui esenta de rom. O tava o ungi cu margarina si torni...

Guguluf de fussili cu fructe

In Prajituri la 24 Mar 2014

Sosul caramel: Intr-o cratita se pune zaharul si se caramelizeaza, fara sa ramana cocoloase de zahar, apoi se adauga untul taiat cubulete si se amesteca pana se topeste;se adauga smantana lichida cu grija pentru ca se ridica vapori de abur; se lasa pe foc mic pana incepe sa clocoteasca, apoi...

Chec cu crema de branza si ciocolata - RETETA NR.100

In Prajituri la 3 Noi 2013

 Freci ouale intregi cu mixerul impreuna cu zaharul; Adaugi uleiul,apoi laptele; Adaugi faina si apoi zaharul vanilat; Stingi praful de copt cu zeama de lamaie si il adaugi la compozitie; aluatul va fi putin mai gros decat cel de clatite; Tapetezi o tava de prajituri cu hartie...

Cuburi din biscuiti

In Dulciuri la 23 Oct 2013

     500 g de biscuiti se sfarama; Ouale se separa de albusuri; Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul si zaharul vanilat; adaugi apoi untul moale si cacaoa; Bati albusurile spuma cu un praf de sare; Adaugi la albusuri alternativ, crema de galbenusuri,biscuitii...

Prajitura cu mere

In Prajituri la 15 Sep 2013

Umplutura: - speli merele si le dai pe razatoare - le storci putin si le calesti in putin ulei - adaugi dulceata si amesteci Aluat: - pui 1/2 din cantitatea de fana intr-un vas mare - faci o fantanita in mijloc si adaugi ouale si sarea si incepi sa framanti usor - adaugi...

Dulceata de rosii

In Dulceata / Gem la 6 Sep 2013

Rosiile se spala bine, apoi se oparesc si se decojesc; Se curata de seminte ( cat poti de bine!) si se taie cubulete, nu prea mici; Se aseaza intr-o cratita cu peretii grosi; Se adauga zaharul si lasi sa se topeasca( cca 20 min) Pui cratita in cuptorul incalzit si o lasi 90 min;...

Gomboti cu prune (aluat cu branzica "Ceva fin")

In Dulciuri la 6 Sep 2013

Cartofii se fierb in coaja apoi se cojesc si se faramiteaza cu o furculita cat mai marunt. Se pun ouale intregi si cele 3 linguri de zahar, sarea  si  grisul. Se amesteca bine, apoi se adauga branzica si faina ,framantand bine. Compozitia rezultata se lasa la frigider jumatate de...

Gogosi cu Branzica "Ceva fin"

In Prajituri la 5 Sep 2013

- drojdia o amestecam cu o jumatate de lingura de zahar si o lingurita lapte caldut,si astfel obtinem maiaua. - amestecam oul cu untul ,zaharul si iaurtul. - punem maiaua cu amestecul de  ou,laptele si praful de sare la cald ;cand s-a umflat asezam in vasul pentru framantat putina...

Desert cu inghetata si Ceva fin de la Delaco

In Dulciuri la 3 Sep 2013

Intr-o cupa de inghetata pui 4 globuri de inghetata Adaugi 3-4 linguri de branzica cu smantana rece,de la frigider Stropesti bine cu sos caramel Presari niste jeleuri colorate

Tort de branza, la rece

In Torturi la 3 Sep 2013

Branza se freaca zaharul si untul. Gelatina se inmoaie in 100 ml apa rece timp de 10 minute, apoi se incalzeste pe baie de aburi pana la aproximativ 60 grade si apoi se lasa sa raceasca treptat. Se adauga la compozitia de branza gelatina racita si se amesteca bine Se adauga frisca batuta...

Tort "Delaco" la ghiveci

In Torturi la 30 Aug 2013

Blat: Biscuitii se inmoaie in solutia de cacao.(cacao amestecata cu apa) Biscuitii oreo se sfarmana in robot. Crema: Bati frisca si o amesteci cu branza. Prepari crema la rece cu laptele. Omogenizezi cele 2 crème, cu mixerul. MONTARE: Iei un ghiveci curat sau...

Salata de fructe

In Dulciuri la 29 Iun 2013

MOD DE PREPARARE: -tai pepenele vrede astfel incat sa obtii un patut; -scobesti continutul cu o ligura,cat poti de frumos; -tai pepenele galben in doua; -cureti de seminte si de coaja; -o jumatate o lasi ca atare,iar cealalta o tai cubulete; -desfaci ciresele si caisele de...

Branzoaice cu branza de capra si stafide

In Prajituri la 7 Mai 2013

Aluat: Din drojdie, o lingura de zahar ,un pumn de faina si o cana de lapte se face o maia; Intre timp , se cerne restul de faina intr-un castron mare si se face o gropita in mijloc, in care vei adauga maiaua; Adaugi pe rand galbenusurile ...peste care presari un praf de sare( asa m-a...

Cozonac impletit cu rahat

In Prajituri la 6 Mai 2013

Din drojdie, o lingura de zahar, un pumn de faina si o cana de lapte se face o maia. Intre timp, se cerne restul de faina intr-un castron mare si se face o gropita in mijloc, in care vei adauga maiaua. Adaugi pe rand galbenusurile peste care presari un praf de sare (asa m-a invatat...

Afisate 61 - 90 din 101 retete    

Postari recente

publicat la 30.07.2020

Ratatouille de legume cu branza

Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Că-ţi faci declaraţia de venituri în versuri n-ar fi chiar o problemă. Dar sacul de cartofi pe care încerci să-l îndeşi prin gura ghişeului de la “taxe şi impozite”, strigând în gura mare “haideţi, doamnă, o mică atenţie, că m-aţi ajutat şi trimestrul trecut…” e posibil să te bage în bucluc

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]