publicat la 24.08.2020
publicat la 31.07.2020
publicat la 30.07.2020
Că-ţi faci declaraţia de venituri în versuri n-ar fi chiar o problemă. Dar sacul de cartofi pe care încerci să-l îndeşi prin gura ghişeului de la “taxe şi impozite”, strigând în gura mare “haideţi, doamnă, o mică atenţie, că m-aţi ajutat şi trimestrul trecut…” e posibil să te bage în bucluc
Bucataras.ro
[email protected]
Tortulete de post
Intr-un castron se amesteca faina, cacaoa si bicarbonatul. Se adauga zaharul si zaharul vanilat. Adaugi uleiul si laptele de soia treptat, amestecand continuu cu mana, ca sa nu se formeze cocoloase. Torni compozitia in tava pentru prajituri unsa cu ulei si tapetata cu faina. Dai la...
Tort "BUCURIE IN BUCATARIE"
Iei o forma pentru tort patrata, cu pereti detasabili. Prepari solutia de cacao instant. Inmoi piscoturile in solutie si le asezi in tava. Bati 250 ml de frisca , apoi adaugi crema de branza si mixezi din nou. Adaugi 6 biscuiti Oreo sfaramati si amesteci usor, cu o lingura de lemn. Asezi...
Briose cu ciocolata si piper rosu
Se amestecă bine făina, zahărul, cacaua, praful de copt, un praf de sare și unul de piper roșu proaspăt zdrobit. Se adauga ouale intregi , uleiul si laptele, amestecand cu mixerul, pana obtii un aluat vascos, pe care il poti lua cu lingura. Daca este prea gros mai poti adauga...
Gogosi cu ciocolata si sos de zmeura cu piper rosu
1. gogosi: Mai intai se face maiaua:intr-un bol se pune drojdia cu putin lapte cald si putin zahar;se tine la cald acoperit pana cand se umfla. Intr-un castron mare se pune faina apoi se face o adancitura in mijloc si se pun pe rand toate ingredientele mentionate mai sus si maiaua.Se...
Cremes cu frisca
Budinca de valinile se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj( 500 ml lapte, 4 linguri de zahar, 2 plicuri zahar vanilat). Galbenusurile se freaca spuma cu praful de sare, zaharul si restul de zahar vanilat, dupa care adaugi amidonul si laptele( 750 ml). Pui la fiert pe foc mic, amestecand...
Ciocolata de casa cu musli
Pregatesti formele de briose si le ungi cu unt. Zaharul si apa se pun la foc intr-o oala suficient de mare, pana cand se transforma intr-un sirop care "se leaga" in fir subtire. Adaugi untul si cacaoa, amestecand cu un tel. Torni laptele praf in ploaie, amestecand energic cu...
Fursecuri cu unt si fructe glazurate
Amestecam galbenusurile cu zaharul si adaugam praful de copt , zaharul vanilat si coaja de lamaie. Mixam la viteza medie si incorporam laptele si faina, alternativ. La final se obtine un aluat moale pe care il vom pune in pistolul de ornat,cu ajutorul caruia vom forma fursecurile in...
Foi cu miere de albine
FOI: Zaharul, mierea, ouale, laptele, margarina si bicarbonatul le amestecam cu un tel si asezam bolul pe baie de aburi. Tinem vasul pe baie, amestecand continuu pana cand totul se transforma intr-o spuma. Luam vasul de pe foc si turnam toata faina, amestecand vartos, iar apoi framantam...
Prajitura Albinita
FOILE: Faina si margarina se pun intr-un bol si se "freaca" intre palme pana cand se omogenizeaza. Adaugi laptele si framanti usor. Se adauga zaharul si ouale, framantand pana la omogenizare. La final adaugi coaja de lamaie, zaharul vanilat si amoniacul stins cu zeama de lamaie....
Cozonac "Stea de Craciun"
-Din drojdie, o lingura de zahar, un pumn de faina si o cana de lapte se face o maia. -Intre timp, se cerne restul de faina intr-un castron mare si se face o gropita in mijloc, in care vei adauga maiaua. -Adaugi pe rand galbenusurile peste care presari un praf de sare (asa m-a invatat...
Cornulete fragede
Se pune margarina intr-un bol si se lasa la temperatura camerei pentru 30 de minute. Se amesteca apoi cu zaharul . Se adauga treptat ouale, smantana, zaharul vanilat, sarea , coaja de lamaie si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se framanta un aluat consistent si fraged, care se lasa 20...
Cheesecake rapid cu fructe
Biscuitii se sfarama si se amesteca cu margarina. In inelul metalic asezi biscuitii intr-un strat de cca 0,5 cm. Ciresele se scot din sirop si se desfac de samburi; fructul de kiwi se curata si se taie felii. Frisca se bate si se amesteca cu crema de branza. Peste biscuiti si aseaza...
Chec cu fructe confiate
- Pornesti cuptorul si tapetezi formele de chec cu hartie pentru copt; - Ouale intregi le bati cu telul, impreuna cu zaharul; adaugi uleiul, apoi laptele; adaugi faina si zaharul vanilat; stingi praful de copt cu zeama de lamaie si il adaugi in compozitie; - Aluatul va fi putin...
Prajitura cu mere si nuci
a. UMPLUTURA Radem merele cu tot cu coaja, apoi le punem la calit cu zaharul. Cand s-au inmuiat si au lasat zeama se adauga nucile maciante si se aromatizeaza cu scortisoara si se lasa la racit. b. ALUATUL - Punem faina intr-un vas, adaugam untul taiat cubulete, zaharul, zaharul...
Coronita de iaurt cu capsuni
Capsunile le speli sub jet de apa rece, le cureti de codite si le tai in sferturi sau jumatati, in functie de cat sunt de mari. Bati 250 ml de frisca si o amesteci cu iaurtul, cu ajutorul mixerului si adaugi zaharul pudra. Gelatina o pui la inmuiat, in 300 ml de apa rece. Intre timp, tapetezi...
Dulceata de capsuni reteta
Dulceata de capsuni reteta Fructele le speli repede, sub jet de apa ( ca sa nu isi piarda aroma) si le cureti de frunzulite; Intr-o oala de 8 litri asezi fructele,alternativ cu zaharul si le lasi asa de seara pana dimineata(sau invers- cca 12 ore), astfel incat zaharul sa se topeasca...
Prajitura copilariei
Zaharul se caramelizeaza la foc mic. Cand are o culoare frumoasa, aramie, adaugi margarina si amesteci pana cand se topeste. Adaugi apoi cacaoa si mierea, amestecand cu grija. La final torni fulgii de ovaz si ii incorporezi. La final pui esenta de rom. O tava o ungi cu margarina si torni...
Guguluf de fussili cu fructe
Sosul caramel: Intr-o cratita se pune zaharul si se caramelizeaza, fara sa ramana cocoloase de zahar, apoi se adauga untul taiat cubulete si se amesteca pana se topeste;se adauga smantana lichida cu grija pentru ca se ridica vapori de abur; se lasa pe foc mic pana incepe sa clocoteasca, apoi...
Chec cu crema de branza si ciocolata - RETETA NR.100
Freci ouale intregi cu mixerul impreuna cu zaharul; Adaugi uleiul,apoi laptele; Adaugi faina si apoi zaharul vanilat; Stingi praful de copt cu zeama de lamaie si il adaugi la compozitie; aluatul va fi putin mai gros decat cel de clatite; Tapetezi o tava de prajituri cu hartie...
Cuburi din biscuiti
500 g de biscuiti se sfarama; Ouale se separa de albusuri; Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul si zaharul vanilat; adaugi apoi untul moale si cacaoa; Bati albusurile spuma cu un praf de sare; Adaugi la albusuri alternativ, crema de galbenusuri,biscuitii...
Prajitura cu mere
Umplutura: - speli merele si le dai pe razatoare - le storci putin si le calesti in putin ulei - adaugi dulceata si amesteci Aluat: - pui 1/2 din cantitatea de fana intr-un vas mare - faci o fantanita in mijloc si adaugi ouale si sarea si incepi sa framanti usor - adaugi...
Dulceata de rosii
Rosiile se spala bine, apoi se oparesc si se decojesc; Se curata de seminte ( cat poti de bine!) si se taie cubulete, nu prea mici; Se aseaza intr-o cratita cu peretii grosi; Se adauga zaharul si lasi sa se topeasca( cca 20 min) Pui cratita in cuptorul incalzit si o lasi 90 min;...
Gomboti cu prune (aluat cu branzica "Ceva fin")
Cartofii se fierb in coaja apoi se cojesc si se faramiteaza cu o furculita cat mai marunt. Se pun ouale intregi si cele 3 linguri de zahar, sarea si grisul. Se amesteca bine, apoi se adauga branzica si faina ,framantand bine. Compozitia rezultata se lasa la frigider jumatate de...
Gogosi cu Branzica "Ceva fin"
- drojdia o amestecam cu o jumatate de lingura de zahar si o lingurita lapte caldut,si astfel obtinem maiaua. - amestecam oul cu untul ,zaharul si iaurtul. - punem maiaua cu amestecul de ou,laptele si praful de sare la cald ;cand s-a umflat asezam in vasul pentru framantat putina...
Desert cu inghetata si Ceva fin de la Delaco
Intr-o cupa de inghetata pui 4 globuri de inghetata Adaugi 3-4 linguri de branzica cu smantana rece,de la frigider Stropesti bine cu sos caramel Presari niste jeleuri colorate
Tort de branza, la rece
Branza se freaca zaharul si untul. Gelatina se inmoaie in 100 ml apa rece timp de 10 minute, apoi se incalzeste pe baie de aburi pana la aproximativ 60 grade si apoi se lasa sa raceasca treptat. Se adauga la compozitia de branza gelatina racita si se amesteca bine Se adauga frisca batuta...
Tort "Delaco" la ghiveci
Blat: Biscuitii se inmoaie in solutia de cacao.(cacao amestecata cu apa) Biscuitii oreo se sfarmana in robot. Crema: Bati frisca si o amesteci cu branza. Prepari crema la rece cu laptele. Omogenizezi cele 2 crème, cu mixerul. MONTARE: Iei un ghiveci curat sau...
Salata de fructe
MOD DE PREPARARE: -tai pepenele vrede astfel incat sa obtii un patut; -scobesti continutul cu o ligura,cat poti de frumos; -tai pepenele galben in doua; -cureti de seminte si de coaja; -o jumatate o lasi ca atare,iar cealalta o tai cubulete; -desfaci ciresele si caisele de...
Branzoaice cu branza de capra si stafide
Aluat: Din drojdie, o lingura de zahar ,un pumn de faina si o cana de lapte se face o maia; Intre timp , se cerne restul de faina intr-un castron mare si se face o gropita in mijloc, in care vei adauga maiaua; Adaugi pe rand galbenusurile ...peste care presari un praf de sare( asa m-a...
Cozonac impletit cu rahat
Din drojdie, o lingura de zahar, un pumn de faina si o cana de lapte se face o maia. Intre timp, se cerne restul de faina intr-un castron mare si se face o gropita in mijloc, in care vei adauga maiaua. Adaugi pe rand galbenusurile peste care presari un praf de sare (asa m-a invatat...