amalia01

4

Bucataras
grozav

Cluj-Napoca

Bucataras din 27.09.2012

RETETE319
PRIETENI114
Retete / Supe/Ciorbe

Supa-crema de linte rosie

In Supe la 30 Ian 2019

Lintea o speli si o pui la hidratat intr-o cana de apa rece pentru 30 de minute. Intre timp cureti ceapa si cartoful dulce. Ceapa o lasi intreaga, iar cartoful il tai in sferturi. Pui la fiert lintea, iar separat, ceapa si cartoful. Lasi sa fiarba la foc mic 10 minute. Strecori lintea si adaugi...

Ciorba de burta

In Ciorbe la 28 Iun 2017

In apa, pui la fiert oasele de vita cu un praf de sare, pentru 30 de minute. Scoti oasele si adaugi in apa ceapa si zarzavatul ( patrunjelul si 3 morcovi) curatat, lasandu-le sa fiarba la foc mic. Cand zarzavatul este fiert, il scoti usor cu o paleta si adaugi burta si usturoiul tocat marunt....

Bors de salata verde

In Ciorbe la 28 Iun 2017

Salata o alegi frunze, o speli sub jet de apa rece si o tai fasii. Slaninuta o tai felii si o pui sa se prajeasca putin in oala in care prepari borsul. Cand este prajita, adaugi faina si amesteci bine, apoi imediat adaugi apa. Lasi sa fiarba 5 minute, dupa care adaugi salata si usturoiul...

Ciorba de ied cu leustean

In Ciorbe la 27 Apr 2017

Osul il pui la fiert, in putina apa cu sare si il lasi sa dea 3-4 clocote ( fierbe la foc iute 2 minute). Speli bine osul si il pui din nou in oala in care vrei  sa prepari ciorba, impreuna cu toate zarzavaturile tocate marunt, un strop de sare si lasi totul la foc mic. Cand toate sunt...

Bors de fasole

In Ciorbe la 14 Ian 2017

Fasolea se pune la inmuiat, in prealabil, cateva ore, dupa care se pune la fiert intr-un litru de apa cu putina sare. Se schimba apa, dupa ce clocoteste de 2-3 ori. In ultima apa, se pune ceapa taiata marunt si zarzavatul taiat cubulete.  Separat se fierbe afumatura. Cand...

Supa-crema de dovleac

In Supe la 3 Noi 2016

Dovleacul il tai felii, il speli si il pui la fiert in 500 ml apa cu sare. Cand este fiert il lasi sa se racoreasca si il cureti de coaja. 250 ml apa pui la fiert cu lingurita de Maggi. Dovleacul il pasezi cu ajutorul blenderului vertical si adaugi, alternativ, supa si smantana. La...

Ciorba de ardei umpluti

In Ciorbe la 29 Oct 2016

Ceapa mare, morcovul si telina le cureti, le speli sub jet de apa , le tai cubulete si le pui la fiert in apa cu putina sare. Ceapa mica o cureti, o speli,  o tai marunt si o pui la calit in ulei, pana cand se inmoaie putin. Adaugi orezul si amesteci bine timp de 1 minut, apoi iei de pe...

Supa de pui cu taietei de casa

In Supe la 25 Oct 2016

Zarzavatul il cureti de coaja si il speli sub jet de apa rece. Carnea de pui o speli si pui la fiert in apa rece cu putina sare. Cand este fiarta de jumatate adaugi zarzavatul si lasi la foc mic, cu grija, sa fiarba incet , ca sa nu se tulbure. Cand zarzavatul este fiert strecori supa...

Ciorba de iepure cu ghimbir

In Ciorbe la 16 Oct 2016

Carnea de iepure o faci bucati si o speli bine cu apa rece. O pui apoi la foc in apa cu  sare. Intre timp cureti zarzavatul , il speli si il toci marunt , mai putin ghimbirul, pe care il cureti si il lasi intreg. Cat timp fierbe carnea, spumezi din cand in cand, ca sa nu se tulbure...

Ciorba de perisoare din carne de pui

In Ciorbe la 29 Noi 2015

Morcovii, telina si ceapa se toaca marunt, se soteaza trei minute in putin ulei, se acopera cu trei litri de apa si se lasa sa fiarba. Intre timp preparam perisoarele, amestecand carnea tocata cu orezul, felia de paine inmuiata in apa si galbenusul de ou, apoi  modelam bilute cu mana...

Supa de chimion

In Supe la 18 Sep 2015

Apa se pune la fiert. Cand a fiert se pun legumele si zarzavaturile spalate si curatate- ceapa intreaga, iar restul taiate in patru- cu putina sare. Cand sunt fierte se strecoara si se adauga chimionul , lasand la fiert la foc mic inca 10 minute. Intr-o tigaie se incinge uleiul si se caleste...

Supa de gaina cu galuste

In Supe la 14 Ian 2015

Speli carnea de gaina si o pui la fiert , intr-o oala mai mare, cu multa apa , sare si boabele de piper. Cureti zarzavatul si il adaugi la carne atunci cand aceasta este aproape fiarta. Lasi sa fiarba totul bine, apoi strecori supa si o lasi la foc mic. Intre timp, prepari galustele:...

"Zama" de cartofi cu afumatura

In Ciorbe la 19 Dec 2014

- - intr-o oala pui la foc bucata de ciolan; dupa ce da un clocot schimbi apa si dai iar la fiert; repeti operatiunea de 3-4 ori, pana cand iese bine fumul din carne; apoi lasi la foc mic, pana cand carnea se desprinde de pe os; - intre timp, cureti ceapa si morcovii si ii pui la fiert in...

Fasole cu ciolan servita in paine

In Ciorbe la 28 Noi 2014

Fasolea se curata de impuritati si se pune peste noapte in apa rece pentru a se umfla; Ciolanul se pune la fiert  in apa rece cu sare; Fasolea se pune la fiert in apa rece( dupa ce o scurgi de apa in care a stat peste noapte); Se lasa la fiert cca. 1 ora; Intre timp se curata ceapa...

Supa de pui

In Supe la 23 Noi 2014

Cureti legumele si zarzavatul, il speli si il pui la fiert in apa cu sare si boabele de piper; Speli carnea de pui, o portionezi si o adaugi la fiert atunci cand zarzavatul este gata de jumatate; Cand toate sunt fierte strecori supa si  mai lasi sa dea cateva clocote ,apoi adaugi...

Ciorba de legume

In Ciorbe la 7 Sep 2014

Intr-o oala cu apa rece (cam 4 l) se adauga ceapa, morcovul si pastarnacul si se pune la fiert la foc potrivit; - Cand a dat in  clocot adaugam gulia si ardeiul gras; - Lasam sa fiarba cca 30 de minute,apoi dupa care adaugam dovlecelul si cartofii; - Cand cartofii sunt patrunsi...

Gazpacho reinventat

In Supe la 21 Noi 2013

Pentru supa: - fierbi toate zarzavaturile in apa cu sare; - cand sunt fierte,le strecori si dai ceapa deopare; restul de zarzavat il pasezi cu blenderul vertical ; - subtiezi crema astfel obtinuta cu bulion si supa de zarzavat; Pentru topping: - tai ardeiul gras in cubulete...

SUPA-CREMA DE LEGUME

In Supe la 2 Aug 2013

-  Legumele curatate se pun la fiert cu sare; - Cand acestea sunt bine fierte le separam de zeama si  pasam legumele bine cu blenderul: - Subtiem crema cu supa pana la consistenta dorita; - O asezonam cu sare si piper dupa gust si adaugam mararul; - Se serveste alaturi de...

Supa crema de morcov

In Supe/Ciorbe la 13 Ian 2013

-morcovii se fierb in 500 ml de apa pentru cca 30 minute impreuna cu ceapa curatata si taita felii si cu ghimbirul, cu putina sare; -se scot legumele în blender,  se amestecă şi se adaugă apa în care au fiert,in funcţie de consistenţa dorită; -se adauga iaurtul si...

Afisate 1 - 19 din 19 retete    

Postari recente

publicat la 30.07.2020

Ratatouille de legume cu branza

Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Că-ţi faci declaraţia de venituri în versuri n-ar fi chiar o problemă. Dar sacul de cartofi pe care încerci să-l îndeşi prin gura ghişeului de la “taxe şi impozite”, strigând în gura mare “haideţi, doamnă, o mică atenţie, că m-aţi ajutat şi trimestrul trecut…” e posibil să te bage în bucluc

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]