cccris

1

Bucataras
incepator

bucuresti

Bucataras din 04.02.2010

RETETE59
PRIETENI15
Retete

Versiunea mea de carbonara

In Paste la 4 Aug 2010

Se fierb pastele, se scurg, se pun iar in cratita in care au fiert. Se porneste focul, se adauga putin ulei, carnea si ouale batute cu condimente. Se amesteca mereu pina se incheaga ouale, iar apoi punem si brinza si mai tinem, sa zic un minut. Oprim focul, punem capacul si lasam asa 5 min. Se...

Salata cu omleta

In Salate la 3 Mai 2010

Se taie rosiile si ceapa, se adauga uleiul si otetul, brinza farimitata si se condimenteaza dupa gust. La sfirsit punem omleta taiata patratele si amestecam. Gata!

Inghetata simpla de cacao

In Dulciuri la 23 Apr 2010

Se amesteca zaharul si cacaoa, se pun pe foc mic, putin, cit sa prinda gust de zahar ars (foarte putin sa nu se arda). Se adauga laptele si se amesteca pina se dizolva zaharul si se face ca un sirop. Se bate frisca spuma (se mai adauga putin zahar pudra daca vreti sa fie inghetata mai dulce)....

Inghetata de vanilie

In Dulciuri la 22 Apr 2010

Se amesteca amidonul si cu zaharul, se adauga oul, laptele si se pun pe foc amestecind mereu pina obtinem o ciulama. Se lasa la racit, se bate frisca si se incorporeaza in crema. Se pune in aparatul de inghetata sau intr-un vas, in congelator.

Inghetata de lapte

In Dulciuri la 21 Apr 2010

Se bate frisca cu zaharul, se adauga laptele si se pune in aparatul de inghetata sau la congelator citeva ore.

Cornete pentru inghetata I

In Dulciuri la 20 Apr 2010

Incalziti cuptorul la 150 grade. Intr-un castron bateti oul cu zaharul pina devine aproape ca o bezea la consistenta. Adaugati untul, vanilia si laptele. La sfirsit incorporom si faina. Ungem cu ulei o foaie de copt ( nu am inteles de ce trebuie sa fac asta, dar asa zice reteta ),...

Inghetata Toblerone

In Dulciuri la 20 Apr 2010

Se topeste ciocolata in putin lapte si se amesteca apoi cu restul de lapte rece. Se bate frisca cu zaharul si se adauga peste ciocolata. Se pune totul in aparatul de inghetata si se orneaza cu fulgi de migdale. Eu am folosit 4 triunghiuri de Toblerone neagra, restul normala si cred...

Bizcocho caramel cupcakes

In Prajituri la 16 Apr 2010

Incalzim cuptorul la 180grade. Intr-un castron punem iaurtul, uleiul si zaharul. Amestecam. Incorporam ouale si coaja de lamiie, apoi faina praful de  copt si vanilia. Punem hirtiile de briose in forma, le umplem cu aluat (o masura de cupa de inghetata). Tinem tava la cuptor cam...

Inghetata mea de cacao

In Dulciuri la 1 Apr 2010

Faina, zaharul si cacaoa se amesteca intr-o cratita. Se pun pe foc si se adauga incet apa, sa nu faca cocoloase. Se amesteca continuu pina obtinem o textura de ciulama. Adaugam romul. Lasam crema putin la racit. Separam ouale. Batem albusurile spuma cu 4 linguri de zahar....

Clatite cu pui

In Pui la 31 Mar 2010

Carnea se taie bucati mici mici si se caleste in putin ulei si putina apa pina e aproape gata. Se scoate pe o farfurie.Ceapa se taie si se fierbe in vasul in care  a fost carnea.Morcovii se dau prin razatoare, ardeii se taie bucati mici si se pun peste ceapa la fiert cam 10 min.Rosiile se...

Inghetata cu papaya

In Dulciuri la 31 Mar 2010

Se bate oul cu zaharul, se adauga laptele, frisca batuta, romul si se pun in masina de inghetata. Pe la sfirsitul programului se adauga fructele. Dupa 30 de minute va topiti de placere.

Tort de post - La multi ani, florilor!

In Torturi la 30 Mar 2010

Blat: Se amesteca faina, zaharul, praful de copt, si cacao, apoi se pune esenta de rom. Se incorporeaza uleiul bine, apoi apa cite putin. Se pune in tava tapetata, in cuptorul incins la 180 grade si se tine 30 min sau pina trece testul scobitorii. Crema: Zaharul si amidonul se...

Briose tricolore

In Prajituri la 25 Mar 2010

Incingeti cuptorul la 180 grade. Topim untul. Punem apa la fiert in alt vas. Adaugam cacao la unt si amestecam bine. Punem si apa si lasam sa fiarba 30 sec. Oprim focul si dam vasul deoparte. Intr-un castron mare amestecam faina cu zaharul. Incorporam in acestea compozitia de unt.Intr-un vas...

'70 cake - mousse cu caise

In Torturi la 24 Mar 2010

Blat: se bat ouale cu zaharul pina aprox 20 min, pina isi dubleaza volumul si se incorporeaza usor si treptat faina. se pune la copt in vas tapetat cu faina pina se rumeneste, la 170 grade. Gelatina se pune la inmuiat. Ciocolata se topeste cu 100ml frisca, pe baie de abur. Se ia de pe...

Tort de primavara

In Torturi la 22 Mar 2010

Blat: se bat ouale cu zaharul pina aprox 20 min, pina isi dubleaza volumul si se incorporeaza usor si treptat faina. se pune la copt in vas tapetat cu faina pina se rumeneste, la 170 grade. Se pune gelatina la inmuiat.  Amestecam zaharul cu faina si cacao. Se pun pe foc mai mic si...

Regina budincilor

In Dulciuri la 22 Mar 2010

Incalzim cuptorul la 150 grade. Separam 3 oua, punem galbenusurile intr-un castron impreuna cu oul ramas intreg ( fara coaja, hi hi hi) si le batem bine. Adaugam laptele, pesmetul si doar 85gr din zahar. Punem gem pe fundul vasului in care vom coace budinca si il intindem bine. Adaugam...

Cozonac, curmale si ciocolata

In Prajituri la 19 Mar 2010

Se framinta toate ingredientele, mai putin curmalele, ciocolata si fondantul. Se lasa la crescut 20 min, se mai framinta putin si se intinde o foaie dreptunghiulara cu o latura cit lungimea tavii de cozonac. Se presara curmalele si ciocolata, se ruleaza, se rasuceste putin daca e mai mare...

Biscuiti glazurati

In Prajituri la 18 Mar 2010

      Se amesteca ingredientele uscate si se adauga toate celalalte. Mi-a iesit o coca mai lipicioasa. Se pune la frigider citeva ore, dar eu am tinut-o acolo peste noapte.       Se rupe o bucata cam de marimea unei portocale, iar restul se tine...

Budinca de conopida

In Aperitive / Garnituri la 17 Mar 2010

Conopida se fierbe in steamer sau clasic la aragaz. Intr-un castron se amesteca iaurtul, smintina, ouale, chimenul, busuiocul, sarea si piperul. Se unge o cratita cu putin unt, se tapeteaza cu pesmet. Se pune conopida scursa de apa in vas, se adauga compozitia de mai sus, se amesteca foarte...

Prajituri norocoase

In Prajituri la 16 Mar 2010

Se bat ouala, albusurile si zaharul pina isi dubleaza volumul. Se incorporeaza uleiul, vanilia si se adauga faina cite putin, amestecind usor cu o lingura de lemn, de sus in jos. Se pune aluatul intr-o tava cit mai mare, sa iasa foaia mai subtire. Se da la cuptorul...

Cake balls

In Prajituri la 16 Mar 2010

Se bat ouale cu zaharul pina isi dubleaza volumul. Se incorporeaza uleiul, faina cite putin si vanilia. La sfirsit se coloreaza dupa dorinta. Se incinge cuptorul la 180 grade, se pune compozitia intr-o tava cu hirtie de copt sau tapetata cu ulei si faina si se lasa cam 20-30 min, pina trece...

Painea mea cu ceapa

In Piine la 15 Mar 2010

Se prajeste putin ceapa in ulei, se adauga putina apa si boia. Se lasa pe foc pina se inmoaie, adaugind apa sa nu se arda. La final trebuie sa se evapore apa. Se pun ingredientele pt paine la framintat pina obtinem o coca buna de intins. Daca e necesar adaugam in plus faina sau apa, sa...

Chiftele la tigaie

In Vita la 15 Mar 2010

Amestecam pesmetul cu laptele, patrunjelul, oul, sosul Worcestershire si usturoiul intr-un castron mare. Adaugam carnea tocata, sarea, piperul si le incorporam bine cu miinile. Formam niste chiftele mai mari, mai plate pe care le prajim intr-o cratita larga (de preferat teflonata) cu ulei...

Briose cu mere

In Prajituri la 3 Mar 2010

Se bat ouala, albusurile si zaharul pina isi dubleaza volumul. Se incorporeaza uleiul, vanilia si se adauga faina cite putin, amestecind usor cu o lingura de lemn, de sus in jos.  Intr-un castron se topeste ciocolata, se lasa putin la racit si se adauga peste ea...

Ciorba cu loboda si afumatura

In Supe/Ciorbe la 3 Mar 2010

Carnea si legumele se taie bucatele mici. Se pun la fiert pt inceput ceapa, morcovii, gogosarul, carnea, pe la jumatate se adauga cartofii, sucul de rosii, sarea. In final punem si borsul, ouale, verdeata si gata ciorba.

Briose cu topping de branza

In Prajituri la 25 Feb 2010

    Se incinge cuptorul la 180grade.     Se amesteca lichidele.     Se amesteca ingredientele solide si se pun putin cite putin peste cele lichide.     Se pun hirtiutele pentru briose in tava speciala si se umplu 3/4 cu aluat....

Animalute dulci

In Prajituri la 25 Feb 2010

Se bate untul cu zaharul pina devine pufos. Se adauga oul si vanilia, se amesteca bine. Praful de copt si sarea se incorporeaza in faina si toate se adauga la compozitia de unt. Se amesteca bine pina se leaga. Se pune coca la frigider cel putin o ora pina se intareste. Se intinde aluatul...

Placintele cu mere si gem de mere

In Prajituri la 24 Feb 2010

Se face un aluat nu foarte tare din faina, unt, 2 oua, apa si sare. Se imparte in 3 si se tine la frigider cam 1 ora. E important sa fie rece si mai tare aluatul ca sa creasca frumos. Din acest motiv se imparte in 3, sa nu expunem toata compozitia la caldura. Se scoate 1 parte din aluat, se...

Piure si ficatei cu sos la steamer

In Ficat la 23 Feb 2010

Se curata cartofii de coaja, se taie in 2 cei mari, se pun in steamer la fiert. In vasul pt orez se pun ceapa taiata marunt marunt, ficateii, rosiile pasate, piperul, sosul de peste si mai la sfirsit usturoiul pisat. Se piseaza cartofii fierti cu untul si laptele. Se sareaza dupa gust.

Biscuiti spritati

In Prajituri la 23 Feb 2010

Se amesteca untul cu brinza si zaharul, se adauga galbenusul, apoi faina si restul ingredientelor. Sau mai simplu, la masina de paine - lichidele + faina pina ce se omogenizeaza aluatul. Cei care au gindit reteta zic sa sa mai tinem aluatul la rece 30 min, dar eu nu mai fac asta si pun...

Afisate 1 - 30 din 59 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Taur

O zi potrivită pentru a încerca mai multe reţete culinare din Estul Indiei. Oaspeţii vor fi sceptici la început, însă pofta îi va îndemna să te creadă pe cuvânt. Medicul legist, insă, va dori ceva mai multe detalii.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]