Cum se prepara Gogosi cu iaurt - Cea mai simpla si usoara reteta
Intr-un castron punem iaurtul, coaja de lămâie, ouale, zahărul, zahărul vanilat, praful de copt si amestecam. Adăugăm si faina si omogenizam totul fara sa ramana cocoloase.
Intr-o tigaie inalta (de...
Am dat drumul la cuptor.
Am separat ouale. Albusul l-am batut spuma cu un praf de sare. Am adaugat zahărul treptat si am mixat pana s-a topit. Am adaugat galbenusurile pe rând, mixand dupa fiecare, uleiul ,scortisoara ,praful de copt si faina. Am pus aluatul in tava tapetata cu...
Dam drumul la cuptor.
Pentru umplutura omogenizam toate ingredientele.
Aluat: Intr-un castron punem făina ,adaugam restul ingredientelor si frământă un aluat elastic si nelipicios ( se mai adaugă făină daca este nevoie).
Intindem 2 foi. Punem o foaie intr-o...
Ceapa si morcovul se curăță spala si se taie.
Lobodele si salata se spală bine. Se pun intr-o oala, se acopera cu apa se adauga si legumele si se pun la fiert.
Dupa cca 30 min se adauga uleiul, rosiile.
Dupa 10 min se adauga si taietei. Se mai lasa cca 8 min si opreste...
Curatim , spălăm si tocat legumele si cartofi.
Intr-o cratiță punem uleiul la încins. Călin legumele cca 10 min. Adăugăm cartofii, mazarea si fasolea. Acoprim cu apa si lasam sa fiarbă.
După cca 30 min adăugăm zacusca, coditele de ceapa si mai lasam 10 min sa fiarba. ...
Ceapa si morcovul se curăță spală si se taie .
Se pune uleiul la încins. Se pun legumele si se calea. Se adauga mazarea si fasolea, se acopera cu apa si se lasa la fiert.
Dupa cca 20 min se adauga zacusca si se mai lasa la fiert 10 min.
La sfarsit se adauga verdeață.
Pofta...
Dăm drumul la cuptor.
Intr-un castron punem apa uleiul si zahărul, mixam până acesta din urma de topeste.
Adăugăm si cacao, făină, praful de copt,gemul ,scorțișoară si omogenizam totul. Adăugăm si 100 g nuci
Punem compoziția rezultata intr-o tava tapetata cu hartie de...
Cernem faina, adaugam si restul ingredientelor si framantam pana obtinem un aluat nelipicios.
Il dam la rece 30 min.
Pentru umplutura faramitam branza, adaugam urda si restul ingredientelor si omogenizam bine.
Dam drumul la cuptor.
Tapetam o tava cu hartie de copt
Aluatul il...
Se da drumul la cuptor.
Rahatul se taie.
Aluatul, dezghetat in prealbil, se intinde si se taie patrate,se pune rahatul si se ruleaza.
Se coc la foc mediu pana se rumenesc frumos.
Se pudreaza cu zahar.
Pofta buna!
Se da drumul la cuptor.
Aluatul dezghetat, in prealabil se intinde si se taie patratele.
Se pune gemul de mere si se pliaza.
Se pun in tava, se coc la foc mediu pana devin rumene si se pudreaza cu zahar.
Pofta buna!
Dam drumul la cuptor.
Intr-un vas de mixer, punem sucul de la compot (1 cana), apa, uleiul, zaharul și se mixează pana se topește zaharul. Adăugăm și restul ingredientelor și mixam bine.
Tapetam o tava cu hârtie de copt, punem aluatul , iar deasupra...
Cernem faina si o amestecam cu sarea si drojdia uscata.
Laptele il punem intr-o craticioara,adaugam mierea si untul si il incalzim pana putem sa tinem degetul in el.
Ouale le batem putin.
Peste faina adaugam ouale,iaurtul,romul si omogenizam. Adaugam laptele treptam si framantam pana...
Se curata legumele,se spala si se taie dupa preferinta (eu am datmorcovul pe razatoare).
Intr-o cratita se pune ulei la incins. Se caleste ceapa,morcovul si telina. Dupa ce s-au muiat putin se pun cartofii si mazarea. Se acopera cu apa si se lasa sa fiarba 20 min.
Se adauga paste de...
Se da drumul la cuptor.
Dulceata se amestecă cu nuca.
Aluatul, dezghețat în prealabil, se întinde și se taie în 18 dreptunghiuri.
Se pune dulceață și se rulează. Se pun în tava tapetata cu hârtie de copt și se crestează puțin. Deasupra...
Dam drumul la cuptor.
Într-o cratiță punem zaharul cu apa, le punem la foc mediu și amestecam continuu pana se topește zaharul. Adăugăm esența de rom și lăsăm siropul sa se răcească.
Separam ouăle. Albușul îl batem spuma cu un praf de sare. ...
Intr-un vas inalt punem ouale,un praf de sare,zaharul,esenta,apa , laptele si mixam.
Adaugam faina pana obtinem un aluat de consistenta unei inghetate topite.
Lasam aluatul sa se odihneaca 30 min.
Punem o tigaie la incins.
Ungem tigaia cu ulei,cu ajutorul unei pensule....
Oasele de porc se spala si se pun la fiert. Se indeparteaza spuma formata si se lasa sa fiarba la foc mic.
Legumele se curata si se spala. Ceapa se taie,morcovul se da pe razatoare (sau se taie cubulete ) ,telina se taie cubulete.
Cand a fiert carnea se adauga legumele,spanacul si orezul....
Se da drumul la cuptor.
Urda se amesteca cu oul, zaharul, coaja de portocala stafide și smântână.
Aluatul dezghețat se întinde și se taie în 12 pătrate.
Se pune câte o lingura de urda și se lipesc pe diagonala pentru a obține un triunghi.
Se...
Ouăle le mixam cu un praf de sare și zaharul pana își dubleaza volumul. Adăugăm uleiul treptat, iaurtul, faina, praful de copt și coaja de portocala.
Punem hârtia pt briose în forme. Luam cu lingura din compoziție și umplem trei sferturi. Deasupra punem...
Faina se cerne si se amesteca cu sarea si drojdia. Se adauga apa calduta treptat si se framanta pana se obtine un aluat nelipicios. Se acopera cu un prosop si se lasa la loc caldut pana isi dubleaza volumul.
Carnatul se taie si se prajeste.
Dupa ce aluatul a crescut, se pune pe masa...
Se bat ouale cu zaharul,se adauga uleiul,laptele, faina si praful de copt.
Se iau 2 lg de aluat si se amesteca cu cacao.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Se toarna compozitia in tava , se pune si compozitia cu cacao(cu lingura). Se aseaza visinele scurse de zeama si trecute prin...
Se da drumul la cuptor.
Omogenizam urda cu laptele,zaharul,coaja de portocala.
Ouale le separam. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul treptat si mixam pana se topeste. Adaugam galbenusurile si mixam bine.
Faina o amestecam cu praful de copt, si cacao ,o adaugam...
Ceapa se curata, spala si se taie.
Morcovul se curata, spala si se da pe razatoarea cu ochiuri mari.
Intr-o oala se pun 2 lg ulei, se adauga ceapa si morcovul si se calesc.
Dupa cateva minute se adauga fasolea si apa fiarta cat sa acopere fasolea.
Dupa 15 min se adauga rosiile si...
Se pune apa la fiert.
Ceapa si morcovul se curata, spala si se toaca.
Cand fierbe apa se pune spanacul, legumele taiate si orezul.
Cand ciorbita este aproape gata se adauga sucul de rosii, ulei si sare dupa gust.
Pofta buna!
Punem apa la fiert cu sare. Cand clocoteste se pune soia si lasam sa fiarba 10 min. Se scurge soia de apa.
Varza se taie.
Ceapa se curata, spala si se taie .
Intr-o cratita se pune ulei la incins. Se adauga ceapa si soia si se calesc cateva minute. Se adauga varza si se...
Aluatul se scoate de seara din congelator si se lasa la dezghetat.
Se da drumul la cuptor.
Aluatul se intinde,se taie in 16 patrate.
Pe fiecare patrat se pune dulceata.
Se ruleaza partea neumpluta peste partea cu gem.
Cu un cutit se fac taieturi oblice.
Se coc la 220 C 15...
Legumele se curata,spala si se fierb in apa cu sare.
Pana se racesc legumele se taie castravetii si gogosarii cubulete,si se storc bine de zeama si se pun intr-un castron.
Legumele si carnea se taie cubulete si se aduga peste acrituri.
Se aduga si mazarea fiarta si scursa de zeama.
Se...
Blat 1: Se freaca galbenusurile cu zaharul,se adauga treptat sucul de portocale,faina si praful de copt,iar la sfarsit albusurile batute spuma.
Se coace pana se rumeneste usor.
Blat 2: Se bat albusurile spuma cu zaharul. Se adauga galbenusurile si se omogenizeaza. Se adauga si faina...
Blat: Se bat albusurile spuma cu zaharul. Se adauga galbenusurile frecate si se omogenizeaza. Se adauga faina in ploaie amestecand cu palete de jos in sus pana se incorporeaza dupa care adaugam cacaoa. Se coace la foc mediu 30 min.
Crema: Se amesteca toate ingredientele,se fierb la foc mic...
Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc,se adauga nucile,faina,praful de copt,10 lg apa. La sfarsit se adauga albusurile batute spuma.
Se pune in tava la copt pt 25-30 min,in cuptorul preicalzit.
Crema: se amesteca laptele cu faina,zaharul,zaharul vanilat, si se fierbe la foc mic...
Gogosi cu iaurt - Cea mai simpla si usoara reteta
Cum se prepara Gogosi cu iaurt - Cea mai simpla si usoara reteta Intr-un castron punem iaurtul, coaja de lămâie, ouale, zahărul, zahărul vanilat, praful de copt si amestecam. Adăugăm si faina si omogenizam totul fara sa ramana cocoloase. Intr-o tigaie inalta (de...
Prajitura cu mere
Am dat drumul la cuptor. Am separat ouale. Albusul l-am batut spuma cu un praf de sare. Am adaugat zahărul treptat si am mixat pana s-a topit. Am adaugat galbenusurile pe rând, mixand dupa fiecare, uleiul ,scortisoara ,praful de copt si faina. Am pus aluatul in tava tapetata cu...
Placinta cu urda si stafide
Dam drumul la cuptor. Pentru umplutura omogenizam toate ingredientele. Aluat: Intr-un castron punem făina ,adaugam restul ingredientelor si frământă un aluat elastic si nelipicios ( se mai adaugă făină daca este nevoie). Intindem 2 foi. Punem o foaie intr-o...
Ciorba de loboda si salata cu taitei de casa
Ceapa si morcovul se curăță spala si se taie. Lobodele si salata se spală bine. Se pun intr-o oala, se acopera cu apa se adauga si legumele si se pun la fiert. Dupa cca 30 min se adauga uleiul, rosiile. Dupa 10 min se adauga si taietei. Se mai lasa cca 8 min si opreste...
Ghiveci cu zacusca
Curatim , spălăm si tocat legumele si cartofi. Intr-o cratiță punem uleiul la încins. Călin legumele cca 10 min. Adăugăm cartofii, mazarea si fasolea. Acoprim cu apa si lasam sa fiarbă. După cca 30 min adăugăm zacusca, coditele de ceapa si mai lasam 10 min sa fiarba. ...
Mancare de mazare cu fasole si zacusca
Ceapa si morcovul se curăță spală si se taie . Se pune uleiul la încins. Se pun legumele si se calea. Se adauga mazarea si fasolea, se acopera cu apa si se lasa la fiert. Dupa cca 20 min se adauga zacusca si se mai lasa la fiert 10 min. La sfarsit se adauga verdeață. Pofta...
Negresa de post cu mere nuci si scortisoara
Dăm drumul la cuptor. Intr-un castron punem apa uleiul si zahărul, mixam până acesta din urma de topeste. Adăugăm si cacao, făină, praful de copt,gemul ,scorțișoară si omogenizam totul. Adăugăm si 100 g nuci Punem compoziția rezultata intr-o tava tapetata cu hartie de...
Placinta cu urda si branza
Cernem faina, adaugam si restul ingredientelor si framantam pana obtinem un aluat nelipicios. Il dam la rece 30 min. Pentru umplutura faramitam branza, adaugam urda si restul ingredientelor si omogenizam bine. Dam drumul la cuptor. Tapetam o tava cu hartie de copt Aluatul il...
Cornulete cu rahat
Se da drumul la cuptor. Rahatul se taie. Aluatul, dezghetat in prealbil, se intinde si se taie patrate,se pune rahatul si se ruleaza. Se coc la foc mediu pana se rumenesc frumos. Se pudreaza cu zahar. Pofta buna!
Pachetele cu gem de mere
Se da drumul la cuptor. Aluatul dezghetat, in prealabil se intinde si se taie patratele. Se pune gemul de mere si se pliaza. Se pun in tava, se coc la foc mediu pana devin rumene si se pudreaza cu zahar. Pofta buna!
Negresa de post cu compot de ananas
Dam drumul la cuptor. Intr-un vas de mixer, punem sucul de la compot (1 cana), apa, uleiul, zaharul și se mixează pana se topește zaharul. Adăugăm și restul ingredientelor și mixam bine. Tapetam o tava cu hârtie de copt, punem aluatul , iar deasupra...
Cornuri pufoase cu gem de gutui
Cernem faina si o amestecam cu sarea si drojdia uscata. Laptele il punem intr-o craticioara,adaugam mierea si untul si il incalzim pana putem sa tinem degetul in el. Ouale le batem putin. Peste faina adaugam ouale,iaurtul,romul si omogenizam. Adaugam laptele treptam si framantam pana...
Mancare de cartofi cu mazare
Se curata legumele,se spala si se taie dupa preferinta (eu am datmorcovul pe razatoare). Intr-o cratita se pune ulei la incins. Se caleste ceapa,morcovul si telina. Dupa ce s-au muiat putin se pun cartofii si mazarea. Se acopera cu apa si se lasa sa fiarba 20 min. Se adauga paste de...
Strudele cu dulceata de visine si nuca
Se da drumul la cuptor. Dulceata se amestecă cu nuca. Aluatul, dezghețat în prealabil, se întinde și se taie în 18 dreptunghiuri. Se pune dulceață și se rulează. Se pun în tava tapetata cu hârtie de copt și se crestează puțin. Deasupra...
Chec Godina cu banane
Dam drumul la cuptor. Într-o cratiță punem zaharul cu apa, le punem la foc mediu și amestecam continuu pana se topește zaharul. Adăugăm esența de rom și lăsăm siropul sa se răcească. Separam ouăle. Albușul îl batem spuma cu un praf de sare. ...
Clatite cu dulceata de cirese
Intr-un vas inalt punem ouale,un praf de sare,zaharul,esenta,apa , laptele si mixam. Adaugam faina pana obtinem un aluat de consistenta unei inghetate topite. Lasam aluatul sa se odihneaca 30 min. Punem o tigaie la incins. Ungem tigaia cu ulei,cu ajutorul unei pensule....
Ciorba din oase de porc cu spanac
Oasele de porc se spala si se pun la fiert. Se indeparteaza spuma formata si se lasa sa fiarba la foc mic. Legumele se curata si se spala. Ceapa se taie,morcovul se da pe razatoare (sau se taie cubulete ) ,telina se taie cubulete. Cand a fiert carnea se adauga legumele,spanacul si orezul....
Trigoane cu urda
Se da drumul la cuptor. Urda se amesteca cu oul, zaharul, coaja de portocala stafide și smântână. Aluatul dezghețat se întinde și se taie în 12 pătrate. Se pune câte o lingura de urda și se lipesc pe diagonala pentru a obține un triunghi. Se...
Briose cu visine
Ouăle le mixam cu un praf de sare și zaharul pana își dubleaza volumul. Adăugăm uleiul treptat, iaurtul, faina, praful de copt și coaja de portocala. Punem hârtia pt briose în forme. Luam cu lingura din compoziție și umplem trei sferturi. Deasupra punem...
Chifle umplute
Faina se cerne si se amesteca cu sarea si drojdia. Se adauga apa calduta treptat si se framanta pana se obtine un aluat nelipicios. Se acopera cu un prosop si se lasa la loc caldut pana isi dubleaza volumul. Carnatul se taie si se prajeste. Dupa ce aluatul a crescut, se pune pe masa...
Prajitura cu visine din congelator
Se bat ouale cu zaharul,se adauga uleiul,laptele, faina si praful de copt. Se iau 2 lg de aluat si se amesteca cu cacao. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Se toarna compozitia in tava , se pune si compozitia cu cacao(cu lingura). Se aseaza visinele scurse de zeama si trecute prin...
Prajitura cu urda
Se da drumul la cuptor. Omogenizam urda cu laptele,zaharul,coaja de portocala. Ouale le separam. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul treptat si mixam pana se topeste. Adaugam galbenusurile si mixam bine. Faina o amestecam cu praful de copt, si cacao ,o adaugam...
Ciorba de fasole verde cu zacusca de dovlecei
Ceapa se curata, spala si se taie. Morcovul se curata, spala si se da pe razatoarea cu ochiuri mari. Intr-o oala se pun 2 lg ulei, se adauga ceapa si morcovul si se calesc. Dupa cateva minute se adauga fasolea si apa fiarta cat sa acopere fasolea. Dupa 15 min se adauga rosiile si...
Ciorba de spanac cu orez
Se pune apa la fiert. Ceapa si morcovul se curata, spala si se toaca. Cand fierbe apa se pune spanacul, legumele taiate si orezul. Cand ciorbita este aproape gata se adauga sucul de rosii, ulei si sare dupa gust. Pofta buna!
Varza calita cu soia
Punem apa la fiert cu sare. Cand clocoteste se pune soia si lasam sa fiarba 10 min. Se scurge soia de apa. Varza se taie. Ceapa se curata, spala si se taie . Intr-o cratita se pune ulei la incins. Se adauga ceapa si soia si se calesc cateva minute. Se adauga varza si se...
Strudele cu gem de mere si gutui
Aluatul se scoate de seara din congelator si se lasa la dezghetat. Se da drumul la cuptor. Aluatul se intinde,se taie in 16 patrate. Pe fiecare patrat se pune dulceata. Se ruleaza partea neumpluta peste partea cu gem. Cu un cutit se fac taieturi oblice. Se coc la 220 C 15...
Salata de boeuf
Legumele se curata,spala si se fierb in apa cu sare. Pana se racesc legumele se taie castravetii si gogosarii cubulete,si se storc bine de zeama si se pun intr-un castron. Legumele si carnea se taie cubulete si se aduga peste acrituri. Se aduga si mazarea fiarta si scursa de zeama. Se...
Prajitura *Combinata*
Blat 1: Se freaca galbenusurile cu zaharul,se adauga treptat sucul de portocale,faina si praful de copt,iar la sfarsit albusurile batute spuma. Se coace pana se rumeneste usor. Blat 2: Se bat albusurile spuma cu zaharul. Se adauga galbenusurile si se omogenizeaza. Se adauga si faina...
Prajitura *Cuburi de gheata*
Blat: Se bat albusurile spuma cu zaharul. Se adauga galbenusurile frecate si se omogenizeaza. Se adauga faina in ploaie amestecand cu palete de jos in sus pana se incorporeaza dupa care adaugam cacaoa. Se coace la foc mediu 30 min. Crema: Se amesteca toate ingredientele,se fierb la foc mic...
Prajitura cu nuca si crema de vanilie
Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc,se adauga nucile,faina,praful de copt,10 lg apa. La sfarsit se adauga albusurile batute spuma. Se pune in tava la copt pt 25-30 min,in cuptorul preicalzit. Crema: se amesteca laptele cu faina,zaharul,zaharul vanilat, si se fierbe la foc mic...