publicat la 23.11.2021
publicat la 15.09.2021
publicat la 11.05.2021
Cea mai bună zi pentru tine o să fie într-o joi,când, la ora 20.12, afli că ai câştigat la 5 din 40 cu numerele 20, 12, 32, 8 şi încă unul, ce ti se va arăta în spuma de la cafeaua de dimineaţă în fix ziua ta de naştere.
Bucataras.ro
[email protected]
Desert prajitura simpla
Dam drumul la cuptor. Albusul il batem spuma cu un praf de sare. Adăugăm treptat zaharul si mixam pana se topeste. Adăugăm praful de copt, faina, coaja de lamaie, praful de copt si amestecam cu o spatula sau lingura de lemn. Punem aluatul in tava tapetata cu hartie de...
Desert placinta cu mere (de post)
Curatam, spalam si dam pe razatoare merele. Le calim impreuna cu zaharul scade siropul. La sfarsit, adaugam scortisoara dupa gust si lasam merele sa se răcească. Dam drumul la cuptor. Punem faina intr-un bol, adaugam sarea si margarina si framantam până obținem un...
Kinder- felie de lapte
Dam drumul la cuptor. Separam ouale. Batem albusul spuma cu un praf de sare. Adăugăm zaharul treptat si mixam pana se topeste. Incorporam si galbenusurile unul cate unul. Amestecam faina cu praful de copt si cacao. Incorporam faina, amestecând cu o spatula sau lingura de...
Ursuleti cu mere
Dam drumul la cuptor. Intr-un bol punem toate ingredientele si mixam. Ungem forma cu ulei si tapetam cu faina. Punem aluatul in tava cu lingura, punem mere si iar aluat (nu umplem formele pt ca vor mai creste). Coacem ursuleti la foc mediu, cca 20 min sau...
Chec cu sirop de zahar
Mai întâi, facem siropul. Punem zaharul cu 10 lg apa pe foc si amestecam până se topeste zaharul. Lasam siropul sa se răcească. Dam drumul la cuptor. Separam ouale. Batem albusul spuma cu un praf de sare, adaugam siropul treptat, mixand incontinuu....
Gogosi la cuptor
Mai întâi, pregatim maiaua; punem drojdia intr-un castron, adaugam 1 lg de apa calduta si omogenizam. Lasam maiaua 15 min sa crească. Intr-un bol, punem faina cernuta. Adăugăm zaharul, esenta, un praf de sare, maiaua si apa călduță. Framantam si adaugam treptat uleiul....
Clatite cu mere (de post)
Intr-un bol, punem zaharul, apa si mixam pana se topeste zaharul. Adăugăm praful de copt, scortisoara si faina, până obținem un aluat de consistenta unei smantani. Merele le curatam, spalam si le dăm pe razatoare. Le adaugam in compozitia pt clătite și omogenizam. ...
Gogosile bunicii (scovergi)
Cernem faina. O amestecam cu drojdia si sarea. Adăugăm și restul ingredientelor si framantam un aluat elastic si nelipicios. Acoperim bolul cu un prosop si il lasam sa crească până isi dublează volumul. Dupa ce a crescut aluatul, il împărțim in bile aproape...
Chec cu nuca de cocos
Dam drumul la cuptor. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adăugăm zaharul treptat si mixam pana se topeste. Adăugăm galbenusurile si laptele, mixand până se omogenizeaza totul. Adăugăm si restul ingredientelor si amestecam cu lingura. Punem 3 linguri de aluat...
Pachetele cu urda si stafide
Dezghetam aluatul. Dam drumul la cuptor. Urda o amestecam cu zaharul, coaja de portocale si stafidele. Intindem aluatul. Il tăiem dreptunghiuri. Punem umplutura si pliem . Punem pachetele in tava ungem cu ou, presaram susan si le coacem la foc mediu. Pofta...
Tort cu frisca, iaurt si fructe
Dam drumul la cuptor. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adăugăm treptat zaharul, galbenusurile. Punem si faina cu praful de copt amestecând cu o spatula sau lingura de lemn. Punem aluatul in tava dreptunghiulară detasabila si coacem blatul la foc mediu cca. 15...
Tarta cu portocale
Dam drumul la cuptor. Tava pentru tarta o ungem cu unt si o tapetam cu faina. Batem albusul spuma cu un praf de sare. Adăugăm zaharul treptat si mixam pana se topeste. Adăugăm și galbenusurile unul cate unul mixand. Punem faina si praful de copt, amestecând cu o...
Mere coapte
Scoatem cotoarele merelor si le spalam. Nuca o amestecam cu stafidele, scortisoara, mierea. Umplem merele cu compozitia rezultata, le punem intr-o tava si le bagam in cuptor 30 minute. Pofta buna!
Fursecuri cu mar si scortisoara
Dam drumul la cuptor. Marul il curatam, spalam si il dam pe razatoare. Punem toate ingredientele intr-un castron si framantam un aluat elastic si nelipicios. Intindem o foaie si decupam fursecurile, cu o forma rotundă. Le punem in tava tapetata cu hartie de copt si...
Fursecuri cu nuca de cocos
Punem toate ingredientele intr-un castron si framantam un aluat elastic si nelipicios. Punem aluatul la rece ( in frigider) 30 min. După acest interval de timp scoatem aluatul din frigider. Dam drumul la cuptor. Indindem aluatul si decupam stelute. ...
Fursecuri cu lamaie
Dam drumul la cuptor. Oul il frecam cu zaharul si coaja de lămâie pana isi dublează volumul. Adaugam uleiul treptat si omogenizam. Adăugăm și faina si framantam un aluat elastic si nelipicios. Intindem o foaie si decupam stelute sau ce forma dorim. Coacem...
Fursecuri cu seminte de floarea soarelui
Dam drumul la cuptor. Punem ingredientele,intr-un castron si framantam un aluat elastic si nelipicios. Intindem o foaie si decupa fursecurile cu o forma rotundă. Le coacem pana devin usor aurii pe margine. Pofta buna!
Chec la tava cu nuci si mere
Dam drumul la cuptor Separăm ouale. Albusul il batem spuma cu un praf de sare. Adăugăm zahărul treptat si mixam pana se topeste. Adăugăm si galbenusurile, zeama si coaja de lămâie. Faina o amestecam cupraful de copt, o adaugam treptat si amestecam cu o lingura...
Gogosi cu iaurt - Cea mai simpla si usoara reteta
Cum se prepara Gogosi cu iaurt - Cea mai simpla si usoara reteta Intr-un castron punem iaurtul, coaja de lămâie, ouale, zahărul, zahărul vanilat, praful de copt si amestecam. Adăugăm si faina si omogenizam totul fara sa ramana cocoloase. Intr-o tigaie inalta (de...
Prajitura cu mere
Am dat drumul la cuptor. Am separat ouale. Albusul l-am batut spuma cu un praf de sare. Am adaugat zahărul treptat si am mixat pana s-a topit. Am adaugat galbenusurile pe rând, mixand dupa fiecare, uleiul ,scortisoara ,praful de copt si faina. Am pus aluatul in tava tapetata cu...
Placinta cu urda si stafide
Dam drumul la cuptor. Pentru umplutura omogenizam toate ingredientele. Aluat: Intr-un castron punem făina ,adaugam restul ingredientelor si frământă un aluat elastic si nelipicios ( se mai adaugă făină daca este nevoie). Intindem 2 foi. Punem o foaie intr-o...
Negresa de post cu mere nuci si scortisoara
Dăm drumul la cuptor. Intr-un castron punem apa uleiul si zahărul, mixam până acesta din urma de topeste. Adăugăm si cacao, făină, praful de copt,gemul ,scorțișoară si omogenizam totul. Adăugăm si 100 g nuci Punem compoziția rezultata intr-o tava tapetata cu hartie de...
Placinta cu urda si branza
Cernem faina, adaugam si restul ingredientelor si framantam pana obtinem un aluat nelipicios. Il dam la rece 30 min. Pentru umplutura faramitam branza, adaugam urda si restul ingredientelor si omogenizam bine. Dam drumul la cuptor. Tapetam o tava cu hartie de copt Aluatul il...
Cornulete cu rahat
Se da drumul la cuptor. Rahatul se taie. Aluatul, dezghetat in prealbil, se intinde si se taie patrate,se pune rahatul si se ruleaza. Se coc la foc mediu pana se rumenesc frumos. Se pudreaza cu zahar. Pofta buna!
Pachetele cu gem de mere
Se da drumul la cuptor. Aluatul dezghetat, in prealabil se intinde si se taie patratele. Se pune gemul de mere si se pliaza. Se pun in tava, se coc la foc mediu pana devin rumene si se pudreaza cu zahar. Pofta buna!
Cornuri pufoase cu gem de gutui
Cernem faina si o amestecam cu sarea si drojdia uscata. Laptele il punem intr-o craticioara,adaugam mierea si untul si il incalzim pana putem sa tinem degetul in el. Ouale le batem putin. Peste faina adaugam ouale,iaurtul,romul si omogenizam. Adaugam laptele treptam si framantam pana...
Chec Godina cu banane
Dam drumul la cuptor. Într-o cratiță punem zaharul cu apa, le punem la foc mediu și amestecam continuu pana se topește zaharul. Adăugăm esența de rom și lăsăm siropul sa se răcească. Separam ouăle. Albușul îl batem spuma cu un praf de sare. ...
Clatite cu dulceata de cirese
Intr-un vas inalt punem ouale,un praf de sare,zaharul,esenta,apa , laptele si mixam. Adaugam faina pana obtinem un aluat de consistenta unei inghetate topite. Lasam aluatul sa se odihneaca 30 min. Punem o tigaie la incins. Ungem tigaia cu ulei,cu ajutorul unei pensule....
Trigoane cu urda
Se da drumul la cuptor. Urda se amesteca cu oul, zaharul, coaja de portocala stafide și smântână. Aluatul dezghețat se întinde și se taie în 12 pătrate. Se pune câte o lingura de urda și se lipesc pe diagonala pentru a obține un triunghi. Se...
Briose cu visine
Ouăle le mixam cu un praf de sare și zaharul pana își dubleaza volumul. Adăugăm uleiul treptat, iaurtul, faina, praful de copt și coaja de portocala. Punem hârtia pt briose în forme. Luam cu lingura din compoziție și umplem trei sferturi. Deasupra punem...