Se bat ouale cu zaharul,se adauga uleiul,laptele, faina si praful de copt.
Se iau 2 lg de aluat si se amesteca cu cacao.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Se toarna compozitia in tava , se pune si compozitia cu cacao(cu lingura). Se aseaza visinele scurse de zeama si trecute prin...
Se da drumul la cuptor.
Omogenizam urda cu laptele,zaharul,coaja de portocala.
Ouale le separam. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul treptat si mixam pana se topeste. Adaugam galbenusurile si mixam bine.
Faina o amestecam cu praful de copt, si cacao ,o adaugam...
Aluatul se scoate de seara din congelator si se lasa la dezghetat.
Se da drumul la cuptor.
Aluatul se intinde,se taie in 16 patrate.
Pe fiecare patrat se pune dulceata.
Se ruleaza partea neumpluta peste partea cu gem.
Cu un cutit se fac taieturi oblice.
Se coc la 220 C 15...
Blat 1: Se freaca galbenusurile cu zaharul,se adauga treptat sucul de portocale,faina si praful de copt,iar la sfarsit albusurile batute spuma.
Se coace pana se rumeneste usor.
Blat 2: Se bat albusurile spuma cu zaharul. Se adauga galbenusurile si se omogenizeaza. Se adauga si faina...
Blat: Se bat albusurile spuma cu zaharul. Se adauga galbenusurile frecate si se omogenizeaza. Se adauga faina in ploaie amestecand cu palete de jos in sus pana se incorporeaza dupa care adaugam cacaoa. Se coace la foc mediu 30 min.
Crema: Se amesteca toate ingredientele,se fierb la foc mic...
Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc,se adauga nucile,faina,praful de copt,10 lg apa. La sfarsit se adauga albusurile batute spuma.
Se pune in tava la copt pt 25-30 min,in cuptorul preicalzit.
Crema: se amesteca laptele cu faina,zaharul,zaharul vanilat, si se fierbe la foc mic...
Blat: Se da drumul la cuptor.
Albusurile se bat spuma cu zaharul,se adauga sucul de portocala si se omogenizeaza. Se adauga si galbenusurile unul cate unul. La sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de copt si se amesteca cu o lingura de lemn sau o spatula,de jos in sus.
Se...
Intr-un vas punem faina,uleiul,praful de copt,otetul si apa.
Framantam pana obtinem un aluat bine legat.
Aluatul il impartin in 4.
Luam o buc de aluat,intindem o foaie subtire si ungem cu untura. Impaturim aluatul.
Procedam la fel si la restul de aluat.
Lasam aluatul la rece 30...
Se da drumul la cuptor.
Se mixeaza apa cu zaharul pana acesta din urma se topeste. Se adauga si restul ingredientelor si se mixeaza totul
Se pune in tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc mediu pana trece testul scobitorii.
Cand se raceste se pudreaza cu zahar sau nuca...
Merele, perele si gutuia se spala, curata si taie cubulete.
Bananele se taie rondele.
Se adauga nucile,stafidele si mierea. Se amesteca totul.
POFTA BUNA!
Se da drumul la cuptor.
Ouăle se mixează cu un praf de sare și zaharul. Se adaugă iaurtul, faina amestecata cu praful de copt.
Se da la cuptor pana trece testul scobitorii.
După ce o scoatem din cuptor punem 2 cești de apa rece peste blatul fierbinte și o lăsăm...
Dam drumul la cuptor.
Merele le spalam,curatam,le dam pe razatoare si le calim impreuna cu zaharul vanilat si 2 lg ulei.Dupa ce a scazut zeama adaugam scortisoara. (Daca merele sunt acrisoare adaugam zahar).
Ouale intregi se bat cu zaharul si uleiul,apoi adaugam laptele,fainasi praful de...
Blatul: Trecem biscuitii prin robot,untul il topim. Amestecam totul. Acoperim baza unei forme detasabile si bagam la frigider pana preparam crema.
Crema: Hidratam gelatina in apa rece.
300 g zmeura o trecem prin blender.
Frisca o batem spuma impreuna cu zaharul pudra. Adaugam iaurtul si...
Aluatul se dezgheata.
Merele se spala,se curata si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari.Se calesc cu zaharul si 2 lg ulei pana scade zeama. Se opreste focul,se adauga nucile si scortisoara.
Aluatul se intinde,se taie patrate, se pune umplutura si se impatureste fiecare pateu.
Se coc la...
Prunele se spală, se scot sâmburii și se lasă peste noapte cu zaharul.
A doua zi se fierb la foc mic pana se leagă siropul. Spre sfârșit se adaugă sâmburii de nuca.
Se pune fierbinte în borcane, se întorc cu capacul în jos și se...
Foietajul dezghețat se taie pe jumătate.
Se ia o foaie, se pune ciocolata, se taie fâșii pe margine și se împletește.
La fel se procedează și cu cealaltă foaie.
Se unge cu ou și se coace la foc mediu, în cuptorul preîncălzit. ...
Speli prunele, le cureți de sâmburi și pielițe. Le tai felii și le amesteci cu zaharul, 1 ou, pesmetul.
Foile de plăcintă dezghețate, le împărți în 4.
Ungi câte 3 foi cu ulei, pui umplutura rulezi. Procedezi la fel pana termini foile.
Le ungi...
Separam ouăle. Albușul îl batem spuma cu un praf sare. Adăugăm treptat zaharul și mixam bine pana ce acesta din urma se topește. Faina o amestecam cu praful de copt și o adăugăm treptat amestecând cu o spatula de jos în sus.
Oprim 2 lg de aluat pe care îl...
Merele se spală, curăță și se rad. Se călesc cu 1 lg ulei , zaharul pana nu mai au zeama. La sfârșit se adaugă scorțișoară și se lasă să se răcească.
Pentru blat punem intr-un castron apa cu zaharul și batem pana ce acesta din urma se topește. Se adaugă cacao,...
Merele se spală, se taie și se curata de sâmburi. Se pun în borcane se adaugă zaharul, zaharul vanilat și apa. Se capseaza borcanele și se bat pana se topește zaharul. Se pun la fiert și se lasă 15 min din momentul fierberii.
Se lasă să se răcească în vasul...
Ouăle se bat cu sarea și zaharul. Se adaugă laptele, apa ,esența de vanilie și nuca de cocos, faina și se omogenizează totul.
Perele se spală, se curata de coaja, se dau pe răzătoare și se încorporează în compoziția de clătite.
Se pune o tigaie...
Prunele se spală sub jet de apa, se curata de sâmburi și se pun în borcane. Se pune apa pana la buza borcanului, se capseaza și se bat bine pana la dizolvarea zaharului.
Se pun la sterilizare, 10 min din momentul fierberii!
Poftă buna!
Fructele se spală, se curăță de codite și sâmburi. Într-o cratiță sau tuci se amesteca cu zaharul și menta, se lasă câteva ore sau peste noapte. A doua zi se fierb la foc mediu pana se leagă siropul.
Vișinele se spală, se curăță de codite și sâmburi. Într-o cratiță sau tuci amestecam fructele cu zahar, pus în straturi, unul de vișine, unul de zahar. Lasam fructele cu zahar peste noapte. A doua zi fierbem dulceața la foc mediu (având grija sa adunam spuma),...
Cireșele se spală, se scot sâmburii. Amestecam zaharul cu fructele, pus în straturi, unul de cireșe, unul de zahar. Lasam fructele cu zahar peste noapte. A doua zi, fierbem la foc domol, având grija sa adunam spuma.
Fierbem dulceața pana a început sosul sa se lege....
Căpșunile spălate se pun Intr-un vas, se adauga zaharul, frunzele de menta si se lasă câteva ore la rece, apoi se pun la fiert, la foc moderat. Amestecam continuu și din momentul fierberii o mai lași circa 10 minute sau pana când se leagă. Punem dulceața în borcane...
Cireșele se spală, se curăță de codite.
Într-o cratiță se pune un strat de cireșe, unul de zahar pana ce se termina.
Se lasa peste noapte.
A doua zi se pun la fiert, la foc mediu spre mic, amestecând bine pana ce se topește zaharul, sâmburi se iau...
Mai intai amestecam urda cu grisul, zaharul, galbenusurile si zaharul vanilat.
Blat: Freci ouale intregi cu zahar,adaugi uleiul, faina amestecata cu cacao, laptele, praful de copt stins in putin lapte si sarea. Vei obtine un aluat fluid. Compozitia o torni in tava unsa cu ulei si...
200 g zahar se caramelizeaza, altele 300 g se bat cu 3 oua si se toarna peste al ars. Se amesteca continuu pana se leaga un pic. Se pune nucile, untul, esenta de rom si se amesteca.
Asamblare:foaie-crema-foaie-crema-foaie-crema-foaie-crema-foaie. Se pune o greutate peste si se lasa cateva ore...
Caramelizezi intr-o tava o cana de zahar,rotesti tava astfel incat sa ii tapetezi peretii cu zaharul topit, apoi asezi merele curatate si taiate si ananasul din compot. Lasi tava la rece pana pregatesti pandispanul.
Bati spuma ouale cu zaharul si un praf de sare,adaugi uleiul,faina...
Prajitura cu visine din congelator
Se bat ouale cu zaharul,se adauga uleiul,laptele, faina si praful de copt. Se iau 2 lg de aluat si se amesteca cu cacao. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Se toarna compozitia in tava , se pune si compozitia cu cacao(cu lingura). Se aseaza visinele scurse de zeama si trecute prin...
Prajitura cu urda
Se da drumul la cuptor. Omogenizam urda cu laptele,zaharul,coaja de portocala. Ouale le separam. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul treptat si mixam pana se topeste. Adaugam galbenusurile si mixam bine. Faina o amestecam cu praful de copt, si cacao ,o adaugam...
Strudele cu gem de mere si gutui
Aluatul se scoate de seara din congelator si se lasa la dezghetat. Se da drumul la cuptor. Aluatul se intinde,se taie in 16 patrate. Pe fiecare patrat se pune dulceata. Se ruleaza partea neumpluta peste partea cu gem. Cu un cutit se fac taieturi oblice. Se coc la 220 C 15...
Prajitura *Combinata*
Blat 1: Se freaca galbenusurile cu zaharul,se adauga treptat sucul de portocale,faina si praful de copt,iar la sfarsit albusurile batute spuma. Se coace pana se rumeneste usor. Blat 2: Se bat albusurile spuma cu zaharul. Se adauga galbenusurile si se omogenizeaza. Se adauga si faina...
Prajitura *Cuburi de gheata*
Blat: Se bat albusurile spuma cu zaharul. Se adauga galbenusurile frecate si se omogenizeaza. Se adauga faina in ploaie amestecand cu palete de jos in sus pana se incorporeaza dupa care adaugam cacaoa. Se coace la foc mediu 30 min. Crema: Se amesteca toate ingredientele,se fierb la foc mic...
Prajitura cu nuca si crema de vanilie
Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc,se adauga nucile,faina,praful de copt,10 lg apa. La sfarsit se adauga albusurile batute spuma. Se pune in tava la copt pt 25-30 min,in cuptorul preicalzit. Crema: se amesteca laptele cu faina,zaharul,zaharul vanilat, si se fierbe la foc mic...
Prajitura cu crema de portocale
Blat: Se da drumul la cuptor. Albusurile se bat spuma cu zaharul,se adauga sucul de portocala si se omogenizeaza. Se adauga si galbenusurile unul cate unul. La sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de copt si se amesteca cu o lingura de lemn sau o spatula,de jos in sus. Se...
Pateuri cu branza si urda
Intr-un vas punem faina,uleiul,praful de copt,otetul si apa. Framantam pana obtinem un aluat bine legat. Aluatul il impartin in 4. Luam o buc de aluat,intindem o foaie subtire si ungem cu untura. Impaturim aluatul. Procedam la fel si la restul de aluat. Lasam aluatul la rece 30...
Negresa de post cu esenta de rom si stafide
Se da drumul la cuptor. Se mixeaza apa cu zaharul pana acesta din urma se topeste. Se adauga si restul ingredientelor si se mixeaza totul Se pune in tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc mediu pana trece testul scobitorii. Cand se raceste se pudreaza cu zahar sau nuca...
Salata de fructe
Merele, perele si gutuia se spala, curata si taie cubulete. Bananele se taie rondele. Se adauga nucile,stafidele si mierea. Se amesteca totul. POFTA BUNA!
Prăjitură "Savarina "
Se da drumul la cuptor. Ouăle se mixează cu un praf de sare și zaharul. Se adaugă iaurtul, faina amestecata cu praful de copt. Se da la cuptor pana trece testul scobitorii. După ce o scoatem din cuptor punem 2 cești de apa rece peste blatul fierbinte și o lăsăm...
Prajitura cu mere
Dam drumul la cuptor. Merele le spalam,curatam,le dam pe razatoare si le calim impreuna cu zaharul vanilat si 2 lg ulei.Dupa ce a scazut zeama adaugam scortisoara. (Daca merele sunt acrisoare adaugam zahar). Ouale intregi se bat cu zaharul si uleiul,apoi adaugam laptele,fainasi praful de...
Cheesecake cu zmeura-reteta nr 100
Blatul: Trecem biscuitii prin robot,untul il topim. Amestecam totul. Acoperim baza unei forme detasabile si bagam la frigider pana preparam crema. Crema: Hidratam gelatina in apa rece. 300 g zmeura o trecem prin blender. Frisca o batem spuma impreuna cu zaharul pudra. Adaugam iaurtul si...
Pateuri cu mere si nuci
Aluatul se dezgheata. Merele se spala,se curata si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari.Se calesc cu zaharul si 2 lg ulei pana scade zeama. Se opreste focul,se adauga nucile si scortisoara. Aluatul se intinde,se taie patrate, se pune umplutura si se impatureste fiecare pateu. Se coc la...
Gem de prune cu nuci
Prunele se spală, se scot sâmburii și se lasă peste noapte cu zaharul. A doua zi se fierb la foc mic pana se leagă siropul. Spre sfârșit se adaugă sâmburii de nuca. Se pune fierbinte în borcane, se întorc cu capacul în jos și se...
Foietaj cu ciocolata
Foietajul dezghețat se taie pe jumătate. Se ia o foaie, se pune ciocolata, se taie fâșii pe margine și se împletește. La fel se procedează și cu cealaltă foaie. Se unge cu ou și se coace la foc mediu, în cuptorul preîncălzit. ...
Ștrudele cu prune
Speli prunele, le cureți de sâmburi și pielițe. Le tai felii și le amesteci cu zaharul, 1 ou, pesmetul. Foile de plăcintă dezghețate, le împărți în 4. Ungi câte 3 foi cu ulei, pui umplutura rulezi. Procedezi la fel pana termini foile. Le ungi...
Chec cu struguri
Separam ouăle. Albușul îl batem spuma cu un praf sare. Adăugăm treptat zaharul și mixam bine pana ce acesta din urma se topește. Faina o amestecam cu praful de copt și o adăugăm treptat amestecând cu o spatula de jos în sus. Oprim 2 lg de aluat pe care îl...
Prăjitură cu mere (de post )
Merele se spală, curăță și se rad. Se călesc cu 1 lg ulei , zaharul pana nu mai au zeama. La sfârșit se adaugă scorțișoară și se lasă să se răcească. Pentru blat punem intr-un castron apa cu zaharul și batem pana ce acesta din urma se topește. Se adaugă cacao,...
Compot de mere cu vanilie
Merele se spală, se taie și se curata de sâmburi. Se pun în borcane se adaugă zaharul, zaharul vanilat și apa. Se capseaza borcanele și se bat pana se topește zaharul. Se pun la fiert și se lasă 15 min din momentul fierberii. Se lasă să se răcească în vasul...
Clătite cu pere și nuca de cocos în compoziție
Ouăle se bat cu sarea și zaharul. Se adaugă laptele, apa ,esența de vanilie și nuca de cocos, faina și se omogenizează totul. Perele se spală, se curata de coaja, se dau pe răzătoare și se încorporează în compoziția de clătite. Se pune o tigaie...
Compot de prune
Prunele se spală sub jet de apa, se curata de sâmburi și se pun în borcane. Se pune apa pana la buza borcanului, se capseaza și se bat bine pana la dizolvarea zaharului. Se pun la sterilizare, 10 min din momentul fierberii! Poftă buna!
Dulceață asortată (vișine, cireșe, menta)
Fructele se spală, se curăță de codite și sâmburi. Într-o cratiță sau tuci se amesteca cu zaharul și menta, se lasă câteva ore sau peste noapte. A doua zi se fierb la foc mediu pana se leagă siropul.
Dulceață de vișine
Vișinele se spală, se curăță de codite și sâmburi. Într-o cratiță sau tuci amestecam fructele cu zahar, pus în straturi, unul de vișine, unul de zahar. Lasam fructele cu zahar peste noapte. A doua zi fierbem dulceața la foc mediu (având grija sa adunam spuma),...
Dulceață de cireșe
Cireșele se spală, se scot sâmburii. Amestecam zaharul cu fructele, pus în straturi, unul de cireșe, unul de zahar. Lasam fructele cu zahar peste noapte. A doua zi, fierbem la foc domol, având grija sa adunam spuma. Fierbem dulceața pana a început sosul sa se lege....
Dulceață de căpșuni
Căpșunile spălate se pun Intr-un vas, se adauga zaharul, frunzele de menta si se lasă câteva ore la rece, apoi se pun la fiert, la foc moderat. Amestecam continuu și din momentul fierberii o mai lași circa 10 minute sau pana când se leagă. Punem dulceața în borcane...
Dulceață de cireșe amare
Cireșele se spală, se curăță de codite. Într-o cratiță se pune un strat de cireșe, unul de zahar pana ce se termina. Se lasa peste noapte. A doua zi se pun la fiert, la foc mediu spre mic, amestecând bine pana ce se topește zaharul, sâmburi se iau...
Prajitura cu urda
Mai intai amestecam urda cu grisul, zaharul, galbenusurile si zaharul vanilat. Blat: Freci ouale intregi cu zahar,adaugi uleiul, faina amestecata cu cacao, laptele, praful de copt stins in putin lapte si sarea. Vei obtine un aluat fluid. Compozitia o torni in tava unsa cu ulei si...
Foi de napolitane cu crema caramel
200 g zahar se caramelizeaza, altele 300 g se bat cu 3 oua si se toarna peste al ars. Se amesteca continuu pana se leaga un pic. Se pune nucile, untul, esenta de rom si se amesteca. Asamblare:foaie-crema-foaie-crema-foaie-crema-foaie-crema-foaie. Se pune o greutate peste si se lasa cateva ore...
Rasturnata cu ananas si mere
Caramelizezi intr-o tava o cana de zahar,rotesti tava astfel incat sa ii tapetezi peretii cu zaharul topit, apoi asezi merele curatate si taiate si ananasul din compot. Lasi tava la rece pana pregatesti pandispanul. Bati spuma ouale cu zaharul si un praf de sare,adaugi uleiul,faina...