Ceafa de porc se toaca cu masina de tocat carne la care am montat sita cu gauri mici.
Ardeiul gras si ciupercile Champignon se taie in cubulete mici.
Amestecam carnea cu ciupercile, ardeiul gras, pesmetul si oul. Framantam bine compozitia aceasta si o condimentam cu sare si piper dupa gust....
Se fierb cartofii, se lasa la racit. Se curata si se dau prin razatoare.
Impartim cantitatea de cartofi in doua. O parte o amestecam cu faina si putina sare pana obtinem o coca elastica pe care o intindem intr-o foaie, nu prea subtire si o decupam in cercuri cu diametru de 6-8 cm. ...
Pentru lipii, amestecam faina cu drojdia dizolvata cu apa, sare; framantam pana obtinem o coca elastica si o lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.
Pentru umplutura:
Taiem carnea de pui in bucati mici si o prajim.
Taiem fideluta varza, morcovul si ardeiul iute si le amestecam cu 100...
Spalam bine ciupercile, le desfacem din buchet si le punem la fiert 10 minute, dupa care le scurgem bine de apa.
Batem bine ouale, adaugam sare si piper dupa gust. Dam prin faina si ou batut ciupercile si le prajim in uleiul incins si le scoatem pe o hartie absorbanta, pentru a elimina...
Curatam sparanghelul, taiem baconul cuburi, punem o tigaie pe foc si adaugam uleiul de masline si baconul taiat cuburi si il lasam sa se rumeneasca usor, adaugam deasupra usturoiul tocat marunt, sparanghelul si cimbru dupa gust. Lasati la prajit totul, circa 4 minute, pana cand sparanghelul...
Dam branza telemea pe razatoare si o amestecam cu 2 oua, faina, unt si smantana.Se framanta pana devine omogena si se intinde in foi subtiri de cca. 5 mm si se taie in fasi late de 1 cm. Se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se ung cu oul batut, apoi presaram deasupra chimen. Se coc la 180...
Se pune la calit ceapa,ardeiul gras si cand sunt calite se adauga rosiile,bulgurul.ardeiul iute supa si se lasa la fiert pana cand bulgurul absoarbe toata supa,se opreste focul se condimenteaza dupa gust se adauga patrunjelul verde se amesteca si se lasa acoperit cu un capac circa 10 minute....
Se pun stiuleti cu cotorul in apa circa 5 minute,se desfac foile de pe porumb dar nu de tot si se curata stiuletii de matase apoi se ung cu unt din belsug si se infasoara foile inapoi pe stiulete.se pun stiuletii astfel pregatiti pe gratarul incins si se intorc din cand in cand pana se coc...
Melcii se spala sub jet de apa apoi se pun intr-un borcan sau o oala cu capac ca sa nu plece melci la plimbare… Se lasa cateva ore ca sa-si depuna excrementele, dupa care se scug, se spala din nou cu sare grunjoasa ca sa se ia mai usor pelicula lipcioasa de pe cochili. Cand sunt curati se...
Ceafa,coastele carnatii de porc la prajim la gratar s-au in tigaie condimentam dupa gust si la asezam pe un platou din lemn alaturi de muraturi,ceapa ,masline,cascaval si ce va mai place.
Spalam bine frunzele de spanac le oparim si le tocam marunt.
Punem intr-un vas ulei si cateii de usturoi si lasam pe foc pana cand acestia se rumenesc ii scoatem si adaugam spanacul bine scurs de apa si branza telemea data pe razatoare si mai lasam pe foc 3-5 minute.
Intindem aluatul pentru...
Se curata de coaja telina si merele si se taie in cubulete.se pune apa la fiert si cand clocoteste se adauga telina si cand este aproape fiarta se adauga si merele.cand sunt gata se scurg de apa se paseaza cu mixerul se adauga hreanul si se condimenteaza.Se poate consuma drept garnitura la orice...
Cascavalul se da pe razatoare si se amesteca cu branza de vaci si se condimenteaza cu piper dupa gust.Se fac din aceasta compzitie bile si se tavalesc jumate prin patrunjelul taiat marunt si cealalta jumatate prin nuci macinate.
Camembertul se da prin faina,ou batut,pesmet amestecat cu susan si se prajeste in ulei incins cam 3 minute pe fiecare parte.
Se serveste impreuna cu dulceata de afine.
Ghebele se spala si se pun la fiert 10 minute dupa care se spala in jet de apa rece si se lasa la scurs si se toaca marunt.
Taiem ceapa marunt si o punem la calit in ulei apoi adaugam carnea tocata si ghebele si condimentam cu sare si piper dupa gust.
Taiem foaia de placinta in doua si...
Ciupercile se spala bine si li se scot cozile care se taie marunt,creierul se lasa 10 minute in apa rece apoi se curata de pielite si se taie si el marunt.
Calim in ulei ceapa si cozile de la ciuperci taiate marunt cand sunt aproape gata adaugam creierul si il mai lasam 2-3 minute la calit...
Se dizolva drojdia in putin lapte cu zahar apoi se amesteca faina cu toate ingredientele si se framanta bine adaugand cate putin lapte pana devine un aluat potrivit de tare si nu se mai lipeste de maini.se lasa la dospit o ora.
Se intinde aluatul in foi de circa 0,5 centimetri si se taie cu...
Carnea se pune la fiert in apa cu sare,cand este aproape fiarta se adauga legumele.Dupa ce s-au fiert se lasa la racit si se taie in cubulete mici la fel si castravetii murati.Se amesteca totul se adauga si mazarea si se codimenteaza dupa gust cu sare si piper.Se adauga maioneza si se amesteca...
Checul se pregateste din 600 gr.ceafa de porc tocata amestecata cu 200 g ciuperci si un ardei gras acestea fiind taiate marunt,se leaga compozitia cu un ou crud se condimenteaza dupa gust si se da la cuptor circa 50 min.
Foile de andive se umplu cu morcov,telina date pe razatoarea mica...
Salata de vinete o pregatesc simplu doar cu putina ceapa si ulei de arahide,alaturi de miez de lapte si cateva rosii cherry reprezinta o gustare foarte buna.
Se spala ciupercile ,se taie coditele si se pune in fiecare palarie cate o felie de branza,se sareaza dupa gust.
Se aseaza intr-o tava cu putin ulei si se dau la cuptor cam 20 minute.
Intr-o tigaie mare se caleste ceapa, morcovul, ardeiul gras si ciupercile toate taiate cubulete si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Apoi se adauga orezul si se mai lasa cateva minute. Se adauga un polonic de supa si se amesteca pana cand se absoarbe toata supa in orez, se continua...
Aperitiv chec din carne, ciuperci si ardei gras
Ceafa de porc se toaca cu masina de tocat carne la care am montat sita cu gauri mici. Ardeiul gras si ciupercile Champignon se taie in cubulete mici. Amestecam carnea cu ciupercile, ardeiul gras, pesmetul si oul. Framantam bine compozitia aceasta si o condimentam cu sare si piper dupa gust....
Aperitiv coltunasi ardelenesti
Se fierb cartofii, se lasa la racit. Se curata si se dau prin razatoare. Impartim cantitatea de cartofi in doua. O parte o amestecam cu faina si putina sare pana obtinem o coca elastica pe care o intindem intr-o foaie, nu prea subtire si o decupam in cercuri cu diametru de 6-8 cm. ...
Aperitiv lipii umplute
Pentru lipii, amestecam faina cu drojdia dizolvata cu apa, sare; framantam pana obtinem o coca elastica si o lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Pentru umplutura: Taiem carnea de pui in bucati mici si o prajim. Taiem fideluta varza, morcovul si ardeiul iute si le amestecam cu 100...
Aperitiv pleurotus pane
Spalam bine ciupercile, le desfacem din buchet si le punem la fiert 10 minute, dupa care le scurgem bine de apa. Batem bine ouale, adaugam sare si piper dupa gust. Dam prin faina si ou batut ciupercile si le prajim in uleiul incins si le scoatem pe o hartie absorbanta, pentru a elimina...
Aperitiv frittata cu sparanghel
Curatam sparanghelul, taiem baconul cuburi, punem o tigaie pe foc si adaugam uleiul de masline si baconul taiat cuburi si il lasam sa se rumeneasca usor, adaugam deasupra usturoiul tocat marunt, sparanghelul si cimbru dupa gust. Lasati la prajit totul, circa 4 minute, pana cand sparanghelul...
Saratele
Dam branza telemea pe razatoare si o amestecam cu 2 oua, faina, unt si smantana.Se framanta pana devine omogena si se intinde in foi subtiri de cca. 5 mm si se taie in fasi late de 1 cm. Se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se ung cu oul batut, apoi presaram deasupra chimen. Se coc la 180...
Bulgur picant
Se pune la calit ceapa,ardeiul gras si cand sunt calite se adauga rosiile,bulgurul.ardeiul iute supa si se lasa la fiert pana cand bulgurul absoarbe toata supa,se opreste focul se condimenteaza dupa gust se adauga patrunjelul verde se amesteca si se lasa acoperit cu un capac circa 10 minute....
Porumb la gratar
Se pun stiuleti cu cotorul in apa circa 5 minute,se desfac foile de pe porumb dar nu de tot si se curata stiuletii de matase apoi se ung cu unt din belsug si se infasoara foile inapoi pe stiulete.se pun stiuletii astfel pregatiti pe gratarul incins si se intorc din cand in cand pana se coc...
Melci de gradina
Melcii se spala sub jet de apa apoi se pun intr-un borcan sau o oala cu capac ca sa nu plece melci la plimbare… Se lasa cateva ore ca sa-si depuna excrementele, dupa care se scug, se spala din nou cu sare grunjoasa ca sa se ia mai usor pelicula lipcioasa de pe cochili. Cand sunt curati se...
Aperitivul minerului
Ceafa,coastele carnatii de porc la prajim la gratar s-au in tigaie condimentam dupa gust si la asezam pe un platou din lemn alaturi de muraturi,ceapa ,masline,cascaval si ce va mai place.
Pateuri cu spanac
Spalam bine frunzele de spanac le oparim si le tocam marunt. Punem intr-un vas ulei si cateii de usturoi si lasam pe foc pana cand acestia se rumenesc ii scoatem si adaugam spanacul bine scurs de apa si branza telemea data pe razatoare si mai lasam pe foc 3-5 minute. Intindem aluatul pentru...
Piure de telina si mere
Se curata de coaja telina si merele si se taie in cubulete.se pune apa la fiert si cand clocoteste se adauga telina si cand este aproape fiarta se adauga si merele.cand sunt gata se scurg de apa se paseaza cu mixerul se adauga hreanul si se condimenteaza.Se poate consuma drept garnitura la orice...
Bulete colorate
Cascavalul se da pe razatoare si se amesteca cu branza de vaci si se condimenteaza cu piper dupa gust.Se fac din aceasta compzitie bile si se tavalesc jumate prin patrunjelul taiat marunt si cealalta jumatate prin nuci macinate.
Camembert cu dulceata de afine
Camembertul se da prin faina,ou batut,pesmet amestecat cu susan si se prajeste in ulei incins cam 3 minute pe fiecare parte. Se serveste impreuna cu dulceata de afine.
Placinta cu ghebe si carne
Ghebele se spala si se pun la fiert 10 minute dupa care se spala in jet de apa rece si se lasa la scurs si se toaca marunt. Taiem ceapa marunt si o punem la calit in ulei apoi adaugam carnea tocata si ghebele si condimentam cu sare si piper dupa gust. Taiem foaia de placinta in doua si...
Ciuperci cu creier
Ciupercile se spala bine si li se scot cozile care se taie marunt,creierul se lasa 10 minute in apa rece apoi se curata de pielite si se taie si el marunt. Calim in ulei ceapa si cozile de la ciuperci taiate marunt cand sunt aproape gata adaugam creierul si il mai lasam 2-3 minute la calit...
Biscuiti sarati
Se dizolva drojdia in putin lapte cu zahar apoi se amesteca faina cu toate ingredientele si se framanta bine adaugand cate putin lapte pana devine un aluat potrivit de tare si nu se mai lipeste de maini.se lasa la dospit o ora. Se intinde aluatul in foi de circa 0,5 centimetri si se taie cu...
Salata Boeuf
Carnea se pune la fiert in apa cu sare,cand este aproape fiarta se adauga legumele.Dupa ce s-au fiert se lasa la racit si se taie in cubulete mici la fel si castravetii murati.Se amesteca totul se adauga si mazarea si se codimenteaza dupa gust cu sare si piper.Se adauga maioneza si se amesteca...
Aperitiv
Checul se pregateste din 600 gr.ceafa de porc tocata amestecata cu 200 g ciuperci si un ardei gras acestea fiind taiate marunt,se leaga compozitia cu un ou crud se condimenteaza dupa gust si se da la cuptor circa 50 min. Foile de andive se umplu cu morcov,telina date pe razatoarea mica...
Vinete cu miez de lapte
Salata de vinete o pregatesc simplu doar cu putina ceapa si ulei de arahide,alaturi de miez de lapte si cateva rosii cherry reprezinta o gustare foarte buna.
Ciuperci cu branza
Se spala ciupercile ,se taie coditele si se pune in fiecare palarie cate o felie de branza,se sareaza dupa gust. Se aseaza intr-o tava cu putin ulei si se dau la cuptor cam 20 minute.
Orez cu legume si ciuperci
Intr-o tigaie mare se caleste ceapa, morcovul, ardeiul gras si ciupercile toate taiate cubulete si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Apoi se adauga orezul si se mai lasa cateva minute. Se adauga un polonic de supa si se amesteca pana cand se absoarbe toata supa in orez, se continua...