epurasha2bb

2

Bucataras
junior

Craiova

Bucataras din 15.02.2010

RETETE467
PRIETENI165
Retete

Mancarica de legume

In Mancaruri de post la 9 Iun 2010

Se spala legumele bine, se curata de coaja morcovul si se curata de pielita ciupercile, se scot semintele si vinisoarele de la ardeiul kapia si cotorul.Se toaca marunt legumele toate si frunzele de varza.Morcovul se da pe razatoarea mica.Se pun la calit in 2 linguri de ulei, se amesteca bine si...

Pachetele de vinete

In Aperitive / Garnituri la 8 Iun 2010

Am curatat vanata de coaja si am taiat pe lung 4 felii.Le-am calit putin in tigaia Doubleta unse putin cu ulei si date cu un praf de sare si de piper negru ca se inmoaie sa le putem plia usor.Apoi le-am scos si le-am umplut la mijloc cu o felie de sunculita si una de cascaval suprapuse exact ca...

Salata racoroasa de spanac

In Salate la 7 Iun 2010

Se spala bine de tot spanacul sub jet de pa rece, apoi se rup coditele si se opareste 30 de secunde in apa clocotita care a fiert cu putina sare.Se scoate intr-un bol cu cuburi de gheata si apoi se scurge, fara a-l presa si se picura zema de la o jumatate de lamaie pe el. Se taie...

Omleta rulada

In Aperitive / Garnituri la 4 Iun 2010

Am batut ouale bine si apoi le-am amestecat cu mararul tocat, cateva faramite de branzica si cu faina si parful de copt.Am uns putin cu unt tigaia Doubletta si am incins-o apoi am turnat compozitia de omleta si am copt-o acolo pana s-a umflat si s-a rumenit. Am prajit baconul si cabanosul si...

Mamaliguta cu sos Rustic

In Pui la 4 Iun 2010

Am spalat bien cotoiasele si el-am pus intai la fiert in apa cu sare.Apoi am spalat, curatat si tocat legumele, morcovul l-am dat pe razatoare si grauntii de usturoi iar restul la cutit marunt.Apoi le-am pus la calit in puti ulei si am adaugat dupa 5 minute si pasta de rosii cu ardei.Apoi am...

Rulada cu mascarpone si merisoare

In Dulciuri la 3 Iun 2010

Se face o clatita mai groasa din:un ou batut, o lingura de smantana,o lingura de faina,2 pliculete de zahar vanilinat,1 fiola esenta de vanilie, 1 lingurita amidon.Apoi se coace in tigaia unsa cu unt, eu am folosit Doubletta. Apoi amestecati 1/2 pahar de crema de branza cu smantana Apetito, cu...

Spicy banana

In Dulciuri la 3 Iun 2010

Se taie banana in rondele oblice mari.Se pune zaharul brun in tigaie si se caramelizeaza cu cativa stropi de zeama de portocala  si un varf de lingurita de unt nesarat.Se adauga rondelele de banana.Se intorc pe ambele parti.Apoi pregatim farfuria: se deseneaza un zig zag din...

Prajitura ''Summer Dream''

In Prajituri la 1 Iun 2010

Se bat albusurile spuma ca de bezele.Se freaca galbenusurile cu zaharul si se adauga usor in spuma de albus.Se amesteca praful de copt cu faina si se incorporeaza in ploaie amestecand continuu dar usor.Se picura si uleiul si se amesteca bine.Daca aveti unt topit si racit e mai bine chiar. Se...

Sarmalute in foi de vita

In Porc la 1 Iun 2010

Am tocat marunt ceapa rosie, am dat pe razatoarea mica morcovul si le-am calit in putin ulei, apoi am adaugat si carnea tocata amestec de porc cu piept de gaina si apoi am adaugat si orezul fiert separat dinainte in apa cu putina sare.Am amestecat si am adaugat si condimentele. Frunzele de...

Cartofi cu chimen la cuptor

In Mancaruri de post la 1 Iun 2010

Se curata cartofii de coaja se spala si se taie rondele.Se aseaza intr-un vas termorezistent si se  pune ulei peste ei,se amesteca bine sa fie toti unsi, se presara sare, chimen si boia.Se dau la cuptorul incins dinainte  si dupa cam 10 minute adaugam  un polonic de zeama de supa...

Dulceata de capsuni reteta cu vanilie

In Dulceata / Gem la 1 Iun 2010

Dulceata de capsuni reteta Se culeg capsunile si se spala de pamant si impuritati sub jet de apa rece.Se taie cu un cutit pe jumtatate.Se pun intr-o cratita pe foc impreuna cu continutul plicului Gelfix amestecat cu 2 linguri de zahar.Se amesteca usor cu o lingura de lemn. Cand da in...

Orez Sweet baby

In Mancare copii la 31 Mai 2010

se spala bine orezul si se fierbe intai in apa(3 parti apa la o parte orez) iar spre sfarsit se adauga si laptele cu zaharul si se mai lasa pe foc mic pana se umfla si devine pufos.Ultima data se adauga vanilia si s elasa putin sa se raceasca. Pasam cu fruculita o banana din care...

Varza cu ciolan afumat

In Mancaruri cu carne la 31 Mai 2010

Se spala bine ciolanul de porc si soricul.Se lasa putin in apa. Se spala varza si se toaca marunt.Se pune la fiert in apa cu ciolanul. Separat calim ceapa tocata marunt cu putin bulion si pe la jumatea timpului de fierbere adaugam peste varza cu ciolan. Se adauga sare si 2 foi...

Scrumbie cu salvie la gratar

In Peste la 31 Mai 2010

Scrumbia proaspata se curata bine si se spala ca orice peste, apoi se cresteaza pe partile laterale, se unge cu ulei de masline. Pe interior se aseaza un strat  subtire de sare mare si o frunzulita de salvie.Se picura si in interior ulei de masline.  Se pune pe gratar si se...

Painici cu lapte si unt

In Piine la 31 Mai 2010

Se framanta aluatul din faina in care punem in mijloc untul topit, sarea, laptele si garantul (amestec de drojdie cu praf de copt), se lasa la cald un tim coperit sa creasca.Apoi se framanta din nou puti si se fac mici gogoloaie. Se folosesc forme unse cu un de minitarte ondulate pe...

Crispy Strips

In Pui la 28 Mai 2010

Se marineaza carnea de pui taiata fasii lungi intr-un castron nemetalic cu o cana de lapte si condimentele. Lasati un pic la rece la frigider acoperit cu o punga sau puneti totul in punga de la condimentul Knorr afumatura cu usturoi, care are si punga pentru cuptor si o folositi pe aceea....

Pizza Toast

In Pizza la 28 Mai 2010

Se ung feliile de paine  Toast pe o parte cu unt si pe cealalta se freaca bine cu usturoi si cu cimbru uscat , se dau cu sare si piper pe amble parti.Se manjesc apoi cu putin ketchup, se pun bucatele de sunculita si de ardei rosu, de ciupercute calite putin si de masline. Se rade cascaval...

Salata Floare

In Aperitive / Garnituri la 28 Mai 2010

Se fierb cartofii curatati de coaja si taiati cubulete impreuna cu morcovul curatat de coaja si taiat rondele.Apoi se scurg si se dau cu sare si piper.Se calesc putin fasiute de ardei de 3 culori si apoi se lasa sa se raceaca putin.Se amesteca cu morcovul si cartofii cubulete fierti si dacavreti...

Carnat umplut cu ciuperci si omleta

In Aperitive / Garnituri la 28 Mai 2010

Se taie carnatii pe mjloc dar fara a ajunge la capete sau la baza, doar crapam, apoi cu o lingurita de inox scoatem o parte din miez si apoi ii prajim in tigaie.Se vor desface ca niste barcute. Se bat ouale spuma cu sare si piper si se coace o omleta pufoasa cu unt. Se taie jumate din...

Tarta ''3 stele''

In Aperitive / Garnituri la 27 Mai 2010

Se framanta un aluat fraged din faina cernuta la temperatura camerei, untul rece dat pe razatoare si galbenusul.Se da un praf de sare.se intinde o foaie si se aseaza intr-o tava de tarta cu marginile ondulate. Tocam cubulete ardeii colorati, maslinele si dam pe razatoare cascavalul. Tocam...

Supa crema de telina si alte legume

In Mancare copii la 27 Mai 2010

Se spala legumele si se curata de coaja. Se taie toate legumele cubulete. Se calesc in 2 linguri ulei de masline in tigaia Doubletta ceapa  usturoiul si ardeiul. Se pun la fiert in apa cu sare cartoful, morcovul si telina. Cand s-au fiert aproape de tot, adica intra furculita...

Cod pane cu mujdei de usturoi

In Peste la 27 Mai 2010

Am dezghetat fileul de cod fiindca am avut dar congelat era inchis la pescarie si cum aveam pofta de peste am zis sa prepar ceva bun chiar daca e congelat desi asta e o optiune rara.Ca sa ii dau totusi un gust bun am tinut fileul in zeama de lamaie cu sare mare si cimbru uscat si cateva picaturi...

Dovlecei fripti in usturoi

In Aperitive / Garnituri la 26 Mai 2010

Se curata dovlecelul de coaja, se taie pe jumatate dupa care taiati rondele.Lasati intr-un castronel cu lapte , sare, piper negru si usturoiul zdrobit. Apoi bateti oul cu faina si turnati peste dovlecei.Amestecati si apoi luati si prajiti in ulei incins. Scoateti-i si lasati-i putin pe un...

Varza in straturi

In Vita la 26 Mai 2010

Am tocat varza si am calit-o intr-o cratita cu putin ulei, sare si piper impreuna cu usturoiul si ceapa verde tocate.Apoi am adaugat si pasta de tomate si am dat deoparte dupa cateva minute. Separat am fiert orezul pe care apoi l-am ametecat cu carea tocata calita in tigaie cu sare, piper si...

Iepuras roz din orez cu fructe

In Mancare copii la 25 Mai 2010

Spalam bine orezul apoi il punem la fiert in apa.Dupa ce e aproape gata si apa s-a evaporat aproape complet adaugam laptele si mult sirop de capsuni pana se face roz intens orezul.Apoi il lasam sa se raceasca. Intre timp pregatim un platou alb si ornam marginile cu litchiile din compot pecare...

Desert''inima neagra''

In Prajituri la 25 Mai 2010

Am batut albusurile spuma tare cu un praf de sare pana sta castronul intors fara sa curga, apoi am adaugat usor galbenusurile.Separat am amestecat intr-un castron faina cu zaharul, praful de copt, cacaoua si tabeletele de ciocolata razuite.Apoi am adaugat in ploaie putin cate putin acest amestec...

Musaca rumenita cu cascaval

In Vita la 25 Mai 2010

Fierbem cartofii in coaja in apa simpla.Apoi pasam cartofii fierti bine si curatati de coaja si ii amestecam cu unt, sare, piper si  1 lingura de smantana. Apoi tocam marunt ceapa, morcovul,ardeiul si usturoiul si le calim in putin ulei, 2 linguri acolo. Apoi adaugam si carnea...

Tort ''Ciresica''

In Torturi la 24 Mai 2010

Se face un sirop de zahar ars topind zaharul si adaugand apoi apa si putina zeama de la cirese.Cu acest sirop usor racit se vor insiropa  blaturile de cacao. Se freaca galbenusurile cu zaqharul si cu esenta de vanilie si se adauga usor in lpatele caldut .Se lasa la foc mic sa se...

Tort ''3 Motive''

In Torturi la 24 Mai 2010

Se insiropeaza 2 discuri de blat de tort cu cacao cu sirop de zmeura. Intre ele se pune un film de crema de ciocolata tip glazura, facuta din 1/2 ciocolata cu trufe  si o ciocolata neagra intreaga topite la bain marie impreuna cu putin lapte, unt, zahar si la sfarsit se adauga...

Aperitive in pomisor

In Aperitive / Garnituri la 20 Mai 2010

1.se intinde foaia de aluat decongelata si se umple cu bacon se ruleaza se taie rondele si se coc la cuptor. 2.partea a doua de aluat: se intinde o foaie se presara cubulete de branza si cascaval  si se acopera cu bentite de aluat ca un gratar.Se preara susan si se coc taiate triunghiuri....

Afisate 271 - 300 din 467 retete    

Postari recente

publicat la 12.03.2016

Tarta cu ciuperci si ceapa rosie

publicat la 31.08.2014

Bezele cu aroma de capsuni

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Primeşti în dar o păpuşică de cauciuc care-ţi seamănă leit. Pînă la prânz o vei contempla cu admiraţie. Până la 4 PM vei învăţa să-i răspunzi la comenzi. Până spre seară va trece şi doctorul la contravizită.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]