epurasha2bb

2

Bucataras
junior

Craiova

Bucataras din 15.02.2010

RETETE467
PRIETENI165
Retete / Dulciuri

Fast cookie

In Prajituri la 18 Mai 2010

Se taie dreptunghiuri din blatul de cacao.Se stropesc cu putina zema de compot sau sirop de apa cu zahar.Se umplu cu crema de vanilie facuta din frecarea galbenusurilor cu zaharul si esenta si apoi adaugarea acestora intro raticioara cu lapte caldut la foc mic.Se amesteca continuu pana se...

Prajitura Bunica

In Prajituri la 15 Mai 2010

Se framanta ingredientele de foi si se fac doua foi care se coc pe fundul unei tavi dreptunghiulare la foc moale.Se rad merele, se lasa sa se scurga de zeama, se calesc cu scortisoara, zahar si apoi se amesteca cu nuca coapta si pisata.Se umplu foile cu aceasta compozitie si se pudreaza deasupra...

Tarta cu capsuni Rocsi

In Prajituri la 14 Mai 2010

Pe scurt fiindca e reteta ca la rocsi  doar cu mici modificari: se coace un blat rotund  de cacao si  se lasa la racit. Se prepara crema de vanilie frecand galbenusurile cu zaharul si adaugand faina apoi in laptele  caldut se dauga compozitia aceasta cate putin, la...

Prajitura Simona

In Prajituri la 14 Mai 2010

Amestecam ingredienetele pentru blat framantand o coca maronie care se imparte in 2 si se intinde  intai o faoie intr-o tava dreptunghiulara cu margini inalte unsa cu unt si tapetata  cu faina .Deasupra acestui blat punem crema de cocos obtinuta prin baterea albusurilor spuma tare cu...

Strudel impletit cu mere si nuci

In Prajituri la 10 Mai 2010

Se da pe razatoare untul rece si se amesteca cu faina, galbenusul , zaharul si scortisoara.Amestecam bine si mai adaugam faina cernuta dupa caz si apoi adaugam iaurtul  si iar putina faina.Cand aluatul framantat e moale si pufos, nelipicios ci doar elastic. Lasam putin la...

Caramela

In Prajituri la 6 Mai 2010

Pe scurt: - se coace un blat cu cacao si nuca in tava dreptunghiulara, se pune apoi un strat de crema caramel, apoi iar un blat si crema de ciocolata si deasupra ornam cu jumatati de nuca sau alune de padure. Blatul se face ca un pandispan din oua, faina ,ulei, zahar si miez de...

Tarta cu struguri si crema cu must

In Prajituri la 6 Mai 2010

Blatul se face ca un pandispan obisnuit: separam albusurile, le batem spuma Se amesteca galbenusurile cu zaharul si uleiul si se adauga usor peste albusuri. Apoi picuram esenta de vanilie si adaugam si faina in ploaie. Crema : se storc strugurii si se strecoara intr-un pahar...

Tort Ceas

In Torturi la 6 Mai 2010

Se prepara cremele cu lapte rece si se pastreza la frigider pana ce preparam blatul. Crema de vanilie de la Dr.Otker se imbogateste apoi cu miez de nuca si 2 linguri de frisca si 2 linguri zahar pudra. Cea de ciocolata se pregateste batand cu mixerul continutul aplicului amestecat cu...

Prajitura ''Plaja''

In Prajituri la 6 Mai 2010

se prepara blatul de pandispan astfel: Amestecam bine galbenusurile cu zaharul, cacaoa si margarina moale frecat spuma inainte. Adaugam albusurile batute spuma tare. Adaugam faina in ploaie si amestecam cu mare grija de jos in sus, dinspre centru spre exterior.   ungem si tapetam...

Reteta de preparare a papanasilor

In Prajituri la 6 Mai 2010

Reteta de preparare a papanasilor  Se bat albusurile spuma, se adauga galbenusurile si zaharul, apoi faina in ploaie, amestecata cu bicarbonatul. Branza se rade si se presara usor si ea. Se pune si fiola de esenta de vanilie. Se face o coca moale ca de gogosi. Se formeaza...

Tort ''Shirt''

In Torturi la 29 Apr 2010

Se prepara crema caramel astfel: se pune intr-un vas de plastic 1 pahar cu lapte , 1/2 cutie frisca lichida Hulala, 1 cutie de praf de crema de zahar ars cu 1/2 din pliculetul de sirop de caramel din cutie, 2 linguri din sticla de sirop de caramel, si 2 cutii crema mascarpone si 3 linguri de...

Prajiturica Sweety

In Prajituri la 29 Apr 2010

Blatul : este un blat facut dintr-o combinatie de pandispan cu nuca si cacao, respectiv, batem bine albusurile, frecam galbenusurile cu zaharul brun, le adaugam usor in albursurile spuma , apoi presaram in ploaie faina amestecata cu praful de copt si praful de cacao, apoi la final miezul de nuca...

Omiduta vesela

In Dulciuri la 22 Apr 2010

se fac bucatele mici biscuitii si se stropesc cu lapte.Ciocolata se face bucatele si se topeste cu untul si esenta si putin lapte.Apoi se amesteca bine cu biscuitii  si cu dulceata.Seda la rece.Se scoate si se fac cu manile gogoloaie.Se tavalesc prin putina frisca si apoi prin nuca de cocos...

Tort Balon cu norisori-Teo face 1 an !!!!

In Torturi la 22 Apr 2010

 Se pregateste blatul frecand galbenusurile cu zaharul, esenta si banana pasata.Apoi se amesteca cu albusurile spuma si cu faina si praful de copt.Se coace in tava rotunda cu inel detasabil,Dupa ce s-a scos si s-a racit se taie in 2 pe orizontala si se insiropeaza cu zeama de compot de...

Sufleu de ciocolata alba

In Prajituri la 22 Apr 2010

Se bat albusurile cu un praf de sare tare pana sta lipit de fundul castronului.Separat se amesteca bine zaharul cu galbenusurile si apoi se adauga usor in spuma de albusuri.Se amesteca usor de sus in jos pana se omogenizeaza complet.Apoi amestecam faina cu praful de copt si cu ciocolata alba...

Reteta gustoasa de gogosi pufoase cu iaurt

In Dulciuri la 20 Apr 2010

Cum se prepara Reteta gustoasa de gogosi pufoase cu iaurt Galbenusurile frecate cu  zaharul,iaurtul,sarea, zaharul vanilat si untul topit se amesteca apoi cu drojdia dizolvata in laptele caldut care vor forma o maia ce se adauga cate putin in faina framantand cu mana....

Prajitura cu mere Microundata

In Prajituri la 19 Apr 2010

Luam un vas de yena si il ungem cu unt, presaram zahar si scortisoara.Taiem un mar rosu cu coaja felii subtiri si le asezam razant pe fndul vasului de yena.Apoi in centru asezam in floare felii oblice de banana.Presaram si peste ele putin zahar si alune pisate.Stropim cu esenta de rom. Apoi...

Tarte Silvyene

In Prajituri la 19 Apr 2010

Aluatul de tarte se face amestecand intai 1 galbenus cu 70 g zahar , 1 pliculet de zahar vanilat si 125 g unt usor topit.Se adauga faina cu 1/2 din praful de copt.Se omogenizeaza totul bine si se da putin larece timp in care incalzim cuptorul si pregatim formele de tarte ce trebuie unse putin cu...

Placinta cu mere

In Prajituri la 18 Apr 2010

Se faceun aluat fraged din unt faina si un ou.Se adauga zahra brun 2 linguri si 1 lingura rasa de scortisoara.Se framanta bine si apoi se da la rece putin, cam 30 minute minum.Daca nu aveti timp deloc puteti face si asa placintica, nu are nimic.Intindeti aluatul pe masa de lucru presarata cu...

Placinta de sub tarta

In Prajituri la 18 Apr 2010

Se pregateste intai aluatul astfel:pisam miezul de nuca si biscuitii si amestecam cu faina, un galbenus, zaharul si untul moale.Amestecam bine si aluatul rezultat il lasam putin la rece.Intre timp calim putin merele cu o numatate de lingurita de unt si o lingura de zahar.Incingem cuptorul.Facem 6...

Para fiarta in vin cu sos de ciocolata

In Dulciuri la 17 Apr 2010

Para se spala bine si se taie la baza putin ca sa poata sta vertical in farfurie. Para se fierbe intr-un amestec de vin rosu cu miere ,vanilie, nucsoara si cuisoare,intreaga cu coaja cu tot, cam 20 de minute.Apoi se scoate pe o farfurie si se scurge bine de zeama. Pe alta farfurie, cea pe...

Tarta cu dovleac /mar

In Prajituri la 16 Apr 2010

Se framanta un aluat fraged din faina, unt/margarina Rama, zahar, un ou si un praf de scortisoara.Se lasa la rece putin.Intre timp dam dovleacul pe razatoare si il lasam sa se scurga putin de zeama.Apoi amestecam cu zahar si scortisoara si cu nuca pisata. Apoi intindem o foaie de tarta si o...

Punguta cu galbeni

In Dulciuri la 15 Apr 2010

Cum procedam: batem oul bine, adaugam mierea si smantana, apoi iar amestecam, apoi adaugam scortisoara, amestecam, adaugam laptele de migdale, iar amestecam apoi adaugam si faina in ploaie si amestecam cu grija sa nu faca cocoloase.Ingingem o tigaie dreapta la fund sa nu fie adancita si o ungem...

Kadir Kamine

In Torturi la 15 Apr 2010

pt. blat am amestecat totul si am dat deoparte. Crema de zahar ars se face amestecand ouale cu laptele si cu zaharul .Se caramelizeaza 5 linguri de zahar si cand s-au topit se adauga laptele cu ouale si zaharul . Crema de lapte cu ciocolata alba se face astfel: Se amesteca amidonul cu...

Mingiute Delicioase

In Dulciuri la 12 Apr 2010

Se amesteca nuca de cocos cu untul/margarina Rama, zaharul si laptele praf. Se fac bilute care se orneaza apoi cu merisoare si bucatele de cocos . Se dau la rece putin. Se servesc reci.

Sirop de trandafiri

In Sirop / Compot la 10 Apr 2010

petalele de la vreo 45-50 de trandafiri se fierb cu un pliculet de sare de lamaie,in aprox 4 litri de apa si apoi se lasa pe a doua zi acoperit.Apoi se fierbe cu zahar, cam dublu decat zeama,apoi se lasa la racit(trebuie luat spuma).Se pastreza in sticle cu dop no sau acoperit cu celofan ca sa nu...

Tort CADOU

In Torturi la 10 Apr 2010

Blatul Vom face 2 blaturi, unul foarte subtire din 2 oua, 1 lingura cacao, 1 lingurita cafea, 1 pliculet zahar vanilat, 4 linguri zahar normal, 1 lingura de apa, o lingura de ulei, fara praf de copt, 10 linguri faina.Acest prim blat trebuie sa iasa foarte subtire  si cat mai inchis...

Desert cu fructe la Doubletta

In Dulciuri la 8 Apr 2010

Se taie marul rosu pe jumatate si apoi se scoate cotorul.Se taie felii foarte subtiri, se stropesc cu zeama de lamaie si se presara zahar normal peste ele. Se incinge tigaia Doubletta si se pun merele cu zahar si stropite cu esenta de rom sa se caramelizeze.Merele se aseaza pe marginea tigaii ca...

Colina cu gargarite

In Prajituri la 8 Apr 2010

Se faramiteaza biscuitii intr-un vas. Se topeste la bain Marie ciocolata cu untul/ margarina, esenta de rom si laptele. Apoi se toarna peste biscuiti, se amesteca bine si se pune amestecul intr-un bol rotund la rece cam o ora. Intre timp facem o pasta de zahar (reteta de la Laura D.): din...

Labute de ursuleti -fursecuri cu nuca

In Prajituri la 7 Apr 2010

Se incalzeste putin untul /margarinacu laptele. Se lasa sa se topeasca si apoi racim putin. Facem un amestec din nuca coapta si pisata cu faina, zaharul brun, scortisoara, ghimbirul.Adaugam in mijloc laptele cu margarina topita si racita.Amestecam folosind la inceput lingura , apoi cand...

Afisate 91 - 120 din 133 retete    

Postari recente

publicat la 12.03.2016

Tarta cu ciuperci si ceapa rosie

publicat la 31.08.2014

Bezele cu aroma de capsuni

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Măcar azi ar fi bine să faci o pauză din consultarea asiduă a anunţurilor matrimoniale. Cel puţin încetează să le mai cauţi în revista “Zootehnia modernă”.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]