ionix

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 03.09.2009

RETETE353
PRIETENI170
Retete

Sărăţele~2~

In Pizza la 22 Ian 2011

Începem prin a face maiaua. Drojdia se pune într-un vas cu laptele călduţ şi presărăm deasupra puţină făină. Lăasăm la dospit vreo 20 de minute. Brânza se dă pe răzătoare. Într-un vas mare vom cerne făina, facem o gaură în mijloc şi...

Tocăniţă de porc şi castraveţi muraţi

In Porc la 20 Ian 2011

Carnea se spală bine în câteva ape, până iese tot sângele, şi se taie felii. Se pune uleiul la încins într-o oală iar apoi se pune carnea la călit, la foc mic, acoperind oala cu un capac. Când carnea devine albicioasă, vom pune ceapa...

Tort de mere cu cremă de zahăr ars- pentru cel mai bun soţ din lume

In Torturi la 17 Ian 2011

Începem prin a face caramelul. Punem zahărul la topit împreună cu o linguriţă de apă, în vasul ăn care vom face tortul (eu am folosit o oală mai înaltă).  După ce zahărul s-a caramelizat, ungem şi pereţii oalei cu zahărul caramel şi lăsăm la răcit....

Tort Ion şi Ionela

In Torturi la 11 Ian 2011

Începem prin a face cremele. Preparare crema 1: Gălbenuşurile se freacă foarte bine cu zahărul pudră, cel de vanilie dar şi cu cel simplu, până când zahărul se topeşte.  Amestecăm bine cu capuccinno şi cu cacao iar apoi punem la bain-marie....

Pui cu sos şi ravioli

In Pui la 10 Ian 2011

Preparare pui: Se topeşte untul, se pune apa şi se pune puiul bine spălat. Se pune busuiocul şi se acoperă cu un capac. Când carnea este aproape gata vom pune sare şi piper după gust. Preparare sos: Se pune untul la topit şi în untul...

Cocktail cu spumant şi mure

In Cocktail la 10 Ian 2011

Rupem boabele murelor moi şi le punem în 5 pahare diferite. Punem spumant în fiecare pahar iar peste punem apă tonică. Punem în fiecare pahar câteva boabe de mure congelate şi apoi servim. Enjoy it!

Sărăţele

In Aperitive / Garnituri la 10 Ian 2011

Se face maiaua din laptele călduţ cu drojdie şi puţină făină presărată deasupra. Se lasă la dospit 15 minute. Între timp brânza se dă pe răzătoare şi se amestecă bine cu untul. Î ncorporăm bine maiaua cu brânza, sarea şi untul iar apoi...

Tort pentru tati meu

In Torturi la 10 Ian 2011

Preparare blaturi: Ouăle trebuie să fie la temperatura camerei. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare iar apoi se bat tare cu zahărul. Se adaugă gălbenuşurile, unul câte unul, alternând cu ulei. Se amestecă foarte bine de jos în sus pentru a nu se lăsa...

Salată de boeuf cu porumb

In Salate la 5 Ian 2011

Legumele se curăţă şi se pun întregi la fiert împreună cu pieptul de pui, sare şi piper. După ce au fiert, se dau toate la răcit.  Pieptul de pui se taie fâşii mărunte. Cartofii şi morcovii se taie cubuleţe, ţelina se aruncă. Murăturile se taie cubuleţe...

Faguri cu cremă de ciocolată şi nuci

In Prajituri la 5 Ian 2011

Cremă: cremă de nuci eu am avut o cană de la nucile umplute. Aici e reţeta cremei de nuci: http://www.bucataras.ro/retete/nuci-fragede-15361.html Dar puteţi să măcinaţi vreo 150 g de nucă şi s-o amestecaţi cu finetti. Preparare aluat: Se bat ouăle cu zahărul şi...

Tort 2011 cu blat caramel şi cremă de griş

In Torturi la 5 Ian 2011

Preparare blat: Se caramelizează jumătate din cantitatea de zahăr împreună cu o lingură cu apă. Când s-a făcut caramelul, stingem cu laptele şi lăsăm la foc mic până se topeşte tot caramelul. Mai amestecăm din când în când. După aia dăm...

Fursecuri cu stafide şi ciocolată

In Prajituri la 4 Ian 2011

Stafidele se pun la înmuiat cu romul şi esenţa de migdale. Într-un vas puneam: zahărul, uleiul, ouăle şi zahărul vanilat. Amestecă foarte bine, până se topeşte zahărul. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare şi se încoporează în...

Floricele de porumb cu caramel- Popcorn

In Dulciuri la 4 Ian 2011

Floricele se fac în două tranşe. Se încinge ceaunul foarte bine iar apoi se încinge foarte bine uleiul. Uleiul se testează cu un bob de porumb, când acesta sare înseamnă că este gata. Ulei trebuie pus doar pe fundul ceaunului. Se pun boabele de...

Sarmale de Crăciun

In Mancaruri cu carne la 4 Ian 2011

Pentru ca toate sarmalele să fiarbă în acelaşi timp, trebuie să opărim puţin foile de viţă. Eu aşa am făcut pentru că erau uscate. Varza se lasă puţin la desărat în apă rece. Frunzelor pentru sarmale li se taie cotorul. Carnea de porc se toacă, carnea de...

Ciorbă de porc cu zeamă de varză

In Ciorbe la 4 Ian 2011

Oasele de porc se lasă în apă rece de seara iar apoi se mai spală în câteva ape. Între timp pregătim legumele: ceapa tăiată cubuleţe, ţelina curăţată şi lasată întreagă, păstârnacul tăiat fâşii, morcovii tăiaţi cubuleţe. Se pun...

Caltaboş cu jumări~ reţetă ardelenească by mama

In Mezel de casa la 4 Ian 2011

Organele se spală bine în câteva ape reci pentru a scoate tot sângele. Rinichii se taie în două şi iei toate pieliţele de pe el, albul ăla se curăţă. După aia punem organele la fiert şi se dau la răcit după ce au fiert bine. Între timp tăiem carnea...

Piftie de porc

In Porc la 3 Ian 2011

Carnea şi piciorul afumat de porc se spală bine şi se dau în două-3 clocote pentru a înlătura eventuală negreală care ar putea face ca piftia să nu mai fie clară. Trebuie să le răzi e negreală cu un cuţit. Toată carnea necesară pentru piftie se lasă o noapte...

Cornuleţe cu rahat

In Dulciuri la 3 Ian 2011

de aici m-am inspirat:  http://www.bucataras.ro/retete/cornulete-fragede-cu-gem-11482.html Preparare aluat: Gălbenuşurile se freacă bine cu zahărul şi zahărul vanilat până când se topeşte zahărul. Se adaugă untura, puţin câte puţin, alternând...

Stangluri cu ciocolată

In Prajituri la 3 Ian 2011

sursa: http://www.bucataras.ro/retete/1974/stangluri-cu-ciocolata.html    Preparare cremă Începem cu crema pentru că necesită mai mult timp pentru răcire.  Gălbenuşurile se freacă foarte bine cu zahărul până când se topeşte zahărul iar...

Cappuccino frappe

In Cafea la 3 Ian 2011

Frişca bătută se amestecă foarte bine cu nessul şi cu 1 plic de cappucinno. Laptele se încălzeşte puţin. Cele 4 plicuri cu cappuccino se pun în 4 pahare diferite, se pune zahăr în fiecare pahar şi fiecare pahar cu cappuccino se freacă cu puţin zahăr şi...

Xmas Pizza

In Pizza la 28 Dec 2010

Preparare blat: Se amestecă bine toate ingredientele şi se frămână cu puţin ulei până ao un aluat uşor de modelat şi nelipicios. Asamblare: Se unge tava cu unt şi se tapetează cu făină. Se întinde o foaie şi se aşează în tavă. Se...

Pastramă de oaie la rotisor

In Oaie la 28 Dec 2010

De obicei cumpăram pastrama de la o măcelărie turcească dar era închis... Am luat pastramă de la un hypermarket şi era prea sărată. Am lăsat pastrama în vin roşu la desărat vreo 3 ore şi apoi am lăsat-o la scurs. Se încinge bine cuptorul. Pastrama se taie...

Nuci fragede

In Dulciuri la 28 Dec 2010

Preparare aluat: Ouăle se bat spumă cu  zahărul până când se topeşte zahărul. Se adaugă untura, lingură cu lingură, şi se amestecă bine cu mixerul. Se pun şi restul ingredientelor, amoniacul se stinge cu o lingură cu oţet înainte de a fi pus în...

Muşchi de porc împletit ~300

In Porc la 28 Dec 2010

Muşchiul de porc eu l-am avut împănat cu puţină grăsime, unchiul meu l-a tăiat aşa. Cu o zi înainte am pus muşhiul la marinat. Am condimentat muşchiul cu sare, chilli şi cimbru iar apoi am turnat vinul peste el.  Am acoperit cu folie alimentară vasul şi l-am dat la...

Platou gustări tradiţionale

In Aperitive / Garnituri la 28 Dec 2010

Nu este chiar 100% tradiţional pentru că-s în plus măslinele şi caşcavalul. Reţeta cârnaţolor de casă este aici:  http://www.bucataras.ro/retete/14671/carnati-de-casa.html Pentru a menţine şoriciul moale până în zoua de Crăciun, trebuie să faceţi...

Cozonac pufos Ionix cu rahat şi cremă de nuci

In Dulciuri la 28 Dec 2010

Preparare aluat: Se cerne făina. Untul se topeşte şi se dă la răcit. Iaurtul şi ouăle se scot pentru a fi la temperatura camerei. Se face maiaua din drojdie, lapte şi puţin zahăr iar deasupra presărăm puţină făină. Se lasă la dospit vreo 15 de minute. Se face o gaură...

Salată de ton cu crutoane

In Salate la 21 Dec 2010

Ceapa se taie foarte mărunt. Ceapa verde se taie rondele mici. Se amestecă toate ingredientele iar apoi se pune sare, piper, zeamă de lămâie şi oregano după gust.  Nu se mai pune alt ulei pentru că vom folosi uleiul în care a stat tonul. Crutoanele se pun...

Chiftele marinate cu piure

In Mancaruri cu carne la 21 Dec 2010

Preparare chiftele: Se face exact ca la pârjoalele moldoveneşti :  http://www.bucataras.ro/retete/14641/parjoale-moldovenesti.html   (se va înlocui carnea de mânzat cu cea de găină) Preparare piure: Se curăţă cartofii, se taie cubuleţe, se...

Ravioli cu caşcaval la cuptor

In Paste la 19 Dec 2010

Ravioli se fierb conform instrucţiunilor de pe ambalaj. După ce au fiert pastele, ungem tava cu unt. Punem un strat de pastele fierte, jumătate din ele, iar peste radem caşcaval dat pe ochiurile mari de la răzătoare. Punem restul de paste şi radem iar caşcaval. Se dă la...

Carne de scoici în sos de vin

In Fructe de mare la 19 Dec 2010

Carnea de scoici se decongelează, eu am avut congelată, şi se opăreşte în apă fiartă cu puţină sare. Se lasă 2 minute în apă clocotită şi se scurg. Untul se pune la topit într-o tigaie wok iar când s-a topit punem carnea de scoici în unt. ...

Afisate 31 - 60 din 353 retete    

Postari recente

publicat la 18.11.2012

Mini-savarine

publicat la 10.08.2012

Cartofi în coajă umpluți

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Măcar azi ar fi bine să faci o pauză din consultarea asiduă a anunţurilor matrimoniale. Cel puţin încetează să le mai cauţi în revista “Zootehnia modernă”.

 
 
 
Retete preferate
Briose cu iaurt

Voturi:12

Biscuiti cu gem

Voturi:13

Jeleu de Cafea

Voturi:20

Toate retetele preferate
 
Camara Bucatarasilor

In cont 15

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]