publicat la 04.07.2014
publicat la 18.11.2012
publicat la 10.08.2012
Măcar azi ar fi bine să faci o pauză din consultarea asiduă a anunţurilor matrimoniale. Cel puţin încetează să le mai cauţi în revista “Zootehnia modernă”.
Bucataras.ro
[email protected]
Piept de Raţă cu Ceapă Caramelizată şi Chips-uri din Ciuperci
Preparare piept de raţă Pieptul de raţă se spală bine, se şterge de apă şi se crestează pe partea cu pielea (nu trebuie tăiat până se ajunge la partea de carne, ci crestată doar partea de piele şi grăsime). Într-o tigaie bine încinsă (tigaie care poate fi...
Pulpă de vită cu sos de lămâie
Se pune la topit untul. Vita se spală și se șterge bine cu un prosop. În untul topit vom pune bucățile de vită și usturoiul întreg, pe care-l strivim cu un cuțit. Lăsăm 5 minute pe o parte și 5 minute pe o parte. Bucățile de vită le scoatem pe o farfurie,...
Ficăței de pui cu piure din ardei copți și cartofi
Preparare piure: Punem cartofii la fiert cu sare și piper. Când au fiert îi punem într-un blender cu ardeii copți, untul, sare și piper și lăsăm până devine o pastă(eu am pus și puțin din zeama lăsată de ardeii copți, pentru un plus de savoare). ...
Chiftele la cuptor din curcan cu verdeţuri
Se dau pe maşina de tocat următoarele ingrediente: ceapa, mărarul, pătrunjelul, ceapa verde, usturoiul verde, carnea de curcan şi cartoful iar apoi se amestecă bine. Se separă albuşul de gălbenuş iar albuşul se bate spumă cu un paf de sare. Albuşul bătut, gălbenuşul, făina,...
Mușchi de porc în muștar la cuptor
Usturoiul se pisează, se freacă cu puțină sare și uleiul iar apoi se adaugă muștarul. Frecăm bine și adăugăm încă puțină sare, piper și cimbru. Cu acest sos vom unge mușchiul de porc întreg, așezăm mușchiul într-un vas, acoperim vasul cu folie...
Mâncare de cartofi cu pulpă de porc la cuptor
Carnea se taie cuburi şi se spală în câteva ape reci, până iese tot sângele, iar după aia se aşează într-un vas yena. Peste carne punem: ceapa tăiată cubuleţe, ardeiul tăiat feliuţe, sare şi piper după gust, două-3 foi de dafin,...
Plăcintă cu organe de porc
Preparare aluat: Începem prin a face maiaua. Drojdia se pune în laptele călduţ, presărăm puţină făină şi lăsăm la dospit 20 de minute. Cernem făina şi apoi punem în mijlocul ei toate ingredientele, inclusiv maiaua dospită dar...
Tocăniţă de porc şi castraveţi muraţi
Carnea se spală bine în câteva ape, până iese tot sângele, şi se taie felii. Se pune uleiul la încins într-o oală iar apoi se pune carnea la călit, la foc mic, acoperind oala cu un capac. Când carnea devine albicioasă, vom pune ceapa...
Pui cu sos şi ravioli
Preparare pui: Se topeşte untul, se pune apa şi se pune puiul bine spălat. Se pune busuiocul şi se acoperă cu un capac. Când carnea este aproape gata vom pune sare şi piper după gust. Preparare sos: Se pune untul la topit şi în untul...
Sarmale de Crăciun
Pentru ca toate sarmalele să fiarbă în acelaşi timp, trebuie să opărim puţin foile de viţă. Eu aşa am făcut pentru că erau uscate. Varza se lasă puţin la desărat în apă rece. Frunzelor pentru sarmale li se taie cotorul. Carnea de porc se toacă, carnea de...
Piftie de porc
Carnea şi piciorul afumat de porc se spală bine şi se dau în două-3 clocote pentru a înlătura eventuală negreală care ar putea face ca piftia să nu mai fie clară. Trebuie să le răzi e negreală cu un cuţit. Toată carnea necesară pentru piftie se lasă o noapte...
Pastramă de oaie la rotisor
De obicei cumpăram pastrama de la o măcelărie turcească dar era închis... Am luat pastramă de la un hypermarket şi era prea sărată. Am lăsat pastrama în vin roşu la desărat vreo 3 ore şi apoi am lăsat-o la scurs. Se încinge bine cuptorul. Pastrama se taie...
Muşchi de porc împletit ~300
Muşchiul de porc eu l-am avut împănat cu puţină grăsime, unchiul meu l-a tăiat aşa. Cu o zi înainte am pus muşhiul la marinat. Am condimentat muşchiul cu sare, chilli şi cimbru iar apoi am turnat vinul peste el. Am acoperit cu folie alimentară vasul şi l-am dat la...
Chiftele marinate cu piure
Preparare chiftele: Se face exact ca la pârjoalele moldoveneşti : http://www.bucataras.ro/retete/14641/parjoale-moldovenesti.html (se va înlocui carnea de mânzat cu cea de găină) Preparare piure: Se curăţă cartofii, se taie cubuleţe, se...
Cheeseburger de Dorobanţi by Bogdan :)
Chflele se taie în două. Pe jumătatea de jos se pun bucăţile de caşcaval şi se dă la cuptor până când se înmoaie caşcavalul. Între timp... Se încinge tigaia cu ulei iar în ulei încins prăjim carnea pentru hamburger. După ce...
Pui cu ceapă verde în sos de bere la cuptor
Se unge vasul de yena cu ulei. Legumele se pregătesc astfel: ceapa verde se taie în bucăţi de 2-3 cm iar usturoiul feliuţe. Se pun legumele în vas iar peste ele punem pulpele de pui, spălate bine şi tăiate în două. Berea se amestecă cu sosul...
Tocăniţă din coaste de porc afumate
Coastele e porc se tranşează şi se spală în câteva ape. Se opăresc în două trei ape, până iese apa curată. După ce le-am opărit, costele se pun la călit în două-3 linguri cu apă într-o oală. Se lasă câteva...
Aripi de curcan în vin roşu la cuptor
Aripile de curcan se taie-n două, se spală bine, se pârlesc (dacă au peri pe ele) şi se spală iar. Se condimentează cu sare, busuioc şi piper iar apoi se aşează în vasul de yena uns cu unt. S e toarnă apa şi vinul peste aripi şi apoi se bagă la cuptor....
Rulouri umplute din piept găină
Pieptul de găină se spală bine, se taie felii şi se bate cu ciocanul ca pentru şnitzele, cu o folie alimentară peste carne. Bucăţtile de piept se condimentează cu chilli, busuioc şi sare iar apoi se lasă la marinat 30 de minute. Se ia o bucată de piept, se aşează...
Carne de porc chinezească cu piure la bain-marie
Preparare carne de porc: Spata de porc se dă prin maşina de tocat. Ceapa se taie cubuleţe şi se pune la călit în uleiul foarte bine încins. Când se înmoaie ceapa punem sosul de soia şi lăsăm la înăbuşit câteva minute. Peste ceapă se pune la...
Aripioare cu înveliş crocant şi sos de usturoi cu brânză topită
Aripioarele de pui se taie şi se curăţă de cotoare. Se condimenteză cu chilli şi sare iar apoi se lasă la marinat vreo 30 de minute la frigider. Făina se amestecă bine cu praful de copt. Aripioarele se dau pe rând prin făină, ou şi pesmet. Se prăjesc în...
Pui cu roşii la cuptor lângă noodles
Începem prin a face puiul la cuptor. Puiul se spală bine şi se aşează într-un vas uns cu ulei. Facem un sos din: apă, sos de soia şi vin. Acest sos îl vom turna peste pulpe şi cuburile de roşii. Punem sare şi piper, după gust, iar apoi...
Pulpe de pui cu praz la cuptor
Spălăm bine pulpele şi le condimentăm cu sare şi chilli. Ungem un vas cu ulei şi aşezăm pulpiţele. Printre pui punem prazul, tăiat rondele groase cam de 1 cm, şi feliuţe de usturoi. Vinul îl amestecăm cu apa şi îl turnăm peste carne Dăm...
Reteta delicioasa de pui la rotisor - Fraged si suculent, perfect pentru orice masa
Cum se prepara Reteta delicioasa de pui la rotisor - Fraged si suculent, perfect pentru orice masa Condimentele se amesteca toate. Dupa ce am spalat bine puiul si aripioarele, le ungem bine cu amestecul de condimente si dam la frigider circa o ora. Lasam la frigider la marinat...
Porc cu lămâie
Carnea se spala bine si se taie felii mai groase. O asezam intr-un vas yena, piperam si punem sare. Ceapa taiata julien si usturoiul taiat feliute le punem peste carne. Cartofii se curata si se taie in bucati mai mari, sa fie cam de aceeasi dimensiune, si se aseaza pe langa carne. Se pune...
Tartă-drob de pui cu praz
Preparare umplutura: Ficateii se spala bine, ii punem la fiert, ii scurgem de apa si-i dam la racit. Pipotele si inimile se spala bine, punem la fiert, scurgem si lasam la racit. Dupa ce s-au racit, dam pe masina de tocat carnea: ficateii, pipotele, patrunjelul, mararul si usturoiul....
Fasole verde cu pui şi porc
Incepem prin a spala foarte bine carnea iar carnea de porc o taiem felii mai groase. In uleiul bine incins punem carnea de porc si puiul pe margine. Adaugam si doua linguri cu apa si lasam sa se prajeasca. Din cand in cand mai stingem cu apa. Cand carnea este aproape gata punem doi catei de...
Varză călită cu afumături în ceaun la cuptor
Varza se toaca fidelute si se freaca cu putina sare si piper. Intr-un ceaun se pun la calit, in uleiul bine incins, carnaciorii(taiati rondele) si bucatele de kaizer. Cand incep a se rumeni adaugam ceapa taiata cubulete si ardeiul taiat cubulete. Lasam pana se inmoaie putin iar...
Pui pe piure de cartofi cu morcovi
Incepem prin a pune cartofii si morcovii la fiert cu putina sare si piper. Cand au fiert, ii pasam bine amestecandu-i cu branza topita, unt si marar. Se mai pune sare si piper pentru gust. Carnea o punem la prajit un uleiul bine incins. Din cand in cand stingem cu putina apa. Cand sunt aproape...
Pui pe morcovi
Se pune uleiul la incins si punem carnea la prajit, dupa ce am spalat-o bine. Intre timp pregatim legumele: morcovii taiati rondele, ceapa taiata solzisori, cozile taiate marunt, usturoiul taiat feliute. Peste carne punem cam 3-4 linguri cu apa, punem capac pe tigaie si lasam la inabusit. Spre...